Колесник Ярослав Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ярослав Колесник
Народження 26 серпня 1983(1983-08-26) (40 років)
Київська область
Країна Україна Україна
Рід військ  Національна поліція
Звання  Генерал поліції 3-го рангу
Нагороди
«Почесний знак МВС України»
«Почесний знак МВС України»
«За відзнаку в службі» I ст. (МВС України)
«За відзнаку в службі» I ст. (МВС України)

Колéсник Яросла́в Васи́льович (народився 26 серпня 1983 року, село Денихівка, Тетіївський район, Київська область) — начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, генерал поліції третього рангу, кандидат юридичних наук.

Життєпис[ред. | ред. код]

З 2000 по 2004 рік навчався в Національній академії внутрішніх справ України. Закінчив навчальний заклад з відзнакою та здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство». Розпочав службу на посаді оперуповноваженого відділу по боротьбі з груповими злочинними проявами управління карного розшуку ГУ МВС України в Київській області.

З 2005 по 2015 роки працював на посадах від старшого оперуповноваженого до начальника відділу управління карного розшуку ГУНП в м. Києві.

У 2016 році з відзнакою закінчив магістратуру Національної академії внутрішніх справ України за спеціальністю «Правознавство; управління у сфері правопорядку».

З 2017 року проходив службу в управлінні карного розшуку ГУНП в Київській області.

У 2019 році був призначений на посаду начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Київській області.

В 2020 році — заступник начальника Головного управління Національної поліції в Київській області, начальник кримінальної поліції.

У 2021 році здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук у Науково-дослідному інституті публічного права за спеціальністю «Адміністративне право та процес; фінансове право; інформаційне право».

У лютому 2021 року наказом Голови Національної поліції України призначений начальником[1] Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

У 2022 році Указом Президента України[2] присвоєно чергове спеціальне звання — генерал поліції третього рангу.

Відзнаки та нагороди[ред. | ред. код]

Наукові праці[ред. | ред. код]

Автор статей, опублікованих у фахових наукових виданнях України та інших держав:

  • Правова природа та сутність правоохоронної функції держави // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. 2016.
  • Суб'єкти реалізації правоохоронної функції держави та місце серед них органів Національної поліції України // Прикарпатський юридичний вісник. 2017.
  • Загальноправові принципи реалізації правоохоронної функції держави органами Національної поліції України // Право і політика. 2018.
  • Правовий статус Національної поліції України, як суб'єкта реалізації правоохоронної функції держави // Юридична наука. 2019.
  • Спеціальні принципи реалізації правоохоронної функції держави органами Національної поліції України // Право і Закон. 2019.
  • Поняття та класифікація принципів реалізації правоохоронної функції держави органами Національної поліції України // Науковий вісник публічного та приватного права. 2020.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. На Закарпатті представили керівника поліції. zk.npu.gov.ua. Процитовано 9 вересня 2022.
  2. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №601/2022. Офіційне інтернет-представництво Президента України.