Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/17 грудня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Лисенко Микола Віталійович

-Знайдено: + 5 (17) грудня 1872 року в приміщенні початкової школи сестер Марії та Софії Ліндфорс (будинок № 21 на вул. Фундуклеївській) відбулася перша вистава українського музичного театру в Києві — «Чорноморці», автором якої був Микола Лисенко. Постановник опери — двоюрідний брат композитора Михайло Старицький. Він же — автор лібрето (за мотивами твору Якова Кухаренка).


Зобр:4шт.


Назва:Скрябін (гурт)

Файл:Train Skryabin.jpg

-Знайдено: + 17 грудня Скрябін переміг у номінації «Найкращий альтернативний гурт» в «Параді хіт-парадів» «Території „А“» і «12-2». Музиканти вирішили підтвердити свою альтернативність, вийшовши виконувати пісні в костюмах із краватками. Кузьма оголосив: «Пісня „Годинник“!


Зобр:1шт.


Назва:Загайкевич Алла Леонідівна

-Знайдено: + Загайке́вич Алла Леонідівна (народилася 17 грудня 1966 року, Хмельницький) — український композитор, учасниця багатьох міжнародних фестивалів сучасної музики в Україні, Франції, Швеції, Японії, Китаї, Росії, Чехії, Литві, Канаді, Німеччині, Польщі. Автор численних музикознавчих статей в наукових збірках та журналах в Україні та за кордоном. Є володарем багатьох ґрантів та нагород. Поєднує роботу в академічних концертних жанрах (симфонічна, камерна, електроакустична музика, камерна опера) та в сучасних мультидисциплінарних проектах (аудіо-візуальні інсталяції, перформанси, музика до кінофільмів та театральних вистав). В електроакустичних перформансах виступає з виконавцями нової імпровізаційної музики.


Назва:Білогруд Ігор Михайлович

-Знайдено: + Білогруд Ігор Михайлович (17 грудня 1916, м. Ромни - 2 березня 1992, Чикаго) - український композитор, піаніст і викладач музики. В 1938-1941 навчався на композиторсько-теоретичному факультеті Київської консерваторії (клас Л. Ревуцького), а, опинившись за кордоном, закінчив Вищу музичну школу в Гейдельберзі (Німеччина).


Назва:Панов Ігор Андрійович

-Знайдено: + Народився 17 грудня 1958 р. у Магнітогорську. Закінчив Київську консерваторію (1984, клас М.Дремлюги). Автор музики до фільмів: «Циклон» (1988), «Савраска» (1989, т/ф), «В далеку путь» (1990).


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]