Користувач:Ira Vovk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Роберт Ремарк

Народився:12 липня 1815 року у Познані[1]

Помер:29 серпня 1865 (50 років)

Національність:польська/німецька

Освіта: Берлінський університет[2]

Відомий за:Ектодерма, мезодерма та ентодерма

Наукова кар'єра:Ембріологія[3],фізіологія[4],неврологія[5]

Докторський консультант:Фердинанд Георг Фробеніус,Герман Амандус Шварц

За словами історика Пола Вейндлінга, Рудольф Вірхов, один із засновників сучасної клітинної теорії, спростував уявлення про те, що всі клітини походять із вже існуючих клітин від Remak. Ремак зробив висновок після спостереження за еритроцитами з курячих ембріонів на різних стадіях поділу. Потім він підтвердив, що це явище існувало в клітині кожної яйцеклітини жаби відразу після запліднення, довівши, що це було універсальним явищем, і, нарешті, пояснивши причину результатів випробувань Луї Пастера, які раніше довели, що не існує спонтанного зародження життя.

Доктор Ремак отримав медичний ступінь в Університеті Фрідріха Вільгельма в Берліні в 1838 році за спеціальністю неврологія.Він найбільш відомий тим, що зменшив чотири зародкові листки Карла Ернста фон Бера до трьох: ектодерма, мезодерма та ентодерма. Він також виявив немієлінові нервові волокна і нервові клітини в серці, які іноді називають гангліями Ремака. Навчався у Йоганнеса Мюллера в Берлінському університеті.

Незважаючи на його досягнення, через його єврейську віру, йому неодноразово відмовляли у статусі повного професора, і, нарешті, в кінці життя був призначений доцентом, ставши першим євреєм, який викладав у цьому інституті. Навіть тоді він ніколи не був повністю визнаний за свої відкриття.

Його син Ернст Юліус Ремак також був неврологом, а його онуком був математик Роберт Ремак, який помер в Освенцимі в 1942 році.

  1. познань - Пошук Google. www.google.com.ua. Процитовано 1 грудня 2021.
  2. Берлінський університет імені Гумбольдтів. Вікіпедія (укр.). 21 червня 2021. Процитовано 1 грудня 2021.
  3. Ембріологія. Вікіпедія (укр.). 18 вересня 2020. Процитовано 1 грудня 2021.
  4. Фізіологія. Вікіпедія (укр.). 1 грудня 2021. Процитовано 1 грудня 2021.
  5. Неврологія. Вікіпедія (укр.). 29 листопада 2020. Процитовано 1 грудня 2021.