Користувач:Dyvotoys/Видавництво «Дивогра»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Видавництво "Дивогра"
Дивогра
Логотип видавництва
Гасло Даруємо радість дітям!
Засновано 2015 р.
Розташування Україна, м. Бровари
Офіційні мови Українська

Видавництво «Дивогра» — українське видавництво, засноване 2015 року. Видавництво спеціалізується на створенні книжок, настільних ігор для розвитку дітей, в тому числі видає літературу для навчання читанню дітей з особливими потребами.

Про видавництво[ред. | ред. код]

Основною метою видавництва є створення та поширення спеціалізованої літератури для розвитку дітей, психотерапії та інклюзивної освіти дітей з особливостями психічного розвитку. 2016 року видавництво «Дивогра» розпочало серію книжок з піктограмами — символами, які розміщенні під текстом і дозволяють читачам зрозуміти значення кожного слова або словосполучення. У виданнях з піктограмами використовується міжнародна система комунікативних символів — Символи графічного спілкування[en] (англ. Picture communication symbols, PCS). Книжки з піктограмами PCS сприяють не тільки навчання читанню, але і допомагають дітям, у яких діагностовано аутизм та інші особливості розвитку, налагодити спілкування з оточуючими, за допомогою символів-піктограм розуміти звернення інших людей і повідомляти їм про себе та свої потреби.

Автори[ред. | ред. код]

Авторами видань є як засновники видавництва (Ганна Усатенко), так і філологи, батьки дітей, для яких призначена ця література (Валерія Кисельова-Саврасова, філолог, автор багатьох видань з піктограмами[1] видавництва  GEU). Також видавництвом Дивогра були перевидані твори іноземних авторів та упорядників: казка "Білосніжка з піктограмами PCS[2], упорядник Енца Крівеллі (видавництво Uovonero, Італія) та Дженніфер Херес (магістр мистецтва, викладач, соціальний діяч, Іллінойс, США).

Ілюстратори[ред. | ред. код]

Видавництво співпрацює з українськими та закордонними ілюстраторами: Марися Рудська, Юлія Журавльова, Люка Нєустроєва, Яна Гранковська та інші.

Видання[ред. | ред. код]

Розвиваючі розмальовки-постери[ред. | ред. код]

2015 року розпочався друк розмальовок серії «Великі розмальовки для маленьких діточок». Кожен постер — це великий аркуш з багатьма сюжетами з життя дітей, які об'єднує одна тема: спогади про відпочинок влітку або дитячі мрії про пригоди у космосі або історії про школу, де навчають чаклувати та інші теми. [[|міні| Розворот казки «Білосніжка» з піктограмами видавництва «Дивогра» ]]

Казка «Білосніжка» з піктограмами[ред. | ред. код]

2016 року вийшла з друку перша книжка для дітей з аутизмом — казка «Білосніжка»[2]. Це перекладене видання італійського автора Енци Крівеллі, видавництва Uovonero. Особливістю тексту видання є те, що кожне слово супроводжується піктограмою — символом міжнародної системи комунікативних символів PCS, щоб пояснити дітям значення слова. Видання «Білосніжка» отримало позитивні відгуки фахівців та літературних оглядачів, скани яких розміщені на сайті видавництва.

ISBN 978-96-697-5286-4

Метафоричні картки для психотерапії «Архетипи. Підлітки»[ред. | ред. код]

2016 року вийшла з друку колода метафоричних карт «Архетипи. Підлітки». Автор –  Дженніфер Херес (США). Переклад російською –  Ганна Усатенко. Колода налічує 88 зображень основних архетипів (соціальних ролей) із підписами російською та англійською, а також рекомендації з використання карток у психотерапії підлітків, молоді та дорослих. Колоду створили більш ніж 50 митців під керівництвом викладача мистецтва Дженніфер Херес, Іллінойс, США. Колода була спеціально адаптована для підлітків та молоді — всі назви та зображення проходили обговорення у фокус групах молодих людей. Зображення не є однозначними тлумаченнями архетипу або ролі, а створені, щоб провокувати діалог з клієнтом або обговорення у психотерапевтичній групі.

ISBN 978-966-97528-9-5

Набори карток та постерів для психотерапії «Емоції. Почуття»[ред. | ред. код]

2017 року вийшли з друку набори карток «Емоції. Почуття»[3]для психокорекційних занять з дітьми. Даний набір містить 20 карток — фотографій дітей із зображеннями різних емоційних станів.

ISBN 978-966-97528-5-7

Майбутні видання[ред. | ред. код]

У 2017 вийдуть дві книжки з піктограмами: соціальна історія з елементами казки «Зоопарк» російською та українською мовами, та «Марійка захворіла» — соціальна історія про щоденне життя дитини, відвідування школи, лікування хвороби, життя в сім'ї тощо, автор обох видань — Валерія Кисельова-Саврасова, філолог, мама дівчинки, у якої діагностовано розлад аутистичного спектра, авторка дитячих книжок з піктограмами видавництва GEU, Іспанія. Особистий досвід і філологічні знання Валерії, як допомогти дітям з аутизмом заговорити і оволодіти читанням, лягли в основу цих майбутніх видань.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. KISELOVA SAVRASOVA, VALERIA (2017). La princesa aprende a hablar (Іспанською) . Іспанія: GEU EDITORIAL. с. 32. ISBN 9788416729517.
  2. а б Ілюстрації Томмазо Д`Інкалчі, Енца Крівеллі (2016). Білосніжка (Українською) . Київ, Україна: Дивогра. с. 24. ISBN 978-96-697-5286-4.
  3. Усатенко, Ганна (2017). Набір карток і постерів для психотерапії "Емоції. Почуття" (двомовне - українською та російською) . Київ, Україна: Дивогра. с. Аркушеве видання. ISBN 9789669752857.

Посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Видавництва України]]