Конні Стівенс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Конні Стівенс
англ. Connie Stevens
Ім'я при народженні англ. Concetta Rosalie Ann Ingoglia
Народилася 8 серпня 1938(1938-08-08) (85 років)
Бруклін, Нью-Йорк
Громадянство  США
Діяльність кінорежисерка, музикантка, співачка, кіноакторка, акторка театру, телеакторка, сценаристка, бізнесвумен, студійна виконавиця
Alma mater Голлівудська професійна школаd
Заклад Warner Brothers
Роки діяльності 1955 — тепер. час
У шлюбі з James Stacyd і Едді Фішер
Діти Джоелі Фішерd[3] і Тріша Лі Фішерd[3]
Батьки Peter Ingoliad[3]
Eleanor McGinleyd[3]
IMDb nm0828328
Нагороди та премії

Театральний світd (1967)

зірка на голлівудській Алеї слави[d]


CMNS: Конні Стівенс у Вікісховищі

Конні Стівенс (англ. Connie Stevens; нар. 8 серпня 1938 (85 років), Бруклін) — американська акторка та співачка. Секс-символ 1960-х.

Біографія[ред. | ред. код]

Кончетта Розалі Енн Інголья (англ. Concetta Rosalie Ann Ingoglia) народилася в Брукліні в сім'ї музиканта Пітера Інголья (відомого під псевдонімом Тедді Стівенс) і співачки Елеонори Макгінлі. Після розлучення батьків вона жила з бабусею і дідусем, а потім в католицькій школі-інтернаті, де здобула освіту. У 12 років Кончетта стала свідком вбивства в Брукліні, після чого була відправлена в штат Міссурі, де її розмістили у друзів сім'ї.[4]

В юності Кончетта, будучи родом з музичної сім'ї, вирішила пов'язати свою кар'єру з музикою. Вона взяла собі псевдонім Конні Стівенс, використавши при цьому сценічне прізвище батька. Спочатку вона була вокалісткою у створеному нею музичному колективі «The Foremost». У 1954 році вона разом з батьком переїхала в Лос-Анджелес, де через рік вступила до складу музичного гурту «The Three Debs». Водночас вона навчалася у Школі пісні і танцю Джорджії Массейс, де крім професійної музичної освіти отримала навички акторської кар'єри, виступаючи в місцевому театрі.

У 1957 році Конні Стівенс дебютувала в кіно. Рік потому вона з'явилася в одній з головних ролей у фільмі Джеррі Льюїса «Rock-A-Bye Baby», а незабаром після цього студія «Warner Bros.» запропонувала їй контракт. Найбільшого успіху їй все ж принесли її ролі на телебаченні, особливо участь у детективному серіалі «Гавайське око», де актриса знімалася з 1959 по 1962 рік. Персонаж співачки Крикет Блек, у виконанні Стівенс, став настільки успішним, що одним з її прихильників став Елвіс Преслі. Популярний співак сам особисто зателефонував їй і запросив на вечірку, після якої між ними зав'язалася дружба, що тривала до самої смерті Преслі. Крім цього успішною стала її роль у ситкомі Джорджа Бернса «Венді і я» в середині 1960-х.

Весь цей час Конні Стівенс продовжувала розвивати свою музичну кар'єру. Багато її пісень, які вона часто виконувала у фільмах, де знімалася сама, ставали хітами і займали високі позиції в рейтингах Billboard. Серед них: «Blame It On My Youth», «Looking For A Boy», «Spring Is Here», «Kookie, Kookie, Lend Me Your Comb», «Sixteen Reasons» і «Too Young to Go Steady».

Крім кар'єри в шоубізнесі Стівенс займається благодійною діяльністю, організувавши проєкт з надання стипендій американським індіанцям і беручи участь у діяльності організацій по боротьбі з раком. Конні Стівенс є розробником власної лінії косметики по догляду за шкірою «Forever Spring», а в середині 1990-х відкрила СПА-салон в Лос-Анджелесі.

З 2005 року Стівенс займає посаду секретаря-скарбника в Гільдії кіноакторів США. Бувши прихильницею республіканців, вона протягом багатьох років надає фінансову підтримку Республіканській партії США та її комітету у Конгресі.[5]

Актриса була одружена двічі. Її першим чоловіком був актор Джеймс Стейсі, після розлучення, з яким вона вийшла заміж за співака Едді Фішера, який став батьком її двох дочок.[6]

Її внесок у телебачення відзначений зіркою на Голлівудській алеї слави. У фільмі Квентіна Тарантіно «<Одного разу в… Голлівуді» її зіграла Дріма Вокер.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virtual International Authority File[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.
  2. Deutsche Nationalbibliothek Record #135292247 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.
  3. а б в г д Lundy D. R. The Peerage
  4. Behind the camera, Connie Stevens, upbeat blond singer-actress of the `50s and `60s, drew upon dark memories 50 years buried to create "Saving Grace B. Jones,"screening Saturday. Philadelphia Inquirer. 26 березня 2009. Архів оригіналу за 9 червня 2011. Процитовано 20 липня 2010.
  5. NEWSMEAT (12 липня 2010). Connie Stevens's Federal Campaign Contribution Report. Federal Election Commission. Архів оригіналу за 31 грудня 2009. Процитовано 7 вересня 2010.
  6. Connie Stevens Biography — Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 2 грудня 2010. Процитовано 25 серпня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Конні Стівенс