Кислюк Костянтин Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кислюк Костянтин Володимирович
Народився 20 жовтня 1972(1972-10-20) (51 рік)
Харків, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність культуролог, викладач
Alma mater ХДУ імені О. М. Горького (1995)
Заклад ХДАК
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор культурології
Науковий керівник Горський Вілен Сергійович

Костянтин Володимирович Кислюк (нар. 20 жовтня 1972, Харків) — український науковець, культуролог, кандидат філософських наук (1999), доктор культурології (2009), професор кафедри культурології та медіакомунікацій Харківської державної академії культури[1], автор популярних навчальних видань з культурології, філософії, релігієзнавства.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народився 20 жовтня 1972 року у місті Харків. Трудову біографію розпочав учнем слюсаря-інструментальника в 1989 році. Наступного року вступив до Харківського державного університету, який закінчив у 1995 році за спеціальностями «історія»; «французька мова та література». У 1995—1998 роках навчався в аспірантурі кафедри філософії Харківського державного університету, після завершення якої захистив кандидатську дисертацію на тему «Філософія історії в історії філософії: проблема початку та кінця».

У 1998—2006 роках працював у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія». Водночас викладав на кафедрі теорії культури та філософії науки ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

У 2006—2009 роках — докторант Харківської державної академії культури. У 2009 році одним із перших в Україні достроково захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора культурології за спеціальністю 26.00.04 — українська культура на тему «Українська історіософія як феномен культурної пам'яті» (наук. консультанти ― Горський В. С., Карпенко І. В.)[2]. Здобув науковий ступінь доктора культурології[3]. З вересня 2009 року працює на кафедрі культурології ХДАК.

У 1993—2006 роках ― постійний співробітник міжнародної археологічної експедиції «Бєльськ».

З 2000 року активно задіяний у видавничій діяльності. Науковий редактор серії навчальної літератури «Переходимо до Болонської системи» (Торсінг, Харків). Має досвід перекладацької діяльності.

Науковець є членом спеціалізованих вчених рад, членом редколегії наукових фахових видань України, а також сертифікованим рецензентом в «International Journal of Education, Culture and Society (IJECS)».

Професор К. В. Кислюк підготував двох кандидатів наук (докторів філософії) з культурології.

Праці

[ред. | ред. код]

К. В. Кислюк — автор і співавтор 170 наукових праць, у тому числі двох підручників, чотирьох навчальних посібників, двох одноосібних і п'яти колективних монографій. Розвиває компаративістську концепцію багатоукладності української культури, в якій внаслідок неефективних траєкторій модернізації від давнини до сучасності у різних сферах суспільного життя співіснують домодерні, модерні і постмодерні елементи, перебігають різноспрямовані прогресивні і регресивні тренди[4].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Харківська державна академія культури | Офіційний сайт ХДАК. ic.ac.kharkov.ua. Процитовано 25 липня 2023.
  2. Євсеєнко, Левченко, Хижна, 2020, с. 94.
  3. Бюлетень ВАК України, 2010, с. 19.
  4. Кислюк Костянтин Володимирович. lib-hdak.in.ua. Процитовано 25 липня 2023.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Присуджено науковий ступінь доктора наук : [доктора культурології - Кислюку К. В.] // Бюлетень ВАК України : нормативні акти, документи, консультації, повідомлення, хроніка : бюл. — 2010. — № 1. — С. 19.