Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/12 жовтня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Океан Ельзи

-Знайдено: + Океа́н Е́льзи (або скорочено — О. Е.) — культовий український рок-гурт, створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером та вокалістом гурту є Святослав Вакарчук.
-Знайдено: + У 1992 році студент Денис Глінін (ударні) створив гурт «Клан тиші», до якого ввійшли його однокласники Андрій Голяк (вокал), Павло Гудімов (гітара), а також знайомий Юрій Хусточка (бас-гітара). Гурт виступав у палацах культури рідного Львова. Два роки потому А. Голяк одружився й покинув гурт — «Клан тиші» перетворився у тріо. У березні 1994 хлопці познайомилися з 19-річним студентом теоретичної фізики Святославом Вакарчуком. Влітку Вакарчук прийшов на першу репетицію, а з осені четвірка репетирувала регулярно і вже 12 жовтня 1994 року, як прийнято вважати, було створено новий гурт — «Океан Ельзи», який тоді грав переважно суміш поп- і ліричної рок-музики. Святослав став її вокалістом, а також автором більшості текстів і музики гурту.


Зобр:1шт.


Назва:Ведель Артем Лук'янович

-Знайдено: + У Харкові дуже високо цінували композитора та його твори. Концерти Веделя вивчалися й виконувались у Харківському колегіумі, їх співали у церквах. На початку 1797 за наказом імператора Павла I корпус Леванідова розформовано, Харківське намісництво ліквідовано, і Леванідов залишив Харків. Царським указом усі «не положені» за штатним розписом полкові капели було ліквідовано, і Ведель подав рапорт із проханням про відставку. Указом Державної військової колегії від 12 жовтня 1797 Ведель: «от воинской службы на собственное пропитание отставлен с тем же чином с ношением мундира».


Зобр:1шт.


Назва:Іонафан (Єлецьких)

-Знайдено: + 11 жовтня 1988 року Патріархом Московським Пименом возведений у сан архімандрита. 12 жовтня за благословенням Патріарха Пимена указом митрополита Київського і Галицького Філарета (Денисенка) затверджений на посаді намісника Києво-Печерської Лаври, на якій перебував до 22 серпня 1989 року[1].


Назва:АННА (гурт)

-Знайдено: + Гурт було засновано 12 жовтня 2002 року у Львові зусиллями вокаліста Віктора Новосьолова та гітариста Юрія Підцерковного, які до цього грали у гурті «Misery», але вирішили творити іншу музику. Згодом до хлопців приєдналися басист Михайло Сало і барабанщик Вадим Баюк. Після чотирьох місяців репетицій гурт дав свій перший концерт у львівському рок-клубі «Фіра» (1 січня 2003 року), потім було декілька концертів у Західній Україні, на яких хлопці вирішили записати своє перше демо.


Зобр:1шт.


Назва:Гудімов Павло Володимирович

-Знайдено: + Павло́ Володи́мирович Гуді́мов (*12 жовтня 1973, Львів) — український музикант, гітарист, колекціонер мистецтва. Лідер гурту «Гудімов», колишній гітарист «Океану Ельзи».


Назва:Лизогуб Ілля Іванович

-Знайдено: + Ілля́ Іва́нович Лизогу́б (12 жовтня 1787 с. Куликівка (нині Городнянського району Чернігівської області)—1867) — український поміщик, полковник у відставці, композитор-аматор. Друг Тараса Шевченка. Син Івана Лизогуба. Брат Олександра та Андрія Лизогубів.


Зобр:2шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки

[ред. | ред. код]