Користувач:Depsyy1/Бої за Новоайдар (2014)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Бої за Новоайдар (2014) - бої за населенний пункт Новойдар та його околиць,під час Антитерористичної операції на сході України.

Бої за Новоайдар
Антитерористична операція на сході України
Дата: 25 травня 2014 року
Місце: Новоайдар ,Луганська область
Результат: Перемога укрїнських сил
Сторони
Україна ЛНР

Росія

Військові сили
Невідомо Невідомо
Втрати
Немає 7-8 полонених
Втрати серед мирного населення: 1 вбитий,1 поранений

25 травня о 15:20 у Новоайдарському районі Луганської області озброєні люди захопили виборчу дільницю № 440266 (ТВО № 115).Згодом у самому селищі Новойдар розпочався бій між силовиками та терористами.

"Сьогодні близько 16.00 два автомобілі терористів в'їхали в Новоайдар, вчинили напад на виборчі дільниці, викрали бюлетені і спробували сховатися. Військові, що дислокуються в Новоайдарі, пустилися за ними в погоню. Сепаратисти почали відстрілюватися і в результаті безладної стрілянини розстріляли мирних громадян.Є інформація про одну жертву. Багато поранених. Незважаючи на це, наші солдати роззброїли і затримали вбивць загальним числом 7-8 чоловік"

Водночас, сьогодні на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий поінформував, що в бою в Новоайдарі загинула одна людина, ще одна поранена.[1]

  1. Бій у Новоайдарі завершився: військові затримали терористів, один загиблий, - ЗМІ. espreso.tv (укр.). Процитовано 29 липня 2023.