Канцелярія у справах Тайваню при Держраді КНР

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Канцелярія у справах Тайваню при Держраді КНР
(中共中央台办, 国务院台办 і TAO)
Загальна інформація
Країна  КНР
Дата створення 1988
Підвідомчі органи Association for Relations Across the Taiwan Straitsd і Association of Taiwan Investment Enterprises on the Mainlandd
gwytb.gov.cn(кит.)

Канцелярія у справах Тайваню при Держраді КНР (кит. трад. [國務院台灣事務辦公室 або 國務院臺灣事務辦公室] помилка: {{lang}}: текст вже має курсивний шрифт (допомога), спр. 国务院台湾事务办公室, піньїнь: Guówùyuàn Táiwān Shìwù Bàngōngshì, акад. Гоуюань Тайвань Шиу Баньгунши пиньинь Guówùyuàn Táiwān Shìwù Bàngōngshì, пал. Гоуюань Тайвань Шиу Баньгунші іноді скорочують до кит. трад. [國台辦 або 國臺辦] помилка: {{lang}}: текст вже має курсивний шрифт (допомога), спр. 国台办, піньїнь: guó tái bàn, акад. го тай бань го тай бань) — орган виконавчої влади при Державній Раді КНР та Центральному комітеті Компартії Китаю. Відповідає за прийняття та виконання відповідних установок та політики, пов'язаних з Тайванем так, як це передбачено Центральним комітетом Комуністичної Партії Китаю та Державною Радою.

Відповідно до указу Державної Ради, Канцелярія бере на себе відповідальність за підготовку до переговорів та угод з тайванською владою (урядом Китайської Республіки). Орган керує прямим зв'язком електронною поштою, транспортом і торгівлею між двома сторонами Тайванської протоки, відповідає за рекламу та публікації засобів масової інформації стосовно Тайваню, інформацію та новини про основні проблеми протилежної сторони Тайванської протоки.

Співробітники Канцелярії у справах Тайваню при Держраді КНР одночасно є співробітниками Канцелярії ЦК КПК по роботі з Тайванем (за поширеним принципом «один орган, дві назви»). Остання назва використовується на переговорах із тайванськими посадовими особами.

Список керівників[ред. | ред. код]

Список керівників
Ім'я Термін
Дін Гуаньген 1988-1990
Ван Чжаого 1990-1996
Чень Юньлінь, член ЦК КПК з 1997 (канд. з 1992) 1997-2008
Ван І, член ЦК КПК з 2007 2008-2013
Zhang Zhijun[en], член ЦК КПК з 2012 2013-2018
Лю Цзеї 2018-2022
Сун Тао з 2022

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]