Карлос Корреа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Карлос Корреа
Карлос Корреа
Карлос Корреа
Карлос Корреа у 2008 році
Особисті дані
Повне ім'я Карлос Родрігес Корреа
Народження 29 грудня 1980(1980-12-29) (43 роки)
  Бразилія Лімейра, Бразилія
Зріст 176 см
Вага 73 кг
Громадянство  Бразилія
Позиція Півзахисник
Інформація про клуб
Поточний клуб Бразилія «Форталеза»
Номер 77
Юнацькі клуби
Бразилія Ітуано
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1999—2002 Бразилія «Сан-Бенту» ? (?)
2002 Бразилія «XV листопада» ? (?)
2003—2006 Бразилія «Палмейрас» 94 (7)
2006—2012 Україна «Динамо» (Київ) 75 (12)
2009—2010   Бразилія «Атлетіко Мінейру» 30 (2)
2010—2011   Бразилія «Фламенго» 25 (0)
2012 Бразилія «Палмейрас» 16 (2)
2013 Бразилія «Португеза Деспортос» 30 (1)
2014— Бразилія «Форталеза» 15 (0)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.
Інформацію оновлено 1 липня 2015.

Ка́рлос Родрі́гес Корре́а (порт. Carlos Rodrigues Corrêa), або просто Корре́а (порт. Corrêa, *29 грудня 1980, Лімейра) — бразильський футболіст, півзахисник «Палмейраса».

Біографія[ред. | ред. код]

Народився Карлос в невеликому містечку Лімейра, розташованому в штаті Сан-Паулу. Перші кроки Корреа у футболі мало чим відрізнялися від більшості бразильських хлопчаків. Він багато часу проводив на вулиці, граючи у футбол з ровесниками і старшими хлопцями, причому в дворових баталіях завжди діяв на позиції нападника. Пізніше, вже займаючись футболом професійно, тренери перевели його в центр поля.

В юності Корреа просто отримував задоволення від футболу і щиро радів, виходячи на поле і приносячи користь своїй команді. Саме тому свій шлях у великому футболі Карлос починав не в одному з грандів Бразилії, де напевно грів би лавку запасних, а в нижчих дивізіонах країни, провівши по одному сезону в клубах «Сан-Бенту» і «XV листопада» (Пірасікаба). В останньому клубі, виступаючи на позиції опорного півзахисника, Корреа став найкращим бомбардиром команди.

Перехід в «Палмейрас» в 2003 році став кроком вперед і новим викликом для амбітного гравця. На той момент клуб грав у Серії Б. За три роки виступів Корреа провів 94 матчі, забив сім м'ячів і допоміг своїй команді за підсумками сезону 2003 року вийти в Серію А. Своєю грою бразилець привернув увагу європейських скаутів, в тому числі з леверкузенського «Байєра», проте боротьбу виграло київське «Динамо», придбавши футболіста за 4 млн. євро[1].

Карлос Корреа у складі «Динамо». 26 листопада 2011 року

По приїзду до Києва в червні 2006 року бразилець зіткнувся з багатьма труднощами, в основному в побутовому плані. Тому на перших порах йому допомагали співвітчизники Діого Рінкон, Родріго і Клебер. Це дозволило Карлосу дуже швидко розпочати показувати хорошу гру. Анатолій Дем'яненко, який очолював на той момент «Динамо», випустив Корреа в основному складі вже в першому матчі сезону — за Суперкубок України проти «Шахтаря». І новачок продемонстрував свій клас, на останніх хвилинах виступивши в ролі асистента — його відмінний пас у дотик замкнув Артем Мілевський, встановивши остаточний рахунок зустрічі 2:0, а «Динамо» завоювало другий у своїй історії Суперкубок країни. У чемпіонаті бразилець стартував не менш яскраво: в перших трьох турах він незмінно забивав гол, а в четвертому після навісу Корреа м'яч в свої ворота зрізав захисник луганської «Зорі».

Тренерський штаб довірив півзахисникові виконувати всі стандартні положення. Бразилець часто забивав зі штрафних, а також асистував партнерам. Через це з'явились навіть розмови про намір футболіста змінити громадянство, щоб отримати можливість виступати за національну збірну України, проте у підсумку до цього не дійшо. Корреа був основним футболістом, коли команду очолював Анатолій Дем'яненко, також регулярно з'являвся на полі і в Олега Лужного, який тимчасово виконував обов'язки головного тренера після відставки Дем'яненка восени 2007 року. Користувався довірою Карлос і у Юрія Сьоміна, що вперше очолив «Динамо» на початку 2008 року.

Проте, вдалі виступи бразильського легіонера несподівано припинились: в останньому матчі сезону 2007/08 років проти харківського «Металіста» в зіткненні з суперником Корреа отримав перелом малої гомілкової кістки лівої ноги. Відновлення зайняло кілька місяців, і повернутися в загальну групу футболіст зміг тільки по ходу наступного сезону, в розпал участі команди в чемпіонаті і груповому турнірі Ліги чемпіонів. Через це в сезоні 2008/09 років бразилець провів в усіх турнірах лише 20 матчів за першу команду.

Влітку 2009 року «Динамо» очолив Валерій Газзаєв, який не бачив місця для Корреа в своїх тактичних схемах, тому в кінці серпня 2009 року Карлос звернувся до керівництва клубу з проханням дозволити йому пограти на батьківщині. Таким чином наступні два сезони він провів на правах оренди в клубах бразильської серії «А» — «Атлетіко Мінейру»[2] і «Фламенго»[3].

У червні 2011 року півзахисник повернувся в «Динамо», де так і не зміг повернути собі місце в основному складі.

Всього за шість сезонів в «Динамо» Корреа відіграв за основний склад в чемпіонатах України 75 матчів (забив 12 м'ячів), в кубку Україні дев'ять ігор (один гол), і в єврокубках 23 матчі (один гол).

В червні 2012 року контракт гравця з клубом завершився і він повернувся в Бразилію[4]

14 серпня 2012 року на правах вільного агента підписав однорічний контракт з «Палмейрасом»[5]. Однак після вильоту одного з найтитулованіших клубів Бразилії в Серію B, контракти з рядом гравців, включаючи Карлоса Корреа, були розірвані.

21 грудня Корреа перейшов в клуб «Португеза Деспортос». Офіційно він був представлений команді 3 січня 2013 року[6]. Всього через 4 місяці гравець святкував перемогу з командою в Серії A2 чемпіонату штату Сан-Паулу. Після цього відіграв увесь сезон чемпіонату Бразилії, проте не зміг врятувати клуб від вильоту з Серії А.

У січні 2014 року став гравцем «Форталези», з якою у наступному сезоні виграв чемпіонат штату Сеара.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Киевское «Динамо» подписало контракт с бразильцем Карлосом Корреа. Архів оригіналу за 1 липня 2015. Процитовано 14 червня 2012.
  2. UA-Футбол. Карлос Корреа: «Я возвращаюсь…»
  3. UA-Футбол. Корреа будет играть во «Фламенго». Архів оригіналу за 1 вересня 2010. Процитовано 25 вересня 2010.
  4. Дякуємо за все, Карлосе!
  5. Корреа продолжит карьеру в Палмейрасе. Архів оригіналу за 19 вересня 2012. Процитовано 23 вересня 2012.
  6. Eduardo Mendoza (3 січня 2013). Portuguesa se apresenta com três reforços para Série A2 do Paulista (порт.). gazetaesportiva.net. Архів оригіналу за 14 лютого 2013. Процитовано 22 травня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]