Користувач:Helgi/Моя літературна творчість

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Потоп (як це було насправді)[ред. | ред. код]

7-й день вселенського потопу. Бог у відрядженні до паралельного світу. Черговий по небесній канцелярії архангел Михаїл (М) телефонує по ВЧ в комунальне підприємство ВАТ «Пекло». Трубку піднімає Люцифер (Л):
(Л) — старший електрик слухає!
(М) — який електрик? Де ваші сантехніки? Ви знаєте, що у вас водогін прорвало і вже 7-й день хлеще, як з відра! Ви мені так усе людство втопите! Де ваша рембригада? Негайно перекрити воду і відремонтувати комунікації! Шо за бардак! Достатньо Господу лише на кілька днів залишити вашу братію на господарці і вже казна-що твориться!
(Л) — заспокойтеся, ситуацію тримаємо на контролі, молитви від споживачів поступали і ми їх належним чином оформили. Проте зробити нічого не можемо через брак коштів на ремонт і кваліфікованих кадрів — у новому штатному розкладі нема посади сантехніка, а Вельзевул, який донедавна виконував його обов’язки, заявив, що він задурно гівна чистити не буде, як-ніяк проффесор, доктор чорно-магічних наук, член-кор. Сатанинської академії, учасник …
(М) — мені наплювати на ваш штатний розклад, на вашого проффесора і ваше чортове академічне збіговисько! Негайно перекрити воду!!!
(Л) — та шо ви так денервуєтеся! Я лише черговий і не кину чергування, щоб шукати де воду перекривати! До того ж водогін під тиском у 100 атм., його пальцем не заткаєш.
(М) — холєра ясна! Та зробіть шось!
(Л) — залишайтесь на лінії, зараз з’єднаю вас з інженером
— мелодія в слухавці
— інженер комунального господарства Аваддон (А) слухає!
(М) — ви там знаєте, шо каналізацію прорвало?!
(А) — не каналізацію, а водогін. Знаємо, труби вже старі — зіржавіли , з кінця мезозою не міняли, от і прорвало тиском
(М) — негайно відремонтувати!!!
(А) — нема чим, у кошторисі на 10 163 рік до Р.Х. не закладено гроші на ремонт водогону, та і сантехніків нема …
(М) — який до бісової мами кошторис?!! Перекрийте воду запірним вентилем!
(А) — не чіпайте мою маму!!! Вона вам нічого поганого не зробила!!! Магістральний вентиль заклинило ще в неогені під час мессінської кризи! Ми писали вам на гору заяви неодноразово з проханням терміново виділити кошти на ремонт, а ви шо нам відповідали? Га? : « всі кошти спрямовано на пріоритетні розробки в галузі антропогенезу »
(М) — але ж люди під зливою мокнуть, рівень моря піднімається, як на дріжджах!!!
(А) — нічого, не з цукру зроблені, до того ж ваші розробники з відділу Гавриїла заявляли, що на людське тіло у воді діє сила Архімеда, яка …
(М) — годі філософствувати, Архімед!!!
(А) — я Аввадон
(М) — та мені один чорт!!! Як вода не буде перекрита через 15 хвилин — задзвоню до Господа, і Він вам влаштує веселе життя!
(А) — веселіше, ніж є — уже не стане. Ви шо, там нагорі, думаєте, що ми тут на курорті?!! Дим від мазути очі їсть — біля казанів дихати нема чим, цілодобова зміна без вихідних і свят, постійні образи та прокльони зі сторони клієнтів, жахливі санітарно-гігієнічні умови в робочих цехах, а ви нам ще кожного разу доплату за врєдність зрізаєте! Нема на вас профспілки!
(М) — годі жалітися на тяжке життя!! Треба було голосувати за проект «Людство», як Бог казав, а не вимахуватися зі своїми зауваженнями! А тепер маєте — за дурною головою і у пеклі нема спокою.
(А) — але ж наші критичні зауваження виявились слушні і досвід попередньої експлуатації австралопітеків і неандертальців це підтвердив!
(М) — тепер це нікого не хвилює, проект уже давно в розробці, витрачено море грошей, еволюція пішла вперед і ніхто нічого міняти не буде. А вашу бездіяльність під час ліквідації аварійного витоку води я офіційно оскаржу перед начальством, як підступний саботаж з метою завалити проект!
(Л) — от тільки не треба нам політику шити! Ви ще заспівайте ангельські серенади про шпіонаж на користь темної матерії і об’явить нас ворогами роду людського!
(М) — це хто там свої 5 коп. вставляє?
(Л) — черговий по пеклу, старший електрик Люцифер. Маю конкретну пропозицію: оскільки наразі аварію ліквідувати своїми силами ми не можемо … і, як показує комп’ютерне 4-D моделювання, не зможемо ще протягом 33 днів, пропоную застосувати план «Б».
(М) — який ще план «Б», до холєри?!!!

(далі тут)