Кабалюк Дмитро Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кабалюк Дмитро Васильович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 7 листопада 1981(1981-11-07)
Великий Ключів
Коломийський район
Івано-Франківська область
Смерть 29 серпня 2014(2014-08-29) (32 роки)
Червоносільське
Амвросіївський район
Донецька область
Псевдо «Шок»
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування Батальйон «Донбас»
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Дмитро́ Васи́льович Кабалю́к (7 листопада 1981, с. Великий Ключів, Коломийський район, Івано-Франківська область — пом. 29 серпня 2014 Червоносільське) — солдат резерву Збройних сил України. Старший навідник, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас».

Життєпис[ред. | ред. код]

Дмитро Кабалюк народився 7 листопада 1981 року в с. Великий Ключів, Коломийський район, Івано-Франківська область. Останнім часом мешкав у Києві.

29 серпня 2014 року ранком під час виходу «зеленим коридором» з Іловайського котла їхав в УАЗ і № 459, в складі автоколони батальйону «Донбас» — по дорозі з Многопілля до Червоносільського. Машину було підбито, Дмитро загинув, у цьому ж авто загинув боєць «Чумак». 3 вересня 2014 року тіло Кабалюка разом із тілами 96 інших загиблих у «Іловайському котлі» було привезено до дніпропетровського моргу.

Був упізнаний родичами та похований. Вдома залишилася хвора мама, батько, брат, дружина, дві доньки, син. Похований в селі Великий Ключів біля могили Січових Стрільців.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час Російсько-української війни.

  • Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (25.03.2015, посмертно).

Вшанування пам'яті[ред. | ред. код]

28 серпня 2016 року, у день вшанування українського війська, в Коломиї зі скорботними урочистостями відкрили пам'ятний знак загиблим воїнам АТО. Металеву таблицю встановлено поруч з таблицею з іменами героїв «Небесної Сотні». На таблиці вписано імена 26 загиблих Героїв війни на Донбасі мешканців Коломийщини, серед яких є й ім'я Дмитра Кабалюка[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В Івано-Франківську вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом (Фото). Архів оригіналу за 24 лютого 2017. Процитовано 24 лютого 2017.

Посилання[ред. | ред. код]