Забруднення радіочастотного спектру

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Забруднення радіочастотного спектру
Radio waves hazard symbol
Символ небезпеки радіохвиль

Забруднення радіочастотного спектру — розбіжність хвиль у радіо- та електромагнітному спектрах за межі їх розподілу, що створює проблеми для певної діяльності.[1] Це викликає особливе занепокоєння у радіоастрономів.

Забруднення радіочастотного спектру зменшується завдяки ефективному управлінню спектром. У Сполучених Штатах Закон про зв'язок 1934 року надає президенту повноваження щодо управління спектром для всіх федеральних потреб (47 USC 305). Національне управління телекомунікацій та інформації (National Telecommunications and Information Administration — NTIA) керує спектром для федерального уряду. Його правила можна знайти в «Посібнику NTIA щодо правил і процедур федерального управління радіочастотами». Федеральна комісія зі зв'язку керує та регулює використання спектру нефедеральними країнами (47 USC 301).[2] Кожна країна зазвичай має власну організацію з регулювання спектру. На міжнародному рівні Міжнародний союз електрозв'язку координує політику використання спектру.

Див. також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Tips for radio technicians. Radio Spectrum Management. Архів оригіналу за 22 May 2010. Процитовано 21 березня 2014.
  2. FCC: Wireless Telecommunications Bureau: Rules and Regulations. FCC: Wireless Telecommunications Bureau. December 2010. Архів оригіналу за 22 лютого 2014. Процитовано 21 березня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]