Кетрін Ґрей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кетрін Ґрей

Кетрін Ґрей (англ. Catherine Gray) — британська письменниця та редакторка родом з Лондона, дописувачка Ґардіан[1], Stylist, The Telegraph, Космополітен, GLAMOUR, Fabulous, The Lancet Psychiatrist, Mr & Mrs Smith, BBC Earth та Women's Health. Авторка книжок «Несподівана радість тверезості», «Несподівана радість звичайного»? «Несподівана радість самотності» та ін.[2].

Кетрін Ґрей дебютувала з бестселером «Несподівана радість тверезості» у 2018. У цій документальній книжці вона пробує без повчань пролити світло на те, як сучасне суспільство підштовхує особу до «соціального» вживання алкоголю, а також наводить думки відомих спеціалістів-нейрологів та психологів про те, чому ми п'ємо, розбираючи наукові пояснення, що алкоголь робить із нашою свідомістю і тілом. Базована на особистому шокуючому досвіді алкогольної залежності, книжка описує втечу від цього стану до тверезого життя, а також містить перелік безлічі позитивних і навіть несподіваних відкриттів, привабливих переваг тверезості, які досить важко уявити людині, яка з дня на день залучена в коло випивки, похмілля і знову випивки. Авторка проводить читача через непрості стадії алкогольної абстиненції з власного досвіду та досвіду інших людей без моралізаторства, застрашування чи самозвеличення, з гумором і добротою[3].

В Україні вийшли три книжки Кетрін Ґрей у видавництві Yakaboo Publishing у перекладі Зорини Тіммерман — «Несподівана радість тверезості»[4] , «Несподівана радість самотності»[5] та «Несподівана радість звичайності».

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Catherine Gray. I'm surprised how happy I am after giving up alcohol.//The Guardian: 27 Aug 2018. Архів оригіналу за 29 Серпня 2018. Процитовано 22 Березня 2021.
  2. Профіль Кетрін Ґрей на Yakaboo. Архів оригіналу за 21 Квітня 2021. Процитовано 22 Березня 2021.
  3. Catherine Gray. The Unexpected Joy of Being Sober: Discovering a happy, healthy, wealthy alcohol-free life//Amazon, Dec 28, 2017
  4. Кетрін Ґрей. Несподівана радість тверезості. — К.: Yakaboo Publishing, 2020. — 304 с. Архів оригіналу за 15 Травня 2021. Процитовано 22 Березня 2021.
  5. Кетрін Ґрей. Несподівана радість самотності. — К.: Yakaboo Publishing, 2020. — 304 с. Архів оригіналу за 26 Лютого 2021. Процитовано 22 Березня 2021.