Користувач:Шабан Роман Петрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Категорія:Освіта Шабан Роман Петрович - дослідник інноваційних освітніх галузей, медіаграмотності та, зокрема, такої "школи нового покоління", як - Вікіпедія. Точка зору Романа Петровича полягає в тому, що освіта в першу чергу має бути практичною, а типові навчальні програми варто пристосовувати до вимог сьогодення.

Роман Шабан, також являється зареєстрованим користувачем Вікіпедії, давнім її поціновувачем, а також одним із редакторів[1].

Щодо Вікіпедії, то п. Шабан вважає її "гідною альтернативою надмірно консервативним" державним системам освіти. "Як би там не було, все ж кожна держава має свою політику. І, задля того, щоб "виховати певну політичну ідеологію" у молодих людей, уряди не цураються використовувати для цієї справи - підручники та методичні рекомендації. - вважає Роман Петрович. - Тому наявність такої міжнародної платформи, як Вікіпедія - позбавляє, до певної міри, офіційну освіту її монополії".


Категорія:Вікіпедія Категорія:Інноваційна діяльність

  1. Новітній центр освітніх технологій "Крок". Кілька слів про Вікіпедію в контексті медіа-освіти (укр) .
Логотип Вікімедія
Логотип Вікімедія (неприбуткової американської організації, яка забезпечує матеріальне підґрунтя для Вікпедії, та інших інтернет-спільнот, що створюють вміст, який вільно розповсюджується

Мій внесок в міжнародну організацію "Вікімедія", та, зокрема, у проект - Вікіпедія[ред. | ред. код]

  • 21:49, 22 вересня 2021 різн. історія  +1780‎  Вікіпедія. ‎ Я додав у статтю "Вікіпедія" новий підзаголовок, за назвою - "сучасний стан", який був, на жаль, відсутнім до того.
    Схема
    Схема росту статтей Вікіпедії (станом на 2011 р.)
    Якщо, перед тим, у статті наводилася інформація переважно за 2017-18 рік, то я надав більш оновлену - із посиланнями на відповідні джерела. (Для прикладу, світовий рейтинг відвідуваності енциклопедії суттєво змінився від 14 січня 2017, згідно із тим самим джерелом Alexa.com, яке цитувалося в статті. Якщо раніше Вікіпедія була на 5-му місті, то до лютого 2020 року Вікіпедія посіла одинадцяте місце в світі за відвідуваністю в мережі Інтернет).
  • 22:08, 22 вересня 2021 різн. історія  +1606‎  Фонд Вікімедіа . Розглянувши протокол засідання правління "Вікімедія" від 2 червня 2021 року, Я оновив інформацію про раду директорів фонду - станом на 2021 рік. Інформація взята із мови оригіналу. (Див. «Засідання Правління/Червень 2021 року/Протокол» (англ). Фонд Вікімедія. 1-2 червня 2021 р.). Крім того, я вирішив додати невеличкий підрозділ "Консультативна рада", який звертає увагу читача на те, що в управлінні фондом Вікімедія директорам допомагає спеціальна міжнародна мережа експертів (на постійній основі). (У англо-мовній аудиторії цей факт достатньо відомий) До речі, розглядаючи протокол засідання правління, звертайте будь ласка, свою увагу на те, що декотрі з цих експертів, є безпосередньо присутніми на цьому засіданні директорів, та беруть участь в у консультуванні останніх. Серед всього іншого, вони представляють інтерактивні презентації про поточний стан справ, та пропонують річний план, який допомагає уточнити і встановити пріоритети на найближчий рік. Серед консультантів помітно виділяються - старший менеджер з розвитку спільноти, та відповідальний менеджер зі зв'язків з громадськістю. На останньому засіданні правління головувала директор Марія Сефідарі. А в числі присутніх був - незмінний Джиммі Вейлз (засновник Вікіпедії).
  • 18:51, 28 вересня 2021 різн. історія +558‎ Інформаційна грамотність ‎ →‎Загальний опис поточна. Я додав відомості про зв'язок між інфо-грамотністю та "науковою інформацією". Плюс добавив посилання на більш актуальне авторитетне джерело. (Klucevsek, K. M. (2017). The Intersection of Information and Science Literacy. Communications in Information Literacy, 11 (2), 354-365)