Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань
Загальна інформація
Країна Україна
Дата створення 2 березня 2022
Керівництво діяльністю здійснює Офіс Президента України
Керівник Андрій Єрмак
Ключовий документ Президент утворив Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань.

Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань — створений президентом України, який допомагає громадянам країни у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку із збройною агресією Російської Федерації проти України[1]. Він оперативно координує волонтерські ініціативи, міжнародні гуманітарні організації та фінансові питання.

Опис[ред. | ред. код]

Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань створений президентом України Володимиром Зеленським 2 березня 2022 року під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Він працює у трьох напрямках: гуманітарна допомога від урядів іноземних держав та міжнародних організацій; допомога від великого бізнесу військовим адміністраціям та громадам; допомога від органів влади військовим адміністраціям та громадам.

Керівником штабу призначений голова Офісу Президента України Андрій Єрмак. За операційні процеси відповідає заступниця керівника ОП Юлія Соколовська, а інформаційним супроводом займеться радниця з питань комунікацій керівника Офісу Президента України Дарія Зарівна.

Згідно з указом, Кабінет міністрів має забезпечити оперативну взаємодію представників обласних військових адміністрацій із Координаційним штабом. Також уряд має налагодити ефективну співпрацю з дипломатичними представництвами та консульськими установами іноземних держав, міжнародними організаціями, іноземними донорами щодо надання гуманітарної допомоги Україні[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ольга Дем’янчук (2 березня 2022). Створений Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. ua.korrespondent.net. Корреспондент. Архів оригіналу за 31 березня 2022. Процитовано 30 березня 2022.
  2. Про координацію заходів з вирішення гуманітарних та соціальних питань. ips.ligazakon.net. 2 березня 2022. Архів оригіналу за 30 березня 2022. Процитовано 30 березня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]