Користувач:Juliaromaniuk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нікуліна Анастасія Олегівна (нар. 23 вересня 1989, Львів, Україна) — українська письменниця, авторка книг у стилях гостросоціальна проза, реалізм, підліткова література (англ. young-adult), фентезі, антиутопія, містика, казка, роман, пригоди, драма. Друкувалась у Львівській періодиці. Також писала під псевдонімом Іва Шон.

Дебютний роман авторки «Сіль для моря, або Білий Кит» здобув міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт – 2018».

Народилася та проживає у Львові. Навчалася у Львівській українській гімназії з поглибленим вивченням іноземних мов та українознавства і  згодом закінчила факультет міжнародних економічних відносин ЛНУ ім. І. Франка. Працює копірайтером.  Заміжня. Дітей немає.

Веде особистий блог у мережі інстаграм @innspirit. Багато читає книг – у тому числі сучасної української прози та викладає огляди. З дитинства грає у міні-футбол. Захоплюється фотографією, подорожами, велоспортом. Спробувала себе у паркурі, грала у стріт-бол та настільний теніс, займалася різними видами танців – від бальних і до стріт-денсу, малювала графіті, писала і читала реп.

Нагороди та відзнаки

У 2013 році посіла перше місце у конкурсі «Майстерня чудес» з твором «Гість» під псевдонімом Іва Шон.

У 2016 році здобула перемогу в Міжнародному конкурсі «Коронація слова» в номінації «П’єси для дітей» з п’єсою для старшого шкільного віку «Завірюха».

У 2018 році здобула міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт – 2018» за книгу «Сіль для моря, або Білий Кит».

Бібліографія

2014 – Теплі історії про кохання

2016 – Львів. Смаколики. Різдво

2017 – Львів. Вишні. Дощі

2017 – Дім, у котрому заблукав час

2017 – Щастя у Віконці

2017 – Сіль для моря, або Білий Кит

2018 – Львів. Пані. Панянки

2018 – Все буде добре

2018 – Зграя