Користувач:Aprioripravda/Політична партія "СИЛА ГРОМАД"

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Політична партія "СИЛА ГРОМАД"українська організація. Штаб-квартира партії розташована в м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 5, офіс № 1. Політична партія «СИЛА ГРОМАД» — українська політична партія, що об’єднує на засадах добровільності громадян України – прихильників Програми партії, з метою сприяння формуванню й вираженню політичної волі громадян та участі у виборах, інших політичних заходах.

Історія[ред. | ред. код]

Політична партія «СИЛА ГРОМАД» створена 9 лютого 2015 року. Партія була зареєстрована в Міністерстві юстиції 9 лютого 2015 та внесена до Реєстру політичних партій під №245.

Структура партії[ред. | ред. код]

До центральних керівних органів партії «СИЛА ГРОМАД» належать: З’їзд партії; Виконавчий комітет партії. Центральний контрольний орган партії – Контрольно-ревізійна комісія. З’їзд партії – вищий керівний орган партії, що вирішує основні питання діяльності партії. Голова партії – вища керівна особа партії, що визначає політичний курс, стратегію та тактику діяльності партії, а також здійснює загальне керівництво нею. Голову партії обирає З’їзд партії шляхом відкритого голосування кваліфікованою більшістю, не меншою, ніж три чверті від кількості делегатів, зареєстрованих для участі у З’їзді партії. У період між З’їздами керівництво партією здійснює Виконавчий комітет партії. Кількісний склад Виконавчого комітету партії визначає З’їзд партії за поданням голови партії. Виконавчий комітет партії очолює голова партії за посадою. Строк повноважень членів центральних органів партії становить п’ять років з моменту їх обрання. Територіальними організаціями партії є республіканська організація в Автономній Республіці Крим, обласні та організації партії в містах Києві та Севастополі.


Ідеологія[ред. | ред. код]

Партія «СИЛА ГРОМАД» орієнтована на створення суспільства, в якому в кожної людини будуть рівні стартові можливості. Члени партії бачать майбутнє України в соціальному лібералізмі, що передбачає викорінення монополізації, допомога малому та середньому бізнесу. На відміну від класичного лібералізму, що розглядав ринок як само регуляторну категорію й негативно ставився до можливості регулювання економічних і соціальних відносин, соціал-ліберали вважають, що для здійснення на практиці головного принципу лібералізму — забезпечення права індивіда на самовизначення і самореалізацію — не завжди достатньо тільки його власних зусиль. Вирівнювання стартових можливостей неможливо без участі держави, і саме держава має забезпечувати перерозподіл частини суспільного продукту на користь соціально слабких членів суспільства, надаючи їм підтримку і тим самим сприяючи гармонізації суспільних відносин і зміцнення соціальної та політичної стабільності. Однак на відміну від різних різновидів соціалістичної ідеології, соціал-ліберали прихильні капіталістичному типу економіки. Партія «СИЛА ГРОМАД» має 7 непорушних основ:

  1. Люди, що мають знання, вміють працювати і досягають мети.
  2. Цілі – чіткі, вимірні і досяжні.
  3. Результати – такі, які зможе побачити й оцінити кожен.
  4. Розумний підхід, виражений через продуману й опрацьовану програму дій.
  5. Професіоналізм – знання, уміння й навички кожного члена команди.
  6. Принципи й цінності: відповідальність, професіоналізм, результативність.
  7. Підтримка українців, і надання перспектив через навчання і розвиток.

Програма партії[ред. | ред. код]

  • забезпечувати права особистості на самовизначення і самореалізацію;
  • вирівнювати стартові можливості для незахищених членів суспільства через надання їм підтримки, сприяючи гармонізації суспільних відносин і зміцненню соціальної та політичної стабільності;
  • стверджувати верховенство права, прозорість і підзвітність влади;
  • протидіяти етнонаціоналізму та ксенофобії;
  • відновлювати церковну єдність;
  • створювати діючу систему цивільного контролю;
  • гарантувати загальну зайнятість і рівність можливостей;
  • задовольняти матеріальні та культурні потреби громади;
  • забезпечувати прогрес, конкуренцію та багатоваріантність;
  • проводити демонополізацію;
  • забезпечувати всім формам власності рівні умови функціонування, насамперед шляхом поділу влади;
  • забезпечувати гідне, безпечне та свідоме життя всім членам суспільства.

Основна мета партії[ред. | ред. код]

Мета партії «СИЛА ГРОМАД» – це суспільство стабільності та прогресу, соціальної справедливості та захисту всіх верств населення. Кожна людина отримає рівні стартові можливості, завдяки якісній і безплатній освіті. Самовизначення й самореалізація кожного українця – це перший крок на шляху до розвитку країни. Завдяки пануванню приватної власності державний монополізм буде переможений, а це дасть можливість розвиватися малому та середньому бізнесу, таким чином забезпечуючи українців робочими місцями, які вони зможуть вибирати залежно від власних бажань і переваг. Буде мінімізовано втручання держави в економіку. Завдяки цьому буде знижений рівень бюрократії. Будуть створені всі умови для підвищення ініціативності та конкуренції серед підприємців, тим самим підвищуючи рівень якості товарів і послуг, які зможуть вийти на міжнародний ринок. Партія «Сила громад» хоче, щоб кожен член суспільства мав рівні можливості і безліч варіантів для вибору.


Участь у виборах[ред. | ред. код]

16 вересня в Києві відбувся з’їзд політичної партії «СИЛА ГРОМАД», де було прийняте одноголосне рішення про висунення команд у місцеві ради по всій країні на виборах 25 жовтня 2015 року. Під час з’їзду члени партії ухвалили рішення про участь у виборах депутатів Верховної Ради, Автономної Республіки Крим, місцевих та сільських, селищних, міських голів. Таким чином: - представники Київської міської організації партії «СИЛА ГРОМАД» пішли на вибори до Київської міськради і претендували на посаду міського голови; - Запорізька міська організація політичної партії «СИЛА ГРОМАД» брали участь у виборах депутатів Запорізької міської ради, Запорізького міського голови; - Смілянська міська організація Черкаської області партії «СИЛА ГРОМАД» брала участь у виборах депутатів Смілянської міської ради Черкаської області та Смілянського міського голови; - Шепетівський міська організація політичної партії «СИЛА ГРОМАД» пішла на вибори депутатів Шепетівської міської ради Хмельницької області та Шепетівського міського голови; - Бориспільська районна організація партії «СИЛА ГРОМАД» брала участь у виборах депутатів Щасливської сільської ради Бориспільського району Київської області та Щасливської сільської голови. За підсумками виборів до Шепетівської міської ради від партії «СИЛА ГРОМАД» потрапили два депутати, Смілянської міської ради – три.


Керівництво[ред. | ред. код]

Голова партії: Карпенко Андрій Петрович, український політичний і громадський діяч, бізнесмен.

Символіка[ред. | ред. код]

Кольори партії: помаранчевий, блакитний, синій. Ідею логотипа партії запропонував її лідер Андрій Карпенко. Логотип складається з двох прямокутних трикутників, розділених білою смугою, що йде зліва знизу, вгору вправо. Трикутник – одна з перших геометричних фігур, яку стали використовувати в орнаментах стародавніх народів. У Давньому Єгипті він був прямокутним і був втіленням тріади духовної волі, любові й вищого розуму людини. Тлумачень значень трикутника в різних культурах досить багато, і вони вельми різноманітні. У тих трикутниках, які зображені на логотипі, основою формування зримого образу є напрямок і рух, що схожі на символіку променя. Зверненість гострим кутом верхнього трикутника вправо, вказує на рух, напрямок. Крім цього, психологічне значення трикутника полягає в прояві таких властивостей, як завзятість, наполегливість, безкомпромісність. Гострий кут верхнього трикутника наче розтинає застиглий однорідний, безособовий простір, залишаючи в ньому слід свого кольору. Нижній трикутник, нагадує своєю формою клівер – трикутне вітрило, прикріплене до снасті, що йде від щогли до кінця бушприта. Вітрило – одна з найважливіших частин вітрильного оснащення. Символічне значення його полягає в маневреності, при цьому неухильному русі в потрібному напрямку. Поєднання обох трикутників, символізує єдність, що нагадує «інь-янь». Трикутники, попри те, що розділені білою смугою, становлять цілісність, що нагадує частини квадрата. Верхній трикутник «розтинає простір», несе «вітер» новизни і змін – це «Українська політична партія». Нижній трикутник – «клівер», вказує на неухильне дотримання заданим гаслам, які є дороговказом і векторами напрямку дії партії. Помаранчевий колір верхнього трикутника підсилює дію символу, зміцнюючи його силою й напором. Нижній трикутник блакитного кольору вказує на неухильність реалізації гасла, який на ньому зображений. Біла смуга символізує шлях, яким іде «СИЛА ГРОМАД» – з минулого, через сьогодення, в майбутнє. Таким чином, логотип має виражено навантажену символічну структуру, яка несе електорату посил у впевненості подолання партією (а тим, хто з партією і їм) труднощів на шляху боротьби із застиглою і незмінною системою. Віра в те, що тільки послідовно й неухильно, досягаючи поставлений результат, можна прийти до поставленої мети.


Основні гасла[ред. | ред. код]

«Відповідальність! Послідовність! Результативність!»

Ссылки[ред. | ред. код]