Енциклопедія польського театру

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Encyklopedia teatru polskiego
Посилання encyklopediateatru.pl
Тип онлайн-енциклопедія
Реєстрація немає
Мови польська
Українська відсутня
Власник Instytut Teatralny im. Zbigniewa Raszewskiegod
Започатковано 4 грудня 2015
Стан працює

Енциклопедія польського театру (пол. Encyklopedia teatru polskiego) — інтернет-енциклопедія[1][2], що діє з 4 грудня 2015 року[2], створена та керована Інститутом театру імені Збігнєва Рашевського у співпраці з Польським товариством театральних досліджень[1][2].

Історія[ред. | ред. код]

Портал створила Дорота Бухвальд з Інституту театру у Варшаві імені Збігнєва Рашевського[джерело?]. Праця над створенням енциклопедії тривала понад два роки.

Опис[ред. | ред. код]

Робота над створенням енциклопедії тривала більш як два роки, протягом яких було зібрано та опубліковано в день інавгурації: 200 тематичних статей щодо театральних явищ і термінів[1], понад 50 тисяч статей, оглядів і понад 80 тисяч дописів про художників. Крім того, близько 100 тисяч світлин з виступів і 20 тисяч програм, афіш[2].

База даних, яка збагачується та стає доступною з 2015 року, включає, серед іншого, календар історії польського театру, історія діяльності окремих театрів і ансамблів, реєстр театральних прем'єр, а також історія Театру телебачення і Театру польського радіо. Бази даних створені в Студії театральної документації Інституту театрального мистецтва[1].

Суттєвий нагляд за Енциклопедією польського театру здійснює Інститут театру імені Збігнєва Рашевського та Польського товариства театральних досліджень у формі редакційної групи[2], хоча формула створення відкрита для читачів завдяки можливості пропонувати доповнення або повідомляти про помилки на певній підсторінці онлайн-енциклопедії[1][2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д Projekt ETP. Encyklopedia teatru polskiego (пол.). Процитовано 1 липня 2022.
  2. а б в г д е INTERNETOWA ENCYKLOPEDIA TEATRU POLSKIEGO. Instytut Teatralny (пол.). 4 грудня 2015. Процитовано 1 липня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]