Користувачка:Олійник Олена Василівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Олійник Олена Василівна (народ. 15 липня 19** року, с. Дзигівка, Ямпільський р-н, Вінницька область) - фахівець із нормо- та законопроектування, громадський діяч, голова громадської організації "Всеукраїнський Інтеграційний Рух "ВІР в Україну"[1], співавтор та керівник соціального проекту "Книги, що говорять"[2] (озвучування творів шкільної програми української та світової літератури для сліпих дітей).

ОСВІТА[ред. | ред. код]

2002 рік - закінчила Дзигівську загальноосвітню школу I-III ступенів.

Після закінчення середньої школи навчалася в Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка (2002-2007 р.), отримала диплом ступеня магістра за спеціальністю "Українська мова та література".

У 2007 році вирішила здобувати другу вищу освіту за спеціальністю "Міжнародне право", вступила до Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У 2010 році закінчила ІМВ, отримавши диплом ступеня магістра за відповідною спеціальністю (напрямок - міжнародне публічне право).

З жовтня 2013 року - аспірант Національна академія державного управління при Президентові України (спеціальність: «механізми державного управління»).

Додаткова освіта[ред. | ред. код]

Лютий-травень 2013 року - підвищення кваліфікації в Українській школі законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України за курсом «Законотворча діяльність».

Жовтень 2014 року - делегат програми "Open World" [3] - програми обмінів законодавчої гілки влади США, що фінансується Конгресом, орієнтованої на молодих лідерів.

Досвід роботи[ред. | ред. код]

07.10.2008 - 27.03.2009 рр. - головний спеціаліст відділу правової та кадрової роботи управління з питань комунальної власності аналітичного департаменту виконавчого апарата Київська обласна рада.

09.12.2009 - 01.07.2011 рр. - провідний спеціаліст управління регулювання нафтогазового комплексу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

2011-2014 рр. - помічник-консультант народного депутата України (VI, VII, VIII скликань), займається законотворчою роботою у Верховна Рада України.

З 20.04.2015 року - голова громадської організації "Всеукраїнський Інтеграційний Рух "ВІР в Україну"[4]

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ[ред. | ред. код]

Очоливши громадську організацію ГО "ВІР "ВІР в Україну", всього за один рік успішно реалізувала разом із командою низку надважливих соціальних проектів: Мотиваційні вечори для людей з інвалідністю «Історія успіху», громадський рух «Я – за чесні вибори 2015», перший в Україні правовий фестиваль «Ukrainian Legal Fest», Ненудні професійні розмови «Про фах» (підвищення професійної орієнтації молоді), English The Easy Way (безкоштовне вивчення англійської для всіх охочих), Акція #скажи_спасибі_солдатові (яка і досі триває) та багато інших ініціатив.

Соціальний проект "Ненудні професійні розмови". Спікер - Андрій Куликов

З метою налагодження діалогу між владою та громадськістю, а також привернення уваги громадськості до найгостріших соціальних проблем, до участі в проектах було залучено представників вищих ешелонів влади й відомих осіб з різних сфер суспільного життя: міністра КМУ Ганну Онищенко (взяла участь у мотиваційному вечорі для людей з інвалідністю «Історія мого успіху»), Міністра юстиції України Павла Петренка (04.07.2015 взяв учать у правовому фестивалі «Ukrainian Legal Fest»), народних депутатів України Дмитра Сторожука (Правовий фестиваль) та Світлану Заліщук (мотиваційний вечір для людей з інвалідністю), журналіста, теле- та радіоведучого Андрія Куликова (розмови про професії), відому письменницю, дипломата Ірену Карпу, співака Івана Ганзеру, фотомодель Сашу Кутас (мотиваційні вечори) та ін.

КНИГИ, ЩО ГОВОРЯТЬ[ред. | ред. код]

Проект «Книги, що говорять»

Великий Ярмарок вакансій для людей з інвалідністю
Соціальний проект "Мотиваційні вечори для людей з інвалідністю "Історія мого успіху". Спікер - Ірена Карпа

Одим з наймасштабніших та найнеобхідніших проектів організації є соціальний проект «Книги, що говорять», мета якого – озвучування творів шкільної програми української та зарубіжної літератури для дітей з вадами зору, у зв’язку з відсутністю цих  аудіокниг в Україні. Діти по-суті позбавлені можливості освоювати базову шкільну програму!  Про проект було відзнято 6 телесюжетів провідними каналами, до участі долучилося більше 4000 волонтерів зі всієї України і навіть з-за кордону. Наразі створено інтернет-платформу проекту http://virvua.info де розміщено близько 100 аудіотворів - готових робіт волонтерів проекту. Реалізація проекту "Книги, що говорять" триває. ГО "ВІР "ВІР вУкраїну" продовжує закликати усіх охочих долучитися до нашої команди, адже проект повністю базується на волонтерських засадах і реалізується без жодного фінансування. Потрібна допомога з озвучуванням творів, їх аудіомонтуванням та відеооформленням, перевіркою на правильні наголоси, кошти для закупки оптичних дисків та друку для них обкладинок. Також потребуємо додаткових місць для запису творів волонтерами, облаштованих якісною технікою (студій). Наразі ГО "ВІР "ВІР в Україну" забезпечила 5 спеціалізованих інтернатів для сліпих дітей (Львів, Харків, Слов'янськ, Одеса, Київ) 50 аудіокнигами шкільної програми, озвученими та оформленими волонтерами проекту.

Телевізійні сюжети[ред. | ред. код]

Про соціальний проект "Книги, що говорять" відзнято більше 6 телевізійних сюжетів, серед яких:

ТСН [5]

#книги_що_говорять

112 кнал

24 канал [6]

СТБ [7]

RTi [8]

Нагороди[ред. | ред. код]

20 травня 2016 була запрошена для отримання нагороди America House Kyiv Awards  у номінації «Реалізація соціальних проектів», яку вручив Надзвичайний і Повноважний Посол США Джефрі Пайєт.

Сім'я[ред. | ред. код]

У 2014 році вийшла заміж. Дітей немає.