Коломієць Ольга Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коломієць Ольга Володимирівна
Народилася 1964
Кіровоград, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність художниця
Заклад Кіровоградський обласний художній музей
Членство Національна спілка художників України і Національна спілка майстрів народного мистецтва України

О́льга Володи́мирівна Коломі́єць (24.11.1964(1964), Кіровоград)[1] — українська художниця. Член Національної спілки художників України, майстра народного мистецтва Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею.

З життєпису[ред. | ред. код]

Народилася у 1964 році в місті Кіровограді (Кропивницькому). Після здобуття середньої освіти у 1984 році закінчила обласні десятимісячні курси підготовки керівників художньої самодіяльності по класу художників-оформлювачів (м. Кіровоград).

З 1991 року навчалася на художньому відділенні в Іванівському текстильному інституті ім. Фрунзе (нині — Текстильний інститут Іванівського державного політехнічного університету, Російська Федерація). Будучи студенткою, працювала в іконописних майстернях у Підмосков'ї. З 2003 по 2008 рік була членом Кіровоградського творчого об'єднання майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Єлисаветградський узвіз».

Коломієць — лауреатка обласної премії в галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка за 2013 рік в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

З 2003 року Коломієць бере участь у культурно-масових заходах та акціях Кропивницького обласного художнього музею: Міжнародній акції «Ніч музеїв», присвяченій Міжнародному дню музеїв (2008–2014 рр.), в акції «Мистецькі „перлинки“ — для музейної новорічної ялинки» (2012 р.), у Днях відкритих дверей з нагоди Дня художника (2003–2013 рр.) та ін.

Учасниця Всеукраїнських та обласних тематичних виставок, акцій. Художниця співпрацює з кропивницькими поетами та письменниками, створює ілюстрації до літературно-художніх видань віршів та оповідань для малечі.

Працює у техніках малярства, вишивки бісером та витинанки.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. А. М. Надєждін (2014). Коломієць Ольга Володимирівна — Енциклопедія Сучасної України. esu.com.ua. Архів оригіналу за 4 лютого 2022. Процитовано 4 лютого 2022.

Джерела[ред. | ред. код]