Користувач:Anacaotica/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Анна Тимків[ред. | ред. код]

Anacaotica/Чернетка
Анна Тимків
Народилася 13 березня 1997 року
Луцьк
Громадянство Україна

Тимків Анна Іванівна (нар. 13 березня 1997 року) — молода українська художниця з Волині. Анна малює в стилі реалізм лише людей. Вона брала участь в мистецьких конкурсах, таких, як міжнародні конкурси Luxembourg Art Prize 2020 та PinchukArtCentre Prize, в міжобласному конкурсі "Ти не згасла, зоре ясна" отримала перше місце за образотворче мистецтво. В 2019 році вона презентувала свою першу персональну виставку в місті Луцьку під назвою "Краса людської душі".[1] [2][3]

Творчість[ред. | ред. код]

Малює молода художниця ще з дитинства і стверджує, що малювати вчилась самотужки. «Малювати почала ще в рік. З того часу олівця чи пензля з рук більше не випускала», – скромно розповідає про себе юна художниця. Анна Тимків ставить в центрі своєї творчості людину. На полотнах і невеликих монотипіях лучанка зображає людей з різних куточків світу. В її картинах присутні також духовні мотиви, проте не релігійні.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Онука відомих волинян презентувала виставку картин у Луцьку. ФОТО. Волинь24 (англ.). Процитовано 21 січня 2022.
  2. 20.11.2019: 22-річна художниця; розробник енергоощадних технологій; Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA" - СУСПІЛЬНЕ | ВОЛИНЬ. vo.suspilne.media. Процитовано 21 січня 2022.
  3. - Палац культури міста Луцька. culture.lutsk.ua. Процитовано 21 січня 2022.