Користувач:Ксенія Адаменко Андріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
"Сокира Сатири" - титульна сторінка електронної книги
"Сокира Сатири" - титульна сторінка електронної книги
Автор Сашко Обрій (Кучеренко)
Мова українська
Місце Київ
Видавництво Видавництво Марка Мельника
Видано 2020
Сторінок 328

СОКИРА САТИРИ

[ред. | ред. код]

"Сокира Сатири" – четверта збірка поезій Сашка Обрія (Кучеренка), що вийшла у 2020 році у Видавництві Марка Мельника.

Тематика

[ред. | ред. код]

Провідні темі поезії "Сокира сатири" - пандемія, карантини, вибори Президента України, політична сатира на можновладців, тема кохання з елементами гумору та легкої еротики, вади українського суспильства. Водночас автор гіперболізує недосконалості сучасного українського суспільства, що часом доходять до абсурду та курйозів. У віршах наявне засудження посткомуністичних та постімперських упереджень та заклик до будівництва модерної України.

Одні вірші – по-доброму кумедні, смішні, інші ж – в’їдливі, дошкульні, містять нотки суму і хвилювання за долю країни. В основному збірка побудована на іронії, але місцями присутня гостра сатира.

Ця книга засвідчує, що гострий український гумор на наших теренах невмирущий. Молодий автор прийняв естафету від свого земляка, відомого гумориста – Павла Глазового.

Оформлення

[ред. | ред. код]

Збірка налічує 328 сторінок і містить 141 поезію, а також 42 повнокольорові ілюстрації, які надають їй вигляду коміксу та роблять живою, допомагаючи фантазії читача повніше розкривати зміст та образний ряд прочитаних поезій. На ілюстраціях зображені переважно живі істоти – історичні постаті, пересічні люди, тварини та ін.

Посилання

[ред. | ред. код]