Користувач:Анастасия Ковалева 10/GOLAW

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
GOLAW
Юридична фірма GOLAW
Спеціалізація Юридичні послуги
Гасло The power of legal excellence
Засновано 30 листопада 2003
Засновник(и) Валентин Гвоздій
Штаб-квартира Київ
Філії Берлін

GOLAW (вимовляється як [гоулó]) – міжнародна юридична фірма, офіси якої розташовані в Києві (головний офіс) та Берліні. Фірма була заснована Гвоздієм Валентином Анатолійовичем 30 листопада 2003 року. Входить до топ-10 кращих юридичних фірм України з 2011 року [1].

Історія[ред. | ред. код]

Перша назва GOLAW з моменту заснування – Адвокатська Компанія «Гвоздій та Партнери». У 2005 році, з приєднанням до фірми Сергія Оберковича (зайняв посаду Старшого партнера), фірма стала називатися Юридична Фірма «Гвоздій та Оберкович». У 2015 році, внаслідок ребрендингу, фірма отримала назву GOLAW (наступного року зареєстрована відповідна торговельна марка – «GOLAW»).

У 2016 році відкривається офіс у Німеччині. У 2020 році фірма зареєстровано торговельну марку «GO».

GOLAW надає юридичне консультування в галузях банківського та фінансового права, корпоративного права та M&A, антимонопольного права, податкового права, судового права, кримінального права, в галузях реструктуризації та банкрутства, енергетики, агросектору, IT-сектору тощо[2].

Визнання[ред. | ред. код]

Фірма визнається провідними національними та міжнародними рейтингами. Станом на 2020 рік:

  • Legal 500 EMEA - фірма визнана серед провідних в Україні в галузях: Трудове право, Кримінальне право, Енергетика, Банківське та фінансове право, ринки капіталів, Комерційне, корпоративне право та M&A, Вирішення судових спорів, Практика приватних клієнтів, Нерухомість та будівництво, Податкове право[3].
  • IFLR 1000 - фірма відзначена в галузях: Банківське та фінансове право, Реструктуризація та банкрутство[4].
  • 50 ведущих юридических фирм Украины - фірма визнана у топ-10 в Україні (6 місце)[5].
  • Who's Who Legal - юристи фірми визнані серед кращих в Україні в галузях: Трудове право, Корпоративне оподаткування: вирішення спорів, Корпоративне оподаткування: консультування.Валентин Гвоздій став єдиним адвокатом України, якого визнали провідним спеціалістом з вирішення спорів у сфері корпоративного оподаткування. Валентин також отримав окрему відзнаку – звання «Лідер думки» (Thought Leader)[6].
  • Best Lawyers in Ukraine - юристи фірми визнані серед кращих в Україні в галузях: Банківське та фінансове право, Корпоративне управління та комплаєнс, Корпоративне право, Взаємодія з державними органами (GR), Інвестиції, Земельне право, Вирішення судових спорів, Злиття та поглинання (M&A), Нерухомість, Податкове право.
  • Global Restructuring Review 100 - фірма увійшла до переліку Global Restructuring Review 100 – щорічного незалежного довідника провідних юридичних фірм світу в галузі транскордонної реструктуризації та банкрутства.[7].
  • Legal Awards 2020 - фірма отримала престижу винагороду «Юридична фірма року у сфері корпоративного права» під час чотирнадцятої церемонії нагородження кращих юристів України – «Юридична премія 2020 року»[1].

Клієнти та відгуки[ред. | ред. код]

За офіційною інформацію на сайті фірми[2], клієнтами GOLAW в різні роки були наступні компанії : TIU Canada, Inditex Group (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho, Bershka, Stradivarius, Uterque, Zara Home), Fiba Retail (Marks & Spencer, GAP), ProCredit Bank, Expobank CZ a.s., Oriflame, Red Bull, Reckitt Benckiser, Syngenta, Export Guarantee and Insurance Corporation (EGAP), Azelis, Galicia Distillery, Enkom a.s., KBPP Management Ltd., Georgian International Energy Corporation (GIEC), Mercator Medical, Ubisoft.

«Корпорація EGAP, яка забезпечує страхування кредитів від політичних та комерційних ризиків, пов’язаних з експортом товарів та послуг з Чеської Республіки, співпрацює з GOLAW протягом довгого часу. З 2015 року ми співпрацюємо дуже ітенсивно та дійсно цінуємо прогресивний підхід фірми до вирішення складних юридичних питань щодо стягнення заборгованості в Україні. Адвокати GOLAW дотримуються бізнес-орієнтованого підходу та завжди обирають виграшну стратегію, що допомогло нашій компанії ефективно вирішити всі питання. Саме завдяки такому підходу, банк, який є нашим клієнтом, звернув стягнення на заставне майно, яке було майже юридично втрачене через ряд незаконних дій боржника, та знаходиться на завершальному етапі повернення значної суми заборгованості» - Галина Кочендова, заступник директора відділу зі стягнення заборгованості Export Guarantee and Insurance Corporation (EGAP).

Членство[ред. | ред. код]

Юридична фірма GOLAW є членом найбільших бізнес- та професійних міжнародних асоціацій. Окреме членство професійних асоціацій мають і юристи фірми. Зокрема:

  • Національна асоціація адвокатів України (НААУ)[8]
  • Палата адвокатів Берліна (Rechtsanwaltskammer Berlin)[9]
  • Міжнародна асоціація юристів (IBA)[10]
  • Американська торговельна палата (ACC)[11]
  • Європейська Бізнес Асоціація (EBA)[12]
  • Європейсько-Українське Енергетичне Агентсво (ЄУЕА)[13]
  • Німецько-українська промислово-торговельна палата (AHK Ukraine)[14]
  • Всеукраїнська мережа доброчесності і комплаєнсу[15]

Корпоративна соціальна відповідальність (КСО)[ред. | ред. код]

GOLAW активно реалізовує проекти в галузі корпоративної соціальної відповідальності.

У 2017 році фірма ініціювала висадку дерев на внутрішньому дворі КНУ імені Тараса Шевченка. Захід було приурочено до Дня юриста. Місце проведення екологічної акції обрали не випадково, адже саме в КНУ був створений один з перших юридичних факультетів у Києві[16].

Цього ж року GOLAW підртимала IV Italia Festival Barocco (фестиваль італійського музичного барокко). Фестиваль відкрив Київський камерний оркестр під керівництвом маестро Альфредо Бернардіні. У програмі прозвучали твори A. Вівальді, A. Марчелло, Ф. М. Верачіні, T. Альбіноні та інших композиторів. Закриття фестивалю відбулося 3 жовтня у Києві. Маестро Оттавіо Дантоне на чолі ансамблю «Accademia Bizantina» виконав твори Йоганна Себастьяна Баха[17].

У 2019 році фірма ініціювала видання книги «Хто такий юрист?» - книги для дітей 7-10 років, що простою та зрозумілою мовою розповідає про професію юриста. Автором книги виступила Юлія Ларіна – дитячий психолог, ілюстратор – Дар’я Скрибченко[18].

У 2020 році фірма GOLAW організувала висадку дерев у Ботанічному саду імені академіка Олександра Фоміна. Дата проведення заходу була обрана не випадково: 21 березня, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, відзначається Міжнародний день лісів. Метою Міжнародного дня лісів є підтримка країн в організації заходів, пов’язаних зі збереженням дерев[19].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. а б Результати всеукраїнського дослідження "50 ведущих юридических фирм Украины[1].
  2. а б Офіційний сайт юридичної фірми GOLAW[2].
  3. Сайт рейтингу The Legal 500[3].
  4. Сайт рейтингу International Financial Law Review1000[4].
  5. Архів результатів всеукраїнського дослідження "50 ведущих юридических фирм Украины"[5].
  6. Сайт рейтингу Who's Who Legal[6].
  7. Cайт рейтингу Global Restructuring Review[7].
  8. Офіційний сайт Національної Асоціації Адвокатів України[8].
  9. Офіційний сайт Палати адвокатів Берліна [9].
  10. Офіційний сайт Internatioanl Bar Association[10].
  11. Офіційний сайт American Chamber of Commerce in Ukraine[11].
  12. Офіційний сайт European Business Association in Ukraine[12].
  13. Офіційний сайт European-Ukrainian Energy Agency[13].
  14. Офіційний сайт Німецько-української промислово-торговельної палати[14].
  15. Офіційний сайт Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу[15].
  16. Прес-реліз на офіційному сайті GOLAW".
  17. Офіційний сайт Італійського Інституту Культуру в Україні[16].
  18. Прес-реліз на офіційному сайті GOLAW[17].
  19. Прес-реліз на сайті видання KyivPost[18].