Конкурс образотворчого мистецтва «ChildOpenArt»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Конкурс образотворчого мистецтва «ChildOpenArt»
Жанр Образотворче мистецтво
Частота Щомісяця
Розташування Київ, Україна Україна
Роки існування 10 років
Організовано Громадська організація "Монтессорі центр конкурси"
Вебсайт
childopenart.com

Конкурс образотворчого мистецтва «ChildOpenArt»[1] – конкурс-виставка образотворчого мистецтва серед дітей та юнацтва, який проходить щомісяця у м. Київ (Україна) за підтримки Міжнародної школи мистецтв «Монтессорі центр». «ChildOpenArt» - унікальна онлайн-колекція робіт образотворчого мистецтва дітей, яка на середину 2019 року налічувала більше 19 тыс. унікальних авторських картин.

Головним завданням конкурсу-виставки «ChildOpenArt» є прилучення дітей до образотворчого мистецтва, підвищення їх майстерності; виявлення, підтримка та сприяння просуванню талановитих дітей; заохочення та нагородження дітей за успіхи в навчанні образотворчому мистецтву; наповнення онлайн-галереї «ChildOpenArt» роботами учасників для популяризації образотворчого мистецтва та методичної і виставкової діяльності.

Про конкурс[ред. | ред. код]

Конкурс і онлайн-галерея «ChildOpenArt» почали своє життя у 2014 році на вебплатформі пілотного проекту компанії Google - "Google Open Gallery[2]". Можливість розвивати пілотну версію "Google Open Gallery" тоді отримали лише кілька організацій і галерей у всьому світі. З них тільки українська школа «Монтессорі центр» представляла напрямок дитячої творчості. На доопрацювання програмного забезпечення Google був потрібен рік і весь цей час компанія тісно взаємодіяла з «Монтессорі центром», опікаючи створення онлайн-галереї дитячих робіт. 18 травня 2014 року стартували перші онлайн-виставки і перші конкурси дитячих малюнків[3][4]. З січня 2018 року онлайн-галерея «ChildOpenArt» стала самостійним сайтом.

Конкурс образотворчого мистецтва «ChildOpenArt» щомісяця підбиває підсумки конкурсу та оголошує переможців. Учасники конкурсів - українські діти від 3 до 16 років, які отримують нагороди і подарунки, а онлайн-галерея кожного місяця поповнюється 300-500 новими дитячими малюнками.

У 59-му Конкурсі образотворчого мистецтва «ChildOpenArt», який відбувся в Києві (Україна) в травні 2019 року в онлайн-галереї було представлено 443 дитячі малюнки.


Організатор[ред. | ред. код]

Організатор конкурсу-виставки: громадська організація "Монтессорі центр конкурси"

Голова оргкомітету: Ганна Росенко

Генеральний партнер і спонсор конкурсу-виставки: Міжнародна школа мистецтв "Монтессорі центр"

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт Конкурсу образотворчого мистецтва «ChildOpenArt». Архів оригіналу за 6 серпня 2019.
  2. Google Open Gallery brings the art to you, cnet.com, DECEMBER 10, 2013. Архів оригіналу за 6 серпня 2019.
  3. "Онлайн картины. В Украине стартовал детский проект Google", Корреспондент.net, 19 травня 2014 р. Архів оригіналу за 6 серпня 2019.
  4. "ОНЛАЙН КАРТИНИ. В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ ДИТЯЧИЙ ПРОЕКТ GOOGLE", newsonline24.com.ua, 19.05.2014 р.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)