Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/26 березня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Шевченко Михайло Іванович

-Знайдено: + Шевченко Михайло Іванович (* 26 березня 1923, Олексіївка — 20 травня 1993, Київ) — співак, ліричний баритон, Народний артист УРСР.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився 26 березня 1923 року в селі Олексіївці (нині Маловисківського району Кіровоградської області). Музичну освіту здобув у 1956 році Київській консерваторії і там таки викладав в 19741979 роках. З 1955 року соліст Київської опери; кращі партії:


Зобр:1шт.


Назва:Таранець Олександр Михайлович

-Знайдено: + Олекса́ндр Миха́йлович Таране́ць (26 березня 1924, с. Зелене — 27 лютого 1998, Київ) — український співак (баритон), народний артист України (1984).


Зобр:1шт.


Назва:Вій (гурт)

Підзаголовок:=== Хронологія ===
Знайдено: + * 26 березня-4 квітня 2001 — Акція «Рок за правду!


Назва:Молитва за Україну

-Знайдено: + Вже 26 березня 1885 року О. Кониський повідомив Б. Кирчіва:


Назва:Восьмий День

-Знайдено: + Восьмий День — це музичний експеримент, який встиг відрекомендувати себе не лише як талановитий, а й як на диво прогресивний гурт, створений 26 березня 2009 року у Києві. Засновниками якого стали кращі друзі Сашко Вітер та Віталій Донець. Так як в тижні є лише сім днів, то хлопці прагнули відкрити для публіки восьмий, тобто щось нове — справжній український поп-рок. Участь у різноманітних фестивалях, проектах та благодійних концертах показує, що Восьмий День є самодостатнім колективом, який має велике бажання допомагати іншим.
Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + Все було швидко і серйозно, на початку 2009 року Сашко Вітер (вокал, гітара) пропонує своєму кращому другові Віталію Донцю (гітара) приєднатися до гурту, в якому на той час він грав, на що Віталій з цікавістю погодився. Після недовгих репетицій хлопці розуміють, що не знаходять спільної мови з музикантами та приходять до спільного логічного рішення створити власний колектив. Датою заснування гурту Восьмий День є 26 березня 2009 року. В трохи містичний день, а точніше молодик, учасники визначилися з назвою гурту. Незабаром хлопці розуміють, що потрібно шукати основу їхній музиці, а точніше ритм секцію та звертаються до інтернету, де знаходять нинішнього барабанщика Міху Біласа. Та під кінець літа починають щільно репетирувати і беруть до гурту клавішницю Аліну Голубченко. На початку осені надходить пропозиція виступити в одному з харківських клубів, тому молоді музиканти починають шукати басиста, але через нестачу часу звертаються до спільного товариша, басиста Віктора Молчанова, який протягом часу виступав як сесійний музикант. Взимку Восьмий День робить свої перші три демо записи.


Зобр:1шт.


Назва:Кошиць Тетяна Омелянівна

-Знайдено: + Тетя́на Омеля́нівна Ко́шиць (уроджена Георгієвська; 25 січня 1892, Вінниця — 26 березня 1966, Вінніпег) — українська громадська діячка, диригент. Дружина Олександра Кошиця.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Померла 26 березня 1966 року на 75-му році життя. Похорон відбувся в суботу, 2 квітня. Похована у мавзолеї, де спочивають і останки її чоловіка — Олександра Кошиця.


Зобр:1шт.


Назва:Лопатинська Філомена Миколаївна

-Знайдено: + Філоме́на (Филимона) Микола́ївна Лопати́нська (з дому — Кравчуківна) (*1873, Чернівці — †26 березня 1940, Одеса) — українська оперна співачка (сопрано) й акторка.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]