За Перекопом є земля

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«За Перекопом є земля»
Автор Анастасія Левкова
Країна Україна
Видавництво Лабораторія
Сторінок 392

«За Перекопом є земля» — роман Анастасії Левкової, який охоплює історію Кримського півострова з давніх часів до 90-х років і аж до анексії Криму Росією[1]. Опублікований у видавництві «Лабораторія» у травні 2023 року[2].

Анотація[ред. | ред. код]

У романі переплелися кримськотатарська культура, українська література і родинні таємниці. Разом з головною героїнею і її подругами киримли Аліє й українкою Альоною читач проходить довгий шлях від дитинства дівчат аж до анексії Криму Росією.

Серед кримчан побутує приказка: «За Перекопом землі немає», мовляв, байдуже, що діється за перешийком, на материку. Роман Анастасії Левкової показує, що земля є з обох сторін Перекопу. Тільки варто її пізнати і зшити — відкрити материк для Криму, а Крим для материка.

Анастасія Левкова працювала над книжкою понад 10 років — з 2012 року. Для того, щоб написати роман авторка провела більш ніж 200 розмов із 50 мешканцями Кримського півострова.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У передпродаж надійшла книга "За Перекопом є земля. Кримський роман" української письменниці Анастасії Левкової. crimea.suspilne.media (ua) . Процитовано 23 травня 2023.
  2. Кужавська, Євгенія (28 лютого 2023). Анастасія Левкова: «За Перекопом з’явилася земля, а не тільки гори і море». Тиктор медіа (укр.). Процитовано 23 травня 2023.
  3. Автори Лабораторії: Анастасія Левкова про любов до Криму та свій кримський роман. laboratoria.pro (укр.). Процитовано 23 травня 2023.