Енцеболладо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Енцеболладо
Зображення
Країна походження  Еквадор
CMNS: Енцеболладо у Вікісховищі

Encebollado (іспанська:Encebollado, приготована з цибулею) — рибне рагу з Еквадору, де воно вважається національною стравою. Хоча ця страва відома в усьому Еквадорі, найпопулярніша в прибережному регіоні країни. [1] [2] [3]

Опис[ред. | ред. код]

Подається з відвареною маніокою і кільцями маринованої червоної цибулі. Заправка з цибулі готується зі свіжих помідорів і спецій, таких як перець або листя коріандру. Його зазвичай готують з альбакором, але також можна використовувати тунця або іншу рибу. Можна подавати зі стиглим авокадо.

Можливо, воно походить від баскської страви під назвою мармітако.

Енцеболладо зазвичай подається з банановими чипсами (Чифле[en]), плантаном або хлібом як гарнір. Його можна прикрасити соком лайма та соусом чилі. Люди в Еквадорі їдять його на сніданок, обід або вечерю. Ресторани, де продається тільки ця страва, починають подавати його з самого ранку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Martin, Herrera (7 жовтня 2007). El encebollado, un plato que evolucionó con los marineros españoles de antaño [Encebollado, a dish that evolved with Spanish sailors of yesteryear]. Gastronomiaperu.com (Spanish) . Архів оригіналу за 11 липня 2011. Процитовано 16 серпня 2013.
  2. Receta Ecuatoriana – Encebollado de pescado. Recetaecuatoriana.com. Процитовано 2 жовтня 2018.
  3. Encebollado - Historia del sabor guayaco. Архів оригіналу за 2 серпня 2013. Процитовано 17 серпня 2013.