Користувач:Mr.Archer10/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Семенюк Олег Олександрович[ред. | ред. код]

Семенюк Олег Олександрович- старший лейтенант Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, нагороджений державними нагородами.

Олег Семенюк
Семенюк Олег Олександрович
 Старший лейтенант
Командир роти
Загальна інформація
Народження 10 лютого 1999(1999-02-10) (25 років)
Заболоття, Україна
Громадянство Україна
Alma Mater Академія сухопутних військ ім. Сагайдачного
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
 Президентська бригада, командир роти
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки

Нагороди України:

Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»
Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»
Іменна вогнепальна зброя
Іменна вогнепальна зброя

Життєпис[ред. | ред. код]

Станом на 2023 рік командир механізованої роти, Окремої президентської бригади

Олег Семенюк народився 10 лютого 1999 року в Заболотті, Ковельського району, Волинської області. З дитинства мріяв стати військовим.


У 2016 році закінчив Нудиженську ЗОШ |-||| ступеня. В цьому ж році поступив у Львів в сержантський коледж при Національній академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. За зразкову військову дисципліну та відмінні показники в навчані, отримав змогу перевестись на факультет "Бойового Застосування Військ" Національної академії СВ.


4 березня 2022 року через причини повномасштабного вторгнення рф на територію України, відбувся пришвидшений випуск молодих офіцерів. З початком повномасштабного вторгнення молодий офіцер готував екіпажі бойових машин "БМП-1, БМП-2" які готувались до відправлення в зону бойових дій на захист столиці.


Під час російсько-української війни проявив ефективність в командуванні підрозділом на фронті проти російських окупаційних військ.

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Сталевий хрествідзнака Головнокомандувача Збройних сил України, почесний нагрудний знак. Нею нагороджуються військовослужбовці ЗСУ, які відзначилися вправним командуванням, за виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, несення бойового чергування.


Іменна вогнепальна зброя- за визначні заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисті конституційних прав і свобод громадян, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового та службового обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть

Посилання[ред. | ред. код]

-Окрема президентська бригада імені Гетьмана Богдана Хмельницького