Користувач:Mr.Rosewater/Ліцензії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Питання до тих, хто розбирається в ліцензіях[ред. | ред. код]

Хочу завантажити фото з Flickr. Ліцензія начебто дозволяє його копіювати. Чи можна його використовувати у Вікіпедії? Якщо так, то на яких умовах? Зазначення автора достатньо? --Mr.Rosewater 23:00, 9 вересня 2010 (UTC)

Ліцензія майже вільна, але це cc-nc-sa. Якби не було -nc- (перекреслений $), то його можна було б використовувати у Вікіпедії з зазначенням автора та джерела. Але там є -nc-, а з цією умовою зображення вже не вважається вільним. Взагалі ось цей інструмент перевіряє ліцензію та в разі вільної ліцензії завантажує фото на Вікісховище, вимагаючи заповнити лише опис — NickK 23:16, 9 вересня 2010 (UTC)
Зрозуміло. Дякую. Не знаєте випадково, можна задати якийсь фільтр у Flickr, щоб вибирав тільки вільні фото? --Mr.Rosewater 23:36, 9 вересня 2010 (UTC)
На сторінці розширеного пошуку http://www.flickr.com/search/advanced/? внизу сторінки поставте прапорці одразу біля трьох означень: «Only search within Creative Commons-licensed content», «Find content to use commercially» та «Find content to modify, adapt, or build upon». Така ж сама можливість нещодавно з'явилась при пошуку зображень у Ґуґлі [1] --yakudza 23:44, 9 вересня 2010 (UTC)
О! Чудово! Красненько дякую! --Mr.Rosewater 00:14, 10 вересня 2010 (UTC)

Резолюція[ред. | ред. код]

wmf:Resolution:Licensing policy/uk