Користувач:King ov hate/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Delirium
[[Файл:
Delirium logo1
|200px|логотип]]
Основна інформація
Жанр Death Metal, Black Metal
Роки 2015 - сьогодні
Країна Україна, Рівне
Мови Англійська, українська, російська
Склад

Максим Черемісін - вокал, гітара, ударні, музика, тексти.

Дмитро Ликов - гітара.

Delirium[ред. | ред. код]

Delirium (укр. Деліріум) - українська blackened death metal група з міста Рівне, Україна. Заснована у 2015 році музикантом Максимом Черемісіним, відомим під псевдонімами king_ov_hate та Amun Roir.


Джерела впливу[ред. | ред. код]

Матеріал гурту створюється основним чином під впливом адептів жанру black/death metal: Behemoth, Hate, Marduk, Belphegor, Death проте зі своєю специфікою та ідеєю, а також експериментами зі змістом та жанром. Більш пізній вплив склали гурти: White Ward, Lantlôs, Decline of the I, Heretoir, Amesoeurs, Otargos, Ulcerate.

Історія[ред. | ред. код]

Наприкінці 2015 року була написана чернетка пісні "Sea of Memories".

Delirium members in 2018. From left to right: Dmytro (D.E.M.O.N) Lykov, Maksym (king_ov_hate) Cheremisin, Mykhailo (Wolfgang) Matychak.

У 2016 році після останнього концерту в Києві у складі іншого гурту, king_ov_hate виходить з його складу через певні розбіжності, з задумом створити свою власну групу. Вже на той момент пісня "Sea of Memories" була на фінальному етапі написання.

30 грудня 2016 року було опубліковано демо "Sea of Memories" в спільноті Delirium у VK та на платформі YouTube. Наступний рік був найбільш продуктивним для Delirium.

У 2017 році Дмитро (D.E.M.O.N) Ликов приєднується до гурту на місце гітариста. Трошки пізніше у цьому ж році D.E.M.O.N знайомиться Михайлом (Wolfgang) Матичаком на концерті групи Children of Bodom у Києві та запрошує на місце барабанщика в Delirium. Розпочинаються активні репетиції, які супроводжуються роботою над записом пісні "Broken to the Bones" у хоум-студії Романа Сапожнікова. Наприкінці 2017 року опубліковано ремастер першої пісні "Sea of Memories" та проводиться її активний піар на різних платформах. Таким чином було отримано запрошення на різні концерти, зокрема виступити в Києві у 2018 році. Було розпочато підготовку до концерту, були дописані пісні "Disintegration of the Mind", "Не говори зі мною", "We are Delirium". Також був підготовлений кавер на групу DevilDriver на пісню "Meet the Wretched". Виступ відбувся 07.04.2018 року.

Восени 2018 року Wolfgang полишає гурт у зв'язку з від'їздом до Польщі. Гурт проводить репетиції, проте king_ov_hate займає ударні.

Тематика текстів пісень[ред. | ред. код]

king_ov_hate
king_ov_hate

Мова лірики: англійська, українська. Основною тематикою та концепцією групи є психологія та космос.

Згідно з канонами жанру, основною мовою текстів є англійська, проте пісня "Не говори зі мною" (Don't talk to me) написана на українській, дана пісня є відсиланням і вшануванням пам'яті до невиданої пісні "Talk with me", написаною Романом Ломóвським, який сумно відомий у рамках проекту "And End..." та закінчив життя самогубством. Після подій літа 2018 року king_ov_hate впадає у хронічну депресію, яка відображається на зміні вектора творчості, пісні стають більш похмурі, це відображається на прикладі назви пісні "Dead because of You". Жанр гурту схиляється більше до пост-блеку та ДСБМ.

У 2020 році king_ov_hate розпочав роботу над написанням матеріалу для другого альбому.

Концерти[ред. | ред. код]

Delirium Concert 2018
Delirium Concert 2018

Delirium дав дебютний концерт у Києві 07.04.2018 року в рамках Black Sacrament Fest IV, де розділив сцену з гуртами: Aeternus Prophet, Berkana, Black Union, Ungoliantha, NordWitch.




Релізи[ред. | ред. код]

  • 2016 - Демо сингл на пісню "Sea of Memories". Експериментальний запис, який включає в себе пісню "Sea of Memories" та аутро "Water". У записі відсутній вокал.[1]
  • 2017 - Ремастер синглу "Sea of Memories". Запис відбувався у місті Здолбунів при допомозі музиканта Романа Сапожнікова («Morvudd»). [2]
  • 2023 - Опубліковані демо до пісень "Dead because of you", "Love Obsession", а також промо до пісня "Overflow of Emotions". [3] [4] [5]

Невидане:[ред. | ред. код]

Були проведені записи пісень "Broken to the Bones" та "Disintegration of the Mind", проте в силу різних причин співпраця була призупинена.

king_ov_hate записав також демо до пісень: "Life in the Road", "Everything will be nothing", "Endless Apathy", "Satanass Wirderliderion", "Genesis of Deprivation", "Не говори зі мною", "We are Delirium", "Opened Portal", цей матеріал послужить наповненням до першого альбому, запис якого планується влітку 2023 року.

Склад гурту[ред. | ред. код]

  • (2015 - до н.ч.) Максим Черемісін (king_ov_hate; Amun Roir) - вокал, гітара, ударні, музика, тексти
  • (2016 - до н.ч.) Дмитро Ликов (D.E.M.O.N) - гітара

Колишні учасники[ред. | ред. код]

  • (2017 - 2018) Михайло Матичак (Wolfgang) - ударні.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Спільнота Delirium у VK: https://vk.com/delirium_official_666
  2. Спільнота Delirium у FB: https://www.facebook.com/Delirium666official
  3. Delirium в Instagram: https://instagram.com/delirium_ua_official
  4. Delirium on Bandcamp: https://delirium-ua.bandcamp.com/

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Delirium-Sea of Memories (Single 2016). https://www.youtube.com/watch?v=fwqcUH35qwg. Delirium. Процитовано 30.12.2016. {{cite web}}: |first= з пропущеним |last= (довідка)
  2. Delirium - Sea of Memories (official single 2017). https://www.youtube.com/watch?v=GqS0lz-NJpc. Delirium. 05.01.2018. Процитовано 05.01.2018. {{cite web}}: |first= з пропущеним |last= (довідка)
  3. Delirium - Dead Because Of You (Demo 2023) (укр.), процитовано 28 червня 2023
  4. Delirium - Love Obsession (Demo 2023) (укр.), процитовано 28 червня 2023
  5. Delirium - "Overflow of Emotions" (Promo 2023) (укр.), процитовано 28 червня 2023