За кращу Латвію

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
За кращу Латвію

Par Labu Latviju!
Країна  Латвія
Голова партії Гунтіс Улманіс
Дата заснування 12 червня 2010
Дата розпуску 16 жовтня 2011
Штаб-квартира Рига
Ідеологія Консерватизм
Офіційний сайт parlabulatviju.lv

За кращу Латвію (латис. Par Labu Latviju!) — колишній латвійський блок політичних партій, що існував з 12 червня 2010 до 16 жовтня 2011 року.

До блоку «За кращу Латвію» увійшли п'ять політичних партій: Народна партія (латис. Tautas partija), Латвійська перша партія/Латвійський шлях (LPP/LC), політична партія «Огрському краю» (латис. Ogres novadam), партія «Єдина Резекне» (латис. Vienota Rēzekne), партія Народ Латгалії (латис. Latgales tauta).[1]

На виборах в 10-й Сейм «За кращу Латвію» набрав 7,65 % голосів виборців й отримав 8 мандатів з 100. На пост прем'єр-міністра від об'єднання висувався Айнарс Шлесерс.

Головою парламентської фракції блоку «За кращу Латвію» було призначено колишнього міністра у справах самоврядувань Едгара Заланса (Народна партія). Його заступниками стали Рита Строде (LPP/LC) і Маріс Кучінскіс (Народна партія).[2]

Журналісти іноді називають об'єднання «За кращу Латвію» — «Блок олігархів»[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 листопада 2010. Процитовано 8 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 травня 2012. Процитовано 8 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 вересня 2011. Процитовано 8 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)