Клеопатра (аніме)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Клеопатра
яп. クレオパトラ
Файл:Cleopatra Tezuka.jpeg
Japanese film poster
Жанр хентай і animated film with LGBT character(s)d
Режисер
Продюсер Yasuhiko Yoneyama
У головних
ролях
Оператор Katsuji Misawa
Композитор Isao Tomita
Монтаж Masashi Furukawa
Кінокомпанія Mushi Production
Дистриб'ютор Nippon Herald Films
Тривалість 112 minutes
Мова Japanese
Країна Japan
Дата виходу
IMDb ID 0065588
Попередній One Thousand and One Arabian Nightsd
Наступний Belladonna of Sadnessd

Клеопатра (яп. クレオパトラ Kureopatora) також відоме під назвою Cleopatra: Queen of SexКлеопатра, королева сексу») - японське аніме, фільм-фентезі для дорослих 1970 року режисерів Осаму Тезука та Ейічі Ямамото.[1] Фільм є другою частиною трилогії анімаційних фільмів для дорослих студії Mushi Production, яка вийшла після "Казки тисячі і однієї ночі" (1969) і передувала "Белладонні печалі" (1973).

Фільм був критичним і комерційним провалом. Манга-адаптація фільму, також від Тедзуки та Хісаші Сакагучі, була випущена пізніше того ж року, у жовтні, ексклюзивно на COM, і була перевидана наприкінці 2018 року [2]

Сюжет[ред. | ред. код]

У далекому майбутньому троє людей — Джіро, Харві та Мері — дізнаються, що інопланетна раса на ім’я Пасателі має намір підкорити людство за допомогою таємничого «плану Клеопатри». Використовуючи машину часу, вони переносять свій розум в тіла членів двору історичної Клеопатри, щоб розкрити і зупинити план. Харві, однак, клянеться використати цю можливість, щоб забезпечити собі титул найбільшого коханця, який коли-небудь жив, зайнявшись сексом з Клеопатрою.

У середині римського завоювання Єгипту група єгиптян таємно планує повстання, щоб повалити Юлія Цезаря. Група планує послати Клеопатру, щоб спокусити і вбити Цезаря. Римляни виявляють групу і нападають на них. Клеопатрі вдається втекти разом зі своїми служницями Лівією та Аполлодорією. Клеопатра йде до древньої жриці, яка магічним чином дарує їй непереборно спокусливе тіло для її місії.

Саме в цей момент прибувають Джіро, Харві та Мері: Мері тепер у Лівії; Харві опиняється в тілі домашнього улюбленця жриці леопарда Рупи, що перешкоджає його планам спокусити Клеопатру; а Джіро опиняється в тілі Іоніуса, грека, захопленого в полон і поневоленого римлянами. Іоній звільняє себе та інших рабів, використовуючи свої знання про технології майбутнього для виготовлення сучасних ручних гранат. Вони супроводжують Клеопатру на зустріч з Цезарем, який настільки вражений її красою, що робить її царицею Єгипту. Цезар захоплює Іонія і, захоплений його бойовими навичками, наказує йому битися на гладіаторській арені. Для забезпечення перемоги він дарує Іонію сучасну зброю. Іоній виявляється настільки популярним серед римської публіки, що популярність самого Цезаря злітає до небес, що спонукає його сенаторів до змови з метою вбити і його, і Іонія, щоб покласти край їхньому впливу.

Лівія і Аполлодора наполягають на тому, що Клеопатра повинна вбити Цезаря; Клеопатра, однак, змінила своє рішення і продовжує відкладати вбивство на користь сексу. Вони супроводжують Цезаря назад до Риму, якраз в той час, коли його вбивають власні сенатори. Прийомний син Цезаря, Октавіан, якого незабаром назвали Августом, приймає командування. Клеопатра намагається продовжити план, спокушаючи Октавіана, але дізнається, що він гомосексуал і не піддається її чарам. Права рука Цезаря, Марк Антоній або Антоній, закохується і займається сексом з Клеопатрою. З іншого боку, Октавіан захоплюється Іонієм і рятує йому життя.

Нарешті, під час битви при Акціумі, де флот Октавіана перемагає єгипетський флот Антонія, Антоній вбиває себе. Октавіан відправляється до Клеопатри, намагаючись переконати її здатися, і потрапляє під варту до римлян. Розчарована відмовою після смерті Антонія, Клеопатра накладає на себе руки, скориставшись отруйним укусом оси.

Мандрівники в часі повертаються в майбутнє і повідомляють, що план "Клеопатра" - це задум пасателіїв прийняти форму красивих людських жінок, щоб спокусити і знищити наймогутніших лідерів-чоловіків Землі. Пасателі вже прийняли свої людські форми і готові завдати удару, коли надійде ця інформація, але Земля здатна вчасно їх викорінити і врятувати світ.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Звільнення[ред. | ред. код]

У 1972 році компанія Mushi Productions, яка створила фільм, прийняла угоду з Xanadu Productions Inc., невеликим дистриб’ютором [3], щоб випустити версію фільму з субтитрами в Сполучених Штатах, щоб спробувати врятуватися від банкрутства. Коли він вийшов у Сполучених Штатах, Ксанаду змінив назву на «Клеопатра: Королева сексу» та випустив його з власним рейтингом X

24 квітня 1972 року, граючи в театрі «Біжу» та, ймовірно, в інших театрах. [4] Його рекламували як перший анімаційний фільм із рейтингом X у Сполучених Штатах. Однак 18 квітня 1972 року Пригоди кот Фріца отримали свій рейтинг X від MPAA раніше. [5]

Фільм не був добре сприйнятий американською аудиторією і не мав успіху в прокаті через неправдиву рекламу, яка стверджувала, що це "порнографічний" фільм, що змусило людей, які подивилися фільм, вимагати повернення коштів. Він не мав успіху і в рідній Японії.[5]

Критики неоднозначно відгукуються. Говард Томпсон з The New York Times сказав, що в основному це був фільм, у якому "здебільшого хтиво намальована Клеопатра та зграя милашок, які бігають навколо оголених грудей", але похвалив "розкішний фон", а також деякі образи та колір. Variety назвав фільм «частково другокурсником», з «акцентом на вульгарній низькій комедії », але похвалив його за «хорошу анімацію та колір». [6]

Фільм "Клеопатра" не був представлений на розгляд MPAA, і, можливо, не отримав би Х-рейтингу, якби був представлений. [7]

У рідній країні він був випущений на VHS, VHD, [8] Laserdisc, [9] і DVD (у комплекті з «Тисячею і однією ночею » та «Беладонною смутку» або випущений окремо) протягом наступних років. Third Window Films випустила фільм у комплекті з «Тисячею і однією ніччю » вперше на Blu-ray і на DVD 18 червня 2018 року для регіону 2 . [10] Discotek Media випустила фільм на Blu-ray для регіону 1 27 жовтня 2020 року [11] .

Дивіться також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Lenburg, Jeff (2009). The Encyclopedia of Animated Cartoons (вид. 3rd). New York: Checkmark Books. с. 171—172. ISBN 978-0-8160-6600-1.
  2. Osamu Tezuka's Erotic Cleopatra Manga Gets Limited Edition Reprint. Anime News Network. Процитовано 19 квітня 2020.
  3. With Xanadu Productions Inc. (Sorted by Popularity Ascending). IMDb. Процитовано 5 листопада 2015.
  4. at the movies. d.merrill. 28 листопада 2015. Процитовано 19 квітня 2020.
  5. а б Tezuka's Adult Features: "Cleopatra" (1970). Fred Patten. Архів оригіналу за 22 вересня 2019. Процитовано 5 листопада 2015.
  6. Cohen, Karl F. (18 жовтня 2013). Forbidden Animation: Censored Cartoons and Blacklisted Animators in America (англ.). McFarland. ISBN 978-1-4766-0725-2.
  7. Michael Barrier. The Filming of Fritz the Cat. Funnyworld, Nos. 14 and 15. Процитовано 15 січня 2007.
  8. https://www.ebay.com/itm/Cleopatra-1970-Osamu-Tezuka-Nakayama-Chinatu-Used-Anime-movies-VHD-Japan-release-/264453970887, eBay. Retrieved 19 April 2020.
  9. https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e337120869[недоступне посилання], Yahoo!Japan. Retrieved 19 April 2020.
  10. Animerama: 1001 Nights / Cleopatra Limited Edition [Blu-ray]. 18 червня 2018. Процитовано 19 квітня 2020.
  11. Mateo, Alex (6 серпня 2020). Discotek Licenses New Getter Robo OVA, Isuca Anime, Lupin III: The Pursuit of Harimao's Treasure Special. Anime News Network. Архів оригіналу за 7 серпня 2020. Процитовано 7 серпня 2020.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Шаблон:Osamu Tezuka