Завадюк Володимир Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир Юрійович Завадюк
Народився 9 червня 1987(1987-06-09) (36 років)
місті Вiнниця, Вiнницька область, Україна
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Діяльність Продюсер
Відомий завдяки продюсер шоу «Голос країни»

Завадю́к Володи́мир Ю́рійович (нар. 9 червня 1987, місті Вiнниця, Україна) — український продюсер, керівник департаменту Big Brave Events, Big Entertainment Shows 1+1 Media та креативний продюсер проєктів «Голос», «Голос. Діти», «Танці з зірками», «Маскарад», «Lip Sync Battle»[1][2][3][4][5].

Біографія[ред. | ред. код]

Володимир Завадюк народився 9 червня 1987 року у місті Ві́нниця в родині медиків. Дідусь — Володимир Завадюк, відомий лікар онколог[6]. Початкову освіту отримав у школі № 2, де був активним учнем та президентом школи[7]. У дитистві навчався п'ять років у Вінницькій дитячій художній школі.

Журналістську діяльність розпочав у школі «Молодого журналіста» в газеті «33-каналу»[8]. Після закінчення школи продовжив навчання у Вінницькому національному медичний університет ім. М. І. Пирогова та внавчально-науковому інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вподальшому продовжив своє навчання у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка[8].

Діяльність[ред. | ред. код]

Професійний шлях Завадюк розпочав з роботи в корпункті «5 каналу» у місті Вінниця. Надалі його робота продовжувалася в телерадіокопанії «Прем'єр» та телерадіокомпанії «Вінниччина» в рідному місті.

2007 року переїхав до Києва та продовжив свою кар'єру в медіа. У віці 20-ти років отримав роботу на телеканалі «Інтер», після пропозиції щодо участі в програмі «Подробиці». Був на посаді другого редактора. Робив підводки для ведучих з основною інформацією про відеоматеріал та готував різні за тривалістю сюжети.

СТБ[ред. | ред. код]

На телеканалі «СТБ» прийшов за запрошенням Олексія Мустафіна. З 2008 по 2010 роки Володимир Завадюк працював кориспондентом у програмі «Вікна-новини», під час того як телеканал «СТБ» присвоював до себе найбільшу увагу в інформаційному середовищі[9]. «Вікна» відверто акцентують на недоліках влади й вирізняються нестандартним поданням[10]. Два роки поспіль новини на «СТБ» визнають найкращою в країні інформаційною програмою, а кореспонденти тричі удостоюються телевізійної премії«Телетріумф». Над інформаційним напрямом Володимир Завадюк працював два роки, після чого перейшов у сферу Entertainment Shows, де пропрацював з 2010 по 2012 роки.

Шлях у сфері розважальних шоу Володимир почав з роботи над проєктами «Х-фактор» та «Україна має талант». Початковим напрямом стали прямі включення з проєктів в сюжети програми «Вікна-новини».

Надалі продовжив діяльність в проєктах «Україна має талант» і «Х-фактор» головним редактором пост-шоу, став головним редактором «Україна має талант. Невідома версія» та «Х-фактор. Невідома версія», та був ведучим цих проєктів.

1+1[ред. | ред. код]

Початок роботи Володимира Завадюка у «1+1 media» розпочався у 2013 році під керівництвом Олександра Ткаченко та разом з Олегом Бондарчуком головним сценаристом 4-го сезону «Голос країни»[11]. Продовжив роботу над 5-им сезоном «Голос країни» вже другим креативним продюсером.

За прямої ініціативи Володимира Завадюка було створено департамент великих розважальних шоу — «BigEntertainment Shows». За час роботи нового складу команди під керівництвом Володимира над проєктами, вдалося збільшити їх популярність на українському телемовленні.

За час повномаштабної війни Росії проти України, під його керівництвом, Big Entertainment Show трансформувався у Big Brave Events, структуру що займається створенням мультижанрових міжнародних проєктів, концертів і заходів. Такий крок був зроблений для загальносвітової підтримки України у боротьбі проти РФ та тісної співпраці з міжнародними продакшенами.[12]. Одна з ключових візій проєкту — створення контенту навіть для тих, хто не дивиться телебачення.

Створював такі шоу як «Голос країни», «Голос. Діти», «Танці з Зірками» «Маскарад», «Ліпсінк Батл», «Маленькі гіганти», є організатором низки концертів, прямоефірних концертів, музичних фільмів[13]. За час керівництва Володимира, більша частина проєктів стали найрейтинговішими шоу на українському телебачені[джерело?].

Танці з зірками[ред. | ред. код]

«Танці з зірками» — програма є відомою франшизою світових проєктів «Dancing with the Stars» і «Strictly Come Dancing». В Україні стартував у вересні 2006 року.

Під керівництвом Володимира Завадюка було проведено 5 сезонів шоу. У 2018 році «Танці з Зірками» отримали нагороду «ВВС Studios» за найіронічнішу постановку у світі.

Нагороди проєкту «Танці з Зірками» — три статуетки «Телетріумф»[14].

Голос країни[ред. | ред. код]

«Голос країни» — загалом Завадюк організував на посаді креативного продюсера понад 10 сезонів «Голос країни». Залучення нових ефективних методів організації проєкту дало свій позитивний відгук від української аудиторії, оскільки він став одним з найпопулярніших та найвпізнаваніших телевізійних проєктів в Україні. Одночасно зарекомендував себе як ефективна платформа для просування талановитих виконавців та розвитку музичної культури в країні[15].

2020 рік — Володимир Завадюк та команда «1+1 media», під час повного локдауну, продовжило свою діяльність над шоу Голос країни в онлайн форматі. Суперфінал «Голос країни» став високотехнологічним шоу, у якому як ніколи близько зустрілися лінійне телебачення та діджитал. Організовуючи суперфінал «Голос країни», були залучені технології віртуальної реальності, аудиторія та тренери були під'єднані через програму «Zoom». Таким чином, фінал «Голос країни» став першим у світі шоу формату «The Voice», який проводився повноцінно в онлайн форматі з залученням новітніх технологій.

У 2022 році прямий ефір «Голос країни» відбувся у київському метрополітені[1]. Перший у світі прямий ефір маштабного проєкту, який був проведений на станції метро. Під час зйомок, робота метрополітелу не припинялася.

Голос. Діти[ред. | ред. код]

Володимир Завадюк був креативним продюсером вокального шоу Голос. Діти[16].

Під його керівництвом було створено чотири сезони.

Нагороди проєкту «Голос. Діти» — дві статуетки «Телетріумф».

Маленькі гіганти[ред. | ред. код]

Володимир Завадюк був продюсером проєкту Маленькі гіганти, який був розрахований на талановитих дітей від 4 до 12 років: танцюристів, співаків, та дітей з незвичайними навичками[17].

Маскарад[ред. | ред. код]

Продюсер проєкту «Маскарад», адаптації румунського формату «Mysteries in the spotlight», де зірки у фантастичних костюмах демонструють різноманітні приховані таланти: танці, вокал, акробатика, ілюзіонізм та багато іншого.[18]

Ліпсінк Батл[ред. | ред. код]

Над проєктом «Ліпсінк Батл» працювала вся команда «Big Entertainment Shows» під керівництвом Володимира Завадюка[19]. Адаптації всесвітньо відомих форматів командою Big Entertainment Shows для телеканалу «1+1» під керівництвом Володимира Завадюка були неодноразово визнані одними з найкращих у світі. Так «Голос країни» та «Танці з Зірками» декілька разів входили в п'ятірку найкращих адаптацій світу за версією міжнародних ЗМІ.

Концерти[ред. | ред. код]

Паралельно до основної своєї діяльності в «Big Entertainment Shows» Володимир Завадюк був продюсером великих концертних шоу для таких зірок як: MONATIK, Дан Балан, Тіна Кароль, Океан Ельзи, Оля Полякова, Jamala та інші[20][21]. Частина з цих проєктів проводилися у прямому етері.

Національний спортивний комплекс «Олімпійський»[ред. | ред. код]

Київський палац спорту[ред. | ред. код]

Ковчег «Україна»[ред. | ред. код]

За співпраці Міністертсва культури України, інформаційної політики Україн, міністра культури Олександр Ткаченко, Ярини Винницької та команда телеканалу 1+1 на чолі з Володимиром Завадюком було організовано проєкт "Ковчег «Україна». Десять століть української музики в одному концерті — унікальний за своїм напрямом концерт, який об'єднав фольклорну і класичну музику, національну культурну спадщину, образотворче мистецтво та новітні технології в одному перформансі[24].

Головні постановники шоу — «TRI. Direction».

Євробачення-2023[ред. | ред. код]

Команда телеканалу «1+1 Big Brave Events» на чолі з Володимиром Завадюком, у колаборації з телерадіокомпанією «Суспільне» й «BBC One» створила номер-opening гранд-фіналу «Євробачення-2023». Номер було створено спільно з всесвітньо відомим режисером Євробачення Тімом Ван Сомереном. Сюрпризом номеру стала поява принцеси Уельскої Кейт Міддлтон. Майбутня королева зіграла на роялі фрагмент пісні Stefania у багряній вітальні Віндзорського замку[25][26].

Зйомки проводилися на локаціях, які стали для багатьох українців знаковими — Майдан Незалежності та Київське метро. В номері-відкриття була використана анімація картини Марії Примаченко під назвою «Голубка розпустила крила, хоче на землі миру» 1982 року створення та твори відомого Бенксі в Україні[25].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Музичні фільми:

Благодійна та міжнародна діяльність[ред. | ред. код]

У 2022 році Володимир Завадюк продюсер таких благодійних проєктів, як: Міжнародні марафони " Save Ukraine-1-2 "[29]; Міжнародні благодійні Матчі з ФК Динамо; Концерт Океан Ельзи в метро Золоті Ворота[30][31]; Телемарафон «Save Ukraine — #StopWar з Берліна та Києва»[32]; Міжнародний марафон «Embrace Ukraine — #StrivingTogether в Амстердамі»[33]; Song of my life[34]; Національний благодійний марафон «Ти не один»[35][36].

Концерти, телемарафони та телевізійні трансляції були організовані після початку повномаштабної війни РФ проти України. Головна ідея створення даного роду проєктів — фінансова, маральна та політична підтримка України та українського народу у бороть проти РФ.

Save Ukraine — #StopWar у Варшаві[ред. | ред. код]

Це один з маштабних благодійних телемарафонів в історії українського телебачення, що пройшов 27 березня на базі польського телеканалу TVP. Більше 30 телеканалів по всьому світу синхронно транслювали проєкт, загалом 80 млн людей з усіх континентів дивилися телемарафон у прямому етері. Мешканці більше ніж 50 міст та столиць вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну та доєднатися до телемарафону, 30 світових політичних лідерів звернулися до українців та міжнародної спільноти. Більше 17 млн людей були об'єднані комунікаційною кампанією в медіа та у соціальних мережах[37][38].

Match for peace #StopWarInUkraine в європейських країнах[ред. | ред. код]

У квітні стартувала серія благодійних матчів київського «Динамо» на підтримку України, організованих спільно з «1+1 media» за керівництва Володимира Завадюка. Станом на кінець липня пройшло вже 10 ігор у Польщі, Туреччині, Хорватії, Німеччині, Румунії, Швейцарії, Естонії, Іспанії, Бельгії та Великобританії[39]. Це не просто матчі, а справжнє футбольне, мистецьке та антивоєнне видовище, що привертає увагу спортивного світу та міжнародної спільноти до драматичних подій в Україні внаслідок війни РФ[40]. Матчі мали потужну соціальну складову — до участі у перфомансах було запрошено тимчасово вимушених переселенців, які знаходилися в тому чи іншому місті[41]. Сумарно в межах благодійних матчів та інших супутніх заходів вдалося зібрати понад 35 000 000 грн[31].

Song of my life[ред. | ред. код]

27 листопада 2022 року відбулася прем'єра спеціального епізоду популярного форматного шоу Фінляндії «Song of my life» («Пісня мого життя»). Цей випуск, присвячений Україні, спільно розроблений зфінським продакшеном «Yellow Film & TV» та українською медіакомпанією «1+1 media» на чолі з Володимиром Завадюком і «FILM.UA Group»[42].

Ти не один[ред. | ред. код]

На Різдво, 25 грудня 2022 року, о 21:00 на телеканалах «ТЕТ» та «1+1» Україна телеглядачі побачили великий різдвяний проєкт під назвою «Ти не один», над створенням якого працювала команда «Big Brave Events 1+1 media» на чолі з Володимиром Завадюком разом із фестивалем «Atlas»[43]. Проєкт «Ти не один» став найкращою музичною програмою дня за показниками перегляду на платформі «Київстар ТБ»[35].

Загальна сума благодійного фонду, від всіх проведених проєктів, стала цифра в понад 100 000 000 грн[31].

Освітня діяльність[ред. | ред. код]

Володимир Завадюк активно бере участь в освітньому секторі[13]. Він являється спікером багатьох лекційних заходів на конференціях в університетах і не тільки, а також являється учасником освітніх онлайн та оффлайн платформ на майданчиках «1+1 media school»[12].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Володимир Завадюк є прихильником здорового способу життя, займається плаванням та фітнесом[47].

Він є членом ЛГБТ-спільноти та підтримує її рівні права та свободи. Є відкритим геєм[48], перебуває у стосунках.

Володимир не висвітлює подробиці особистого життя, проте залишається відкритим відносно різних соціальних та культурних питань. Публічно підтримує права людини.

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Суперфінал "Голосу країни-12" відбудеться у метро на "Хрещатику" - перші фото сцени. ТСН.ua (укр.). 19 листопада 2022. Процитовано 8 квітня 2023.
  2. Продюсер "Голосу країни" заявив, що росіяни і білоруси не братимуть участь у шоу 1+1. ТСН.ua (укр.). 1 жовтня 2022. Процитовано 14 квітня 2023.
  3. Продюсер "Голосу країни" та "Танці з зірками" Завадюк розсекретив, що буде з його проєктами. 24 Канал (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  4. Продюсер "Маскарад-2" перед прем'єрою вразив кадрами зі знімального майданчика: "Врахували слабкі сторони минулого року". Politeka (укр.). 18 вересня 2021. Процитовано 14 квітня 2023.
  5. "Ліпсінк батл" на телеканалі 1+1: які оновлення чекають на глядачів у другому сезоні шоу. ТСН.ua (укр.). 17 січня 2022. Процитовано 14 квітня 2023.
  6. PressReader.com - Digital Newspaper & Magazine Subscriptions. www.pressreader.com. Процитовано 14 квітня 2023.
  7. Gazeta.ua (6 серпня 2009). Володимир Яворівський провів газ у рідне село. Gazeta.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  8. а б Продюсер «Танців із зірками» Володимир Завадюк – випускник «Школи журналістики» «33-го каналу». Хто ще із вінничан грав ключову роль у цьому шоу?. 33 Канал (укр.). 28 листопада 2019. Процитовано 14 квітня 2023.
  9. Журналіст «Вікон» Володимир Завадюк: «Робота для мене – це те, що може дозволити почуватися вільним». Проєкти СТБ. 05.02.2009.
  10. Про Вікна-новини. Вікна.
  11. а б Телеверсія концерту "День Незалежності з ОЕ" отримала престижну нагороду на міжнародному фестивалі - Новини - 1plus1.ua. web.archive.org. 23 червня 2015. Архів оригіналу за 23 червня 2015. Процитовано 8 квітня 2023.
  12. а б 1+1 media. school.1plus1.ua. Процитовано 8 квітня 2023.
  13. а б "Вища школа Media&Production − це крутий шанс розпочати кар’єру в медіа": інтерв'ю із Володимиром Завадюком. ТСН.ua (укр.). 8 грудня 2020. Процитовано 14 квітня 2023.
  14. «1+1 медіа» отримала рекордні 43 нагороди премії «Телетріумф». Офіційний сайт каналу 1+1 (ru-RU) . Процитовано 14 квітня 2023.
  15. Голос країни 10: топ-5 цікавих фактів про вокальне шоу. РБК-Украина (рос.). Процитовано 14 квітня 2023.
  16. медіа», «Детектор (29 травня 2017). На проектах «Голос країни» та «Голос.Діти» зміняться правила та, можливо, тренери. detector.media (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  17. Продюсер "Маленьких гігантів" на "1+1" розповів, хто стане шостим зірковим наставником проекту. ТСН.ua (укр.). 1 вересня 2015. Процитовано 14 квітня 2023.
  18. ПравдаТУТ - Продюсер "Маскарад-2" перед прем'єрою вразив кадрами зі знімального майданчика: "Врахували слабкі сторони минулого року". pravdatut.ua. Архів оригіналу за 14 квітня 2023. Процитовано 14 квітня 2023.
  19. «1+1» назвав дату прем’єри та ведучих нового шоу «Ліпсінк Батл». detector.media (укр.). 15 лютого 2021. Процитовано 14 квітня 2023.
  20. Концерт Dan Balan Ventigo. Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  21. 7 березня «1+1» покаже концерт Тіни Кароль. detector.media (укр.). 25 лютого 2015. Процитовано 14 квітня 2023.
  22. Концерт MONATIK "LOVE IT Ритм" дивитися онлайн. 1+1 video (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  23. а б Різдвяна історія з Тіною Кароль дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  24. Головна. Kovcheh (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  25. а б Команда Big Brave Events 1+1 media створила номер-opening гранд-фіналу Євробачення, в якому з’явилася Кейт Мідлтон — 1+1. Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). 14 травня 2023. Процитовано 15 червня 2023.
  26. Мрії здійснюються: Завадюк про створення кліпу Kalush Orchestra для Євробачення. novyny.live (укр.). 15 травня 2023. Процитовано 15 червня 2023.
  27. Тіна Кароль. Сила любові та голосу дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  28. Інтонації Тіни Кароль. Музичний фільм-сповідь дивитись онлайн. 1+1 video (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  29. Другий міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar: онлайн-трансляція. ТСН.ua (укр.). 29 травня 2022. Процитовано 14 квітня 2023.
  30. "Океан Ельзи" виступить на станції метро "Золоті ворота" — транслюватимуть на телебаченні. Суспільне Культура. 15.04.2022.
  31. а б в Big Brave Events. bigbrave.1plus1.ua. Процитовано 12 травня 2023.
  32. Телемарафон Save Ukraine пройде з Берліна та Києва - трансляція на площах багатьох міст світу. www.ukrinform.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  33. Embrace Ukrainе: стали відомі деталі про лайнап міжнародного телемарафону в Амстердамі. www.unian.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  34. Завадюк, Володимир (27 листопада 2022). Часткою 40% фінське шоу Song of my life завдячує максимальній щирості формату. detector.media (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  35. а б Проєкт «Ти не один» став найкращою музичною програмою дня на Різдво. Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). Процитовано 8 квітня 2023.
  36. Благодійний музичний марафон «Ти не один»: Підтримаємо лікарів, які борються з коронавірусом. Дрогобицька Міська Рада (укр.). 4 травня 2020. Процитовано 14 квітня 2023.
  37. Big Brave Events: проєкти 1+1 media, що мають міжнародний вплив | Медіа на mmr.ua. mmr.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  38. Zaxid.net. Під час телемарафону у Варшаві зібрали понад 40 млн грн для України. ZAXID.NET (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  39. Big Brave Events. bigbrave.1plus1.ua. Процитовано 14 квітня 2023.
  40. В межах благодійного турне Динамо зібрало понад 22 мільйони гривень. sport.unian.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  41. Здійсни мрію: ФК Динамо Київ, Надя Дорофєєва й Олександра Лобода виконали бажання 13-річної дівчинки, яка постраждала від бомбардувань рф. Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  42. "Це шоу дуже актуальне зараз, адже розповідає про пісні, які допомагають нам триматися": Володимир Завадюк про проект "Пісня мого життя". www.unian.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  43. Цього Різдва, 25 грудня, на каналі ТЕТ та 1+1 Україна телеглядачі побачать музичний різдвяний проєкт під назвою “Ти не один”, над яким працює команда телеканалу 1+1 Big Brave Events разом із фестивалем Atlas. tet.tv (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  44. а б Продюсер big brave events. school.1plus1.ua. Процитовано 14 квітня 2023.
  45. Шевчук, Марія (13 травня 2021). Гудков на воркшопі Ніч нових ідей придумав пісню для Monatik Corporation, а Боднарчук та Завадюк відкрили таємниці своїх шоу. OBOZREVATEL NEWS (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  46. Лекція "Великі розважальні шоу" від Володимира Завадюка. ms-my.facebook.com (малайськ.). Процитовано 14 квітня 2023.
  47. Instagram особистий блог. 15.04.2023.
  48. https://www.instagram.com/p/CtQsMfgrv0Z/
  49. Документальний фільм про Тіну Кароль переміг на кінофестивалі в США (ВІДЕО). Новини Полтавщини (укр.). 10 вересня 2014. Процитовано 14 квітня 2023.
  50. а б "1+1 медіа" отримала рекордну кількість нагород на премії "Телетріумф 2014-2015". Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  51. а б 1+1 отримав рекордну кількість нагород на "Телетріумфі-2016". ТСН.ua (укр.). 8 грудня 2016. Процитовано 14 квітня 2023.
  52. а б Апостолова, Лілія (25 квітня 2018). «Телетріумф-2018» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК). detector.media (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  53. «Мама була проти кар'єри в медіа». Про своє вінницьке минуле розповів телепродюсер Володимир Завадюк - 20 хвилин. vn.20minut.ua (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.
  54. Міжнародний благодійний телемарафон отримав перемогу на фестивалі Серце Європи у Варшаві. Офіційний сайт каналу 1+1 (укр.). Процитовано 14 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]