Ковальчук Євген Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євген Ковальчук
Ковальчук Євген Олександрович
 Підполковник
Загальна інформація
Народження 11 червня 1982(1982-06-11) (41 рік)
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  ССО України
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Євге́н Олекса́ндрович Ковальчу́к (народився 11 червня 1982[1]) — підполковник Збройних сил України, командир загону спецпризначення.

З життєпису[ред. | ред. код]

Випускник 2013 року Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, закінчив з відзнакою — нагороджений шаблею часів Богдана Хмельницького. В листопаді 2013-го проходив навчання на військовому аеродромі 456-ї гвардійської бригади транспортної авіації ВПС України поблизу Вінниці — в складі 8-го полку спеціального призначення (Хмельницький).

На виборах до Хмельницької обласної ради 2015 року балотувався від партії «Відродження». На час виборів проживав у Хмельницькому, був начальником штабу-першим заступником командира 8-го полку спеціального призначення[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

19 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Кандидати до Хмельницької обласної ради — Центральна виборча комісія. Архів оригіналу за 22 грудня 2015. Процитовано 21 грудня 2015.

Джерела[ред. | ред. код]