Користувач:Дядько Ігор/Ліцензії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Приклади шаблонів ліцензій

PD[ред. | ред. код]

Ліцензія PD (Public Domain - Суспільне надбання) вживається тоді, коли медіа-файл передається в суспільне надбання без будь-яких обмежень на використання. Будь-хто може використати файл у будь-яких цілях. У випадку, коли даний медіа-файл виготовлений вами повністю, без опори на інший файл, вживається ліцензія PD-self.

Приклад ліцензії:

Зображення "ТПїк.JPG" є фотографією тітки Параски, яка їсть кавун. Фотографія зроблена мною в 1983 році.
{{PD-self}}


GFDL[ред. | ред. код]

Ліцензія GFDL вживається тоді, коли файл передається в загальне надбання з додатковою умовою, щоб будь-який похідний твір від цього файлу теж був переданий в суспільне надбання.

Приклад ліцензії:

Зображення "ТПїк.JPG" є фотографією тітки Параски, яка їсть кавун. Фотографія зроблена мною в 1983 році.
{{GFDL}}

Fair use in[ред. | ред. код]

Ліцензія Fair use in, коли хто-небудь інший є власником прав на даний файл. При заповненні ліцензії необхідно вказати автора і звідки цей файл скопійовано, на якій сторінці він буде використовуватися, а також подати обгрунтування, чому використання такого файлу у Вікіпедії не шкодить власнику копірайту.

Приклад ліцензії:

Зображення "ТПїк.JPG" є фотографією тітки Параски, яка їсть кавун. Фотографія роботи професійного художника Худобенка, 1983 рік. Копія фотографії низької якості завантажена із сайту www.khudobeno.ua. У вікіпедії фотографія використовується як приклад творчості художника, що ілюструє його досягнення. Використання зображення не переслідує жодних комерційних цілей.
{{Fair use in|Худобенко (фотограф)}}