Збройні сили США в Кореї

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Збройні сили США в Кореї
United States Forces Korea
주한 미군
Емблема Тихоокеанської армії ЗС США
На службі 1 липня 1957—по т.ч.
Країна США США
Південна Корея Південна Корея
Тип Командування
Чисельність 23 468 о/с
У складі Індо-Тихоокеанське Командування Збройних сил США
Гарнізон/Штаб Південна Корея Кемп Гамфріс, Пхентек
Війни/битви Корейський конфлікт
Вебсайт www.usfk.mil
Командування
Командувач Пол ЛаКамера
Визначні
командувачі
Джордж Декер
Джон Вільям Вессі
Джон Адамс Вікем
Вінсент Кейт Брукс
Знаки розрізнення
Емблема
Знак
розрізнення

Медіафайли на Вікісховищі

Збройні сили США в Кореї (англ. United States Forces Korea) (USFK; кор. 주한 미군) — військове об'єднання Збройних сил США, складова Індійсько-тихоокеанського командування США. USFK є об'єднаним штабом боєздатних сил і компонентів США під командуванням Об'єднаних сил Кореї та США[en] (CFC) — верховного командування всіх наземних, повітряних, морських і спеціальних операцій командувань Південної Кореї та США. Основні елементи USFK включають 8-му армію США, ПС США у Кореї (7-ма повітряна армія), Військово-морські сили США у Кореї[en] (CNFK), Сили морської піхоти США у Кореї (MARFORK) і Командування ССО США «Корея» (SOCKOR).

Створені 1 липня 1957 року, американські збройні сили в Південній Кореї призначалися для підтримки Командування Об'єднаних Націй (UNC) і Командування об'єднаних сил шляхом координації та планування дій між командуваннями компонентів США та здійснення оперативного контролю над збройними силами США в інтересах Індійсько-тихоокеанського командування Сполучених Штатів.

Збройні сили США в Кореї відповідають за організацію, навчання та оснащення американських сил на Корейському півострові, підтримуючи свої сили в постійній бойовій готовності.

28 500 американських солдатів, матросів, льотчиків і морських піхотинців, що розміщені в Південній Кореї, є основою присутності США в регіоні та ключовим проявом демонстрації намірів американського уряду підтримувати баланс сил в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Місія USFK також включає планування операцій з евакуації некомбатантів, щоб гарантувати, що в разі виникнення загрози, американські громадяни та громадяни інших попередньо узгоджених країн будуть виведені із зони небезпеки. З цією метою USFK проводить регулярні навчання, щоб переконатися, що цей процес є ефективним, реалістичним і впорядкованим.

29 червня 2018 року, після переміщення нової штаб-квартири USFK і UNC до Кемп Гамфріс у Пхентеку, командування USFK і більшість підлеглих йому підрозділів офіційно переїхали з міста Сеул; штаб-квартира зараз знаходиться на 35 км (22 милі) далі на південь.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела

Джерела[ред. | ред. код]