Користувач:Богдан Котенко/Sonic Rivals 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sonic Rivals 2
Файл:Sonic Rivals 2.png
Обложка європейського видання гри
Розробник
Видавець Sega
Жанр(и) платформер, гонки
Платформа PlayStation Portable
Дата анонсу NA 13 листопада 2007[1]
EU 7 грудня 2007[1]
Локалізатор Росія 1С-СофтКлаб[2]
Вік. обмеження ESRB: EEveryone
PEGI:
USK: 6USK 6
Творці
Продюсер Кейт Пелмер
Керівник(и) Такасі Іідзука
Сценарист(и) Такасі Іідзука
Ігродизайнер(и) Тайлер Сигман
Ерік Эмері
Художник(и) Райан Слемко
Кадзуюки Хосино
Кріс Боурасса
Мейбл Чан
Композитор(и) Кріс Резансон
Дзюн Сеноуе
Технічні деталі
Носій Universal Media Disc
Sonic the Hedgehog
Sonic Rivals 2 с      - відеогра серії Sonic the Hedgehog в жанрах платформера і перегонів, розроблена канадською компанією Backbone Entertainment [en] і Sega Studio USA і видана Sega . Вона була випущена на портативну консоль PlayStation Portable13 листопада 2007 року в США, 6 грудня - в Австралії і 7 грудня - в Європі; однак подібно першої частини, Sonic Rivals 2 не була випущена на території Японії. У Росії гра вийшла 12 грудня, а її дистрибуцією займалася компанія « 1C-СофтКлаб »; проект локалізований не був. 

Sonic Rivals 2 є продовженням гри Sonic Rivals, що вийшла в 2006 році, і, як минула частина, поєднує в собі елементи класичної серії епохи Mega Drive / Genesis і перегонів. У продовженні було збільшено кількість ігрових персонажів, доданий тип рівнів «Battle», де можуть битися один з одним двоє суперників, введений режим «Free Play», де гравець може спокійно досліджувати рівень, присутній кооперативна гра в мультиплеєрі з використанням однієї копії гри і двох PSP, а також внесені деякі зміни в ігровий процес. Але головне завдання гравця не змінилася - як і раніше, необхідно пройти рівень, прийшовши до фінішу раніше свого суперника, керуючи одним з доступних персонажів: Сонік, Тейлз, Наклз, Руж, Шедоу, Метал Соником, Сильвером або Еспіо .

Sonic Rivals 2 отримала погані оцінки від ігрової преси. Серед плюсів зазначаються: повернення до витоків серії, відчуття швидкості і непогана графіка, але понаднормова складність гри, сюжет і новий режим «Battle», були розкритиковані рецензентами. Не дивлячись на змішані відгуки, гра отримала статус «бестселера» і була перевидана під лінійками Greatest Hits в Північній Америці і в Європі. Згодом Sonic Rivals 2 ввійшла в склад двох збірників — Sega Fun Pack: Sonic Rivals 2 & Sega Genesis Collection разом з Sega Genesis Collection[en], яка вийшла 24 березня 2009 года, і Double Rivals Attack Pack! разом з Sonic Rivals, яка вийшла в 2011 году.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Файл:Frontier Canyon Zone.png
Етап «Frontier Canyon». У верхній частині екрану зліва-направо: лічильник кілець, лічильник часу і нова шкала, що показує скільки кілець гравець зібрав для активації спеціальної здатності; внизу екрану знаходиться шкала, що показує в якому відрізку рівня зараз знаходяться персонажі; в нижньому правому куті відображається поточна позиція персонажа, в лівому - підібраний бонус [3]

У порівнянні з першою частиною ігровий процес Sonic Rivals 2 не піддався кардинальним змінам. Проект виконаний в тривимірній графіці з боковим сайд-скролингом . Мета гри - персонаж повинен обігнати свого суперника і прийти до фінішу першим. Всього в Sonic Rivals 2 представлено шість ігрових зон ( «Blue Coast», «Sunset Forest», «Neon Palace», «Frontier Canyon», «Mystic Haunt» і «Chaotic Inferno»), діляться на чотири акти, два з яких - звичайні рівні-платформери, на яких і відбувається гонка між двома суперниками, а решта два - режим «Battle» для битви між суперниками і рівень з босом [4] . Єдиним винятком є рівень «Chaotic Inferno», в якому відсутня акт-арена. На шляху до фінішу зустрічаються кільця, які замінять героям окуляри життя, перешкоди і особливі бонуси, які допомагають різними образами уповільнити противника [3] . Персонажі можуть використовувати стандартні прийоми, такі як spin dash, spin jump (поштовх, за допомогою якого можна збити противника з ніг), і, зібравши 25 кілець, активізувати спеціальну здатність [5] [6] . В кінці рівня для перемоги гравцеві необхідно пройти через кільце з синьою зіркою. Вся інформація по виконаним завданням заносяться в особливе меню «Game Summary» .

Також в гру було додано і абсолютно новий контент. Так, персонажів в грі стало більше, і тепер вони об'єднані в чотири команди по два персонажа: це виражається в послідовному проходженні актів двома різними персонажами команди в режимі історії. Була додана нова категорія рівнів - «Battle», на яких два персонажа перебуваючи на спеціальній арені можуть різними образами битися один з одним. Всього типів змагань п'ять: «Knockout», «Tag», «Ring Battle», «King of the Hill» та «Capture the Chao» [3] . У «Knockout» противники борються між собою до тих пір, поки хто-то перший НЕ нокаутує іншого певну кількість разів. Нокаутом вважається нанесення удару персонажу без кілець . «Tag» представляє з себе стандартні квача на час: у одного з персонажів на початку гри знаходиться бомба, яку йому потрібно перекинути на іншого персонажа за допомогою звичайного удару. Перемагає той гравець, у кого при закінченні часу відсутня бомба [7] . У «Ring Battle» необхідно зібрати за певний час більше кілець, ніж противник , а в «King of the Hill» треба першим зібрати певну кількість очок. Окуляри можна заробити лише перебуваючи в зоні, що освітлюється Омочао, в яку може поміститися лише один персонаж. Час від часу робот-чао переміщається по рівню, змінюючи зону для збирання очок . У «Capture the Chao» кожен персонаж має свою базу з чао, яка має тільки один вхід і вихід. Проходження цього режиму влаштовано за принципом захоплення прапору - персонаж повинен захопити звірка свого суперника і принести його на свою базу, при цьому зберігши власного чао . У «Battle» також присутній новий режим типу «перегони» - «Laps Race», в якій звичайна траса заокруглена таким чином, що після перетину риси фінішу з першої Sonic Rivals, розташованої на середині дороги, гравець повертається в початок траси і починається нове коло . Перемагає той, хто першим пройде певна кількість кіл . Був доданий режим «Free Play», в якому гравець зможе абсолютно спокійно і без будь-яких умов побродити по рівням і позбирати захованих чао . Всього в кожному рівні по десять чао.

Як і в оригіналі, в сиквелі також присутній режим мультиплеєр, в якому двом гравцям пропонується битися один з одним за допомогою локальної бездротового зв'язку, був розділений на два режими гри: «Wireless Play» і «Game Sharing». Перший режим нічим не змінився з першої частини: гравці все так же можуть змагатися один з одним, використовуючи дві PSP і дві копії гри. «Game Sharing» дозволяє гравцям обійтися однією копією гри і двома PSP: спочатку один гравець налаштовує матч зі своєї консолі, після чого до неї підключається інший гравець за допомогою спеціальної опції з головного меню консолі [6] [8] . У «Game Sharing» доступні тільки рівні «Battle» і битви з босом [7] . У режимі представлені всі ті ж три режими: «Single», «Cup Circuit» і «Card Trade». У «Single» гравці можуть влаштувати гонку і поставити в якості ставки ігрові карти. Переміг гравець забирає всі карти програв. Другий режим нічим не відрізняється від свого побратима в однокористувацькій грі, але тут вже можуть брати участь два гравці . У «Card Trade» гравцям дається можливість обмінюватися всередині-ігровими колекційними картами в кількості 150 штук [9] . Крім цього, гравець може відкривати костюми для персонажів.

Сюжет[ред. | ред. код]

Sonic Rivals 2 включає в себе вісім ігрових персонажів, з них п'ятеро раніше з'явилися в Sonic Rivals (Сонік, Шедоу, Сільвер, Наклз і Метал Сонік) і троє нових (Тейлз, Руж і Еспіо).

  • Їжак Сонік . Головна мета - врятувати разом з лисом Тейлзом маленьких вихованців чао. Володіє прийомом «Sonic Boom», який дозволяє Соніку бігти в три рази швидше [9] . Озвучений Джейсоном Грифитом [10] .
  • Майлз «Тейлз» Прауер . Допомагає Соніку знайти і врятувати чао. Володіє здатністю «Tail-copter», яка дозволяє лису літати . Озвучений Эмі Палант [en] .
  • Єхидна Наклз . Об'єднується з Руж, щоб знайти знову зниклого Майстра Смарагда. Він одночасно є одним і суперником Соніка. Володіє здатністю «Knuckle Slam», яка викликає кулю з вогню, що вражає все на своєму шляху . Озвучений Деном Грином .
  • Летюча миша Руж - урядовий шпигун, у вільний час займається крадіжкою ювелірних виробів. Руж об'єднується з Наклзом з метою знайти Смарагди Хаосу. Володіє здатністю «Bat Guard», яка викликає п'ять кажанів. Вони летять на противника якщо задати їм цю команду, хоча часто промахуються . Озвучена Карен Лін Такетт [~ 1] .
    • Їжак Шедоу - вища форма життя, творіння дідуся Егмана - професора Джеральда Роботника. Шедоу об'єднується з Метал Соником, щоб зупинити Еггмана млість. Володіє здатністю «Chaos Control», яка уповільнює будь-якого супротивника . Озвучений Джейсоном Грифітом .
  • Метал Соник . Працює з Шедоу з метою зупинити Еггмана млість. Чи не володіє особистої здатністю, тому копіює здатності свого супротивника. Цей трюк називається «Copycat» . Замість голосу видає механічні звуки.
  • Їжак Сільвер - молодий їжак, який прибув з майбутнього. Сільвер об'єднується з Еспіо, який отримав наказ Вектора розслідувати справи про зникнення Чао. Володіє здатністю «ESP», яка змінює управління будь-якого супротивника . Озвучений Пітом Капелою.
  • Хаотікс - шпигун і ніндзя. Працює з Сільвером з метою знайти причину зникнення чао. Володіє здатністю «Chroma Camo», яка робить Еспіо невидимим і дозволяє проходити крізь всі об'єкти крім стін, землі і стелі . Озвучений Девідом Вілсом [en] .

Також в якості неігрових персонажів з'являються доктор Еггман ( Майк Полок ), його злісний клон з альтернативної реальності Еггман Нега, який є головним антагоністом гри (Майк Полок), фінальний бос гри Іфритом, створена Еггманом Розкішшю оновлена версія Метал Соника і фінальний суперник Метал Соник 3.0 і товариш Еспіо по команді Хаотікс Крокодил Вектор (Ден Грін) [10] . У сюжеті гри згадуються чао, які з'являються в режимі «Free Play», де їх можна збирати.

Примітки[ред. | ред. код]

Коментарі
  1. В титрах указана как Кэтлин Делани (англ. Kathleen Delaney).
  1. а б Sonic Rivals 2 (рос.). Gameland.ru. Архів оригіналу за 20 серпня 2016. Процитовано 20 серпня 2016.
  2. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою SoftClub не вказано текст
  3. а б в Playing the Game // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 8—9.
  4. Racing Essentials // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 14—15.
  5. Controls, Starting Up // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 4—5.
  6. а б Game Sharing // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 12—13.
  7. а б Game Modes — Singleplayer // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 10—11.
  8. Getting Started // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 2—3.
  9. а б Signature Moves, Card Collection // Руководство игры Sonic Rivals 2. — EU. — Sega, 2007. — С. 16—17.
  10. а б Credits // Руководство игры Sonic Rivals 2. — US. — Sega, 2007. — С. 22—23.

[[Категорія:Продовження відеоігор]] [[Категорія:Відеоігри з тривимірною графікою]] [[Категорія:Відеоігри, розроблені в США]] [[Категорія:Відеоігри, розроблені в Канаді]] [[Категорія:Ігри лише для PlayStation Portable]] [[Категорія:Ігри для PlayStation Portable]] [[Категорія:Відеоігри 2007]] [[Категорія:Вікіпедія:Статті з іншим значенням на Вікіданих]]