Київський пансіонат ветеранів праці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Київський пансіонат ветеранів праці
Тип соціально-медична установа геріатричного типу
Засновано 1971
Кількість ліжок 300
Країна  Україна
Адреса 02156, Київ, Вулиця Кубанської України, 2

Київський пансіонат ветеранів праці — стаціонарна соціально-медична установа загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування та відповідно до Законодавства України мають статус ветеранів праці.

Підпорядкований Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації.

Заснований у липні 1971 року як Київський інтернат персональних пенсіонерів та розрахований на проживання 300 підопічних.

Розташований в лісопарковій зоні Деснянського району міста Києва.

Соціально-медичні послуги[ред. | ред. код]

В пансіонаті відкрито геріатричне відділення на 200 ліжко-місць та психоневрологічне відділення на 100 ліжко-місць. Всі підопічні забезпечені чотириразовим дієтичним харчуванням, медичним та побутовим обслуговуванням. В житлових кімнатах є балкон та необхідні побутові зручності та розраховані вони на проживання одного або двох підопічних.

Медичне обслуговування забезпечують чотири цілодобових медпости, де чергує середні та молодший медперсонал. В пансіонаті працюють лікарі-терапевти, ендокринолог, хірург, невропатолог, окуліст, отоларинголог, рентгенолог, стоматолог, психіатр.

В поліклініці пансіонату функціонує маніпуляційний, фізіотерапевтичний, ЕКГ кабінети, інгаляторій. В лабораторії досліджуються клінічні аналізи крові та сечі. Обладнано кабінети ЛФК, масажу, фітотерапії.

Аптека пансіонату забезпечує ветеранів ліками, згідно з призначеннями лікарів.

Також в пансіонаті діє бібліотека та читальна зала.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Вакулишин С., Василенко Л. Деснянський район: Із глибини століть — у сьогодення. — Довідково-інформаційне видання. — Київ, 2006. — С. 32-33.