Зґвалтування за дорученням

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зґвалтування за дорученням — вид зґвалтування, коли для фізичного нападу на жертву нападник використовує іншу особу.[1]

Типи[ред. | ред. код]

Примушування когось до сексу з третьою особою[ред. | ред. код]

У вересні 2007 року жінка зі штату Юта, вихована у фундаменталістській церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, подала до суду справу про зґвалтування через довірену особу проти лідера церкви Воррена Джеффса, який, як вона стверджує, змусив її вийти заміж за свого 19-річного двоюрідного брата та вступити в статеві стосунки з ним, коли їй було 14 років.[2] Джеффса засудили за цим звинуваченням.[3]

Найнятий ґвалтівник[ред. | ред. код]

Ґвалтівник під примусом[ред. | ред. код]

Примушування до зґвалтування — це явище, яке досліджували в Демократичній Республіці Конго, де жертви зґвалтувань під час війни засвідчили випадки примусових інцестуозних нападів, які переважно відбуваються після групового зґвалтування, коли батька змушують ґвалтувати доньку, а сина змушують ґвалтувати матір.[4] Серед актів сексуального насильства під час Тиграйської війни в Ефіопії та Еритреї були випадки, коли чоловіків і хлопчиків змушували ґвалтувати членів своєї сім'ї під загрозою насильства або смерті.[5][6]

Ґвалтівник вводить в оману[ред. | ред. код]

У 2014 році в окрузі Принс-Джордж, штат Меріленд, жінка та її доньки стали жертвами кількох спроб нападу з боку чоловіків, які зв'язалися з ними через фальшиві контакти в соціальних мережах, видаючи себе за жінку, і запросили їх приїхати до неї додому, щоб реалізувати фантазії про зґвалтування. Слідство показало, що організатором подій став колишній чоловік жінки. Браян Фрош і Кетлін Дюме з The Baltimore Sun зазначили, що «хоча її колишній чоловік зрештою був притягнутий до відповідальності, прокурори були змушені скласти довгий список звинувачень, щоб винести вирок, який би відповідав цьому новому злочину», і що це явище не є унікальним і потребує нового законодавства для боротьби з ним. Вони також стверджують, що зґвалтування за дорученням через оманливі оголошення в Інтернеті є унікальним видом змови, оскільки «вербувальники і жертви ніколи не зустрічаються, не обмінюються чимось цінним і можуть взагалі ніколи не спілкуватися безпосередньо».[7] У результаті цієї справи сенат штату прийняв законопроєкт, який забороняє «розміщення інформації про іншу особу, яка рекламує те, що вона вітає сексуальне насильство».[8]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Understanding What Is Rape by Proxy: Unmasking the Complex Issue. Mausner Graham Injury Law PLLC. 4 лютого 2024. Процитовано 3 квітня 2024.
  2. Staff (13 вересня 2007). Polygamist’s rape-by-proxy trial begins. NBC News. Процитовано 3 квітня 2024.
  3. Staff (25 вересня 2007). Sect leader convicted on rape-by-proxy charges. NBC News. Процитовано 3 квітня 2024.
  4. Brown, Carly (2012). Rape as a weapon of war in the Democratic Republic of the Congo (PDF). Torture. 22 (1): 25—37 — через corteidh.or.cr.
  5. Patten, Pramila (21 січня 2021). United Nations Special Representative of the Secretary-General on Sexual Violence in Conflict, Ms. Pramila Patten, urges all parties to prohibit the use of sexual violence and cease hostilities in the Tigray region of Ethiopia. United Nations. Архів оригіналу за 31 січня 2021. Процитовано 1 лютого 2021.
  6. Nichols, Michelle (26 березня 2021). Men forced to rape family members in Ethiopia's Tigray, U.N. says. Reuters. Процитовано 3 квітня 2024.
  7. Frosh, Brian; Dumais, Kathleen (3 лютого 2014). Bill targets 'rape by proxy'. The Baltimore Sun. Архів оригіналу за 5 April 2021. Процитовано 3 квітня 2024.
  8. Vann, Amanda (2014). Maryland Senate Outlaws “Rape by Proxy”. Andalman & Flynn. Процитовано 3 квітня 2024.

Подальше читання[ред. | ред. код]