Коли Біллі зустріла Лісу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коли Біллі зустріла Лісу
англ. When Billie Met Lisa
Рекламний постер
Жанр кінокомедія
Режисер Девід Сільверман
Продюсер Джеймс Брукс
Сценаристи Елізабет Кірнан Аверік
Броті Ґупта
Ел Джін
Сезар Мезаріегос і
Девід Міркін
На основі Сімпсони
Ролі озвучували Біллі Айліш
Фіннеас О'Коннелл
Ярдлі Сміт
Ненсі Картрайт
Кінокомпанія The Walt Disney Company
Дистриб'ютори Disney+
Тривалість 3 хвилини
Мова англійська
Країна США США
Рік 2022
Дата виходу 22 квітня 2022
IMDb ID 19696852
Попередній Сімпсони у Плюсосвіті
Наступний Welcome to the Clubd

«Коли Біллі зустріла Лісу» (англ. «When Billie Met Lisa») — шостий короткометражний анімаційний фільм на основі мультсеріалу «Сімпсони» виробництво «Gracie Films» і «20th Television Animation» для стримінґової платформи «Disney+»[1][2]. Вийшла 22 квітня 2022 року. Режисер анімації — Девід Сільверман[3].

Сюжет[ред. | ред. код]

У вітальні Сімпсонів Ліса Сімпсон грає на своєму саксофоні. Вона отримує повідомлення на свій телефон від батька, щоб та припинила грати. До кімнати заходить Мардж прибрати, що починає турбувати Лісу. Ліса йде до будиночка на дереві, але Барт починає використовувати бензопилу, щоб завадити її грі. Дівчинка йде до музичного класу Спрінґфілдської початкової школи, але там забагато дітей, які «не можуть репетирувати вдома».

Не знайшовши спокійного місця, Ліса йде під естакаду. Неподалік зупиняється машина, і Біллі Айліш помічає гру Ліси. Айліш запрошує її на джем-сесію до своєї студії звукозапису. Там вони удвох грають початкову тему «Сімпсонів», і всім у Спрінґфілді це подобається. Тим часом Барт дорікає Фіннеасу О'Коннеллу, брату Біллі, що той не насміхається зі своєї сестри, а навпаки — допомагає їй.

Зрештою Біллі та Ліса на даху авто дивляться на зірки й обговорюють, що родина Біллі цінує її музику.

Виробництво[ред. | ред. код]

В інтерв'ю виданню «Screen Rant» виконавчий продюсер Ел Джін заявив:

Я говорив з [виконавчим продюсером] Джеймсом Бруксом про те, що нам робити далі, і він сказав: «Знаєте, було б чудово зробити щось із Біллі Айліш. Я бачив її на шоу «Суботнього вечора в прямому ефірі», і подумав, що, крім того, що вона ― чудова співачка, вона ще і дуже смішна. Це було б ідеальним збігом, тому ми переговорили із «Disney+»… Це було фантастично. Вона була задоволенням, і Фіннеас був задоволенням. Біллі дуже кумедна, і вона, до речі, зімпровізувала останню сцену перед титрами з Ярдлі. Все було чудово[4].

Відгуки[ред. | ред. код]

Джон Шварц з сайту «Bubbleblabber» оцінив короткометражку на 8/10, сказавши: «Кілька міцних жартів, які вставлені перед кульмінацією, роблять короткометражку смачним шматочком закуски, хоча я сподіваюся, що Біллі повернеться в майбутньому, тому що жарти, на мою думку, можуть бути повноціннішими протягом 22 хвилин екранного часу»[5].

Водночас, Джеремі Браун із сайту «What's on Disney Plus» був категоричнішим і оцінив короткометражку на 2/5 зірок. Він написав у своїй рецензії[6]:

Я просто не впевнений, який був сенс цього, крім того, щоб помістити Біллі Айліш у короткометражку «Сімпсонів». Технічно все добре зроблено. Анімація красива. Озвучка чудова. Об'єктивно у цьому немає нічого поганого, але суб'єктивно я все ще не розумію, чому це потрібно було зробити. Це не породило нову пісню чи музичне відео, і це не веде ні до чого іншого для «Сімпсонів». Воно просто існує[7].


У липні 2022 року короткометражку номіновано на премію «Еммі» у категорії «Найкращий анімаційний короткометражний продукт»[8][9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Disney+ [@disneyplus] (14 квітня 2022). .@BillieEilish is coming to Springfield ‼️ Start streaming the short, @TheSimpsons: When Billie Met Lisa April 22 only on #DisneyPlus. https://pic.twitter.com/yO3RA6XS7z (Твіт) (англ.). Процитовано 5 вересня 2022 — через Твіттер.
  2. Billie Eilish Meets Lisa Simpson In New 'Simpsons' Disney+ Short (англ.). Процитовано 4 вересня 2022.
  3. Breaking News - "The Simpsons" Fans Will Be Happier Than Ever When the New Short "When Billie Met Lisa" Premieres April 22, Exclusively on Disney+ | TheFutonCritic.com. www.thefutoncritic.com. Процитовано 4 вересня 2022.
  4. Al Jean Interview - The Simpsons: When Billie Met Lisa. ScreenRant (англ.). 21 квітня 2022. Архів оригіналу за 8 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  5. Schwarz, John (22 квітня 2022). Review: The Simpsons "When Billie Met Lisa". Bubbleblabber (англ.). Архів оригіналу за 22 квітня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  6. When Billie Met Lisa Review (en-us) . Процитовано 4 вересня 2022.
  7. When Billie Met Lisa Review | What's On Disney Plus (англ.). 24 квітня 2022. Архів оригіналу за 24 квітня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  8. Hipes, Nellie Andreeva,Patrick; Andreeva, Nellie; Hipes, Patrick (12 липня 2022). Emmy Nominations: The Complete List. Deadline (амер.). Процитовано 4 вересня 2022.
  9. Outstanding Short Format Animated Program Nominees / Winners 2022. Television Academy (англ.). Процитовано 4 вересня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]