Користувач:Nickispeaki/Майстерня/Моє висування на патрульного

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Nickispeaki (обговореннявнесок (інформація про внесоквилучений)інформація про глобальний обліковий записстаттіфайлижурнали дій користувачажурнали дій над користувачем (блокуваннязміна прав)змінити права)[ред. | ред. код]

Користувач у вікі має вагомий стаж, його редагування не викликають жодних заперечень. Вважаю, надання статусу користувачеві піде на користь проекту. Згода на сторінці обговорення (ред.№ 11290429). --Lystopad (обговорення) 19:54, 30 грудня 2012 (UTC)

 За[ред. | ред. код]

  1. --Lystopad (обговорення) 19:54, 30 грудня 2012 (UTC)
  2. --Steve (обговорення) 20:37, 30 грудня 2012 (UTC)
  3. --Pavlo1 (обговорення) 20:45, 31 грудня 2012 (UTC)
  4. --Geohem 16:09, 1 січня 2013 (UTC)
  5. --Юрій Бобошко (обговорення) 21:47, 7 січня 2013 (UTC)
  6. -- Володимир Ф 21:24, 12 січня 2013 (UTC)
  7. --AlexusUkr 11:59, 5 лютого 2013 (UTC)
  8. Чому так довго? --Severnyi (обговорення) 16:03, 14 березня 2013 (UTC)
    Мабуть думають "а може все-таки пан передумає подавати заявку?" =)))) Дійсно смішна ситуація!--ВікіPEDист (обговорення) 17:48, 14 березня 2013 (UTC)
    Користувач досі не виправив багато проблемних моментів… Ось зараз вжахнувся зайшовши у файли. Однак, дуже погана практика тримати номінації місяцями, рішення мало б прийматись за 3 дні - тиждень. --Ваѕеобг.вн. 12:59, 3 квітня 2013 (UTC)
  9. --ВікіPEDист (обговорення) 17:48, 14 березня 2013 (UTC)
  10. Минав третій місяць... Бажаю вам дослухатися до вельми аргументованої критики Mr.Rosewater та Base (а також якщо й перекладати щось, то з енвікі, бо росіяни все-одно звідти тягнуть, інколи спотворюючи смисл написаного). // Dustborn 14:16, 20 березня 2013 (UTC) //

 Проти[ред. | ред. код]

  1. Таке враження, що ті, хто проголосував «За» не бачили останніх створених статей претендента. Досвідчений тільки якщо судити за часом редагування у Вікіпедії. Але, щоб набрати досвіду, необхідного для створення повноцінних статей, мабуть, не вистачає здібностей. Переклад статей з російського розділу робиться в найгірших традиціях когорти наших «перекладачів». Перекладає все що треба і не треба, включно з шаблонами і категоріями, не замислюючись над тим, чи адаптовані вони для українського розділу. Тому і рясніють ці статті червоними неіснуючими шаблонами і категоріями. Натомність, потрібних категорій немає. Хіба не заслуговує японський авіаінженер і астронавт на категорії крім дати народження? Клоострі — стаття про село з карткою міста, що заносить село до Категорія:Міста за алфавітом. Без джерел. Картіка — стаття без джерел і категорій. Очевидні вади автоперекладу, на кшталт «Вона була шостою дитиною у сімёї. Одна з її сестер працює актрисою, а її брат Брендан — музикант, з которим вона часто співрацює.» --Олег (обговорення) 00:53, 3 січня 2013 (UTC)
    Дякую, Олеже! Все, що можливо виправити, буду виправляти! Щодо пунтів, які Ви підняли. Так, дійсно, з написанням Доброї або Вибранної я вирішив почекати. Так, я перекладаю, в основному статті із російської. Це, якраз, я вважаю своїм плюсом. Добре те, що можна відразу перевірити в інших вікіпедіях і там ще більше знайти джерел. Так. Те, що вважаю ЗА ПОТРІБНЕ, те і перекладаю. Ви хіба не так робите? Існуючі категорії, шаблони теж досить часто перекладаю. Гадаю, що і для Вас не секрет, що іноді ПРЯМО (або дослівного) перекладу немає, іноді доводиться робити кальку - з російської, англійської та інших мов, але, гадаю, це питання не тільки в українській мові та вікіпедії є, це загальне питання. До ЧЕРВОНИХ посилань ставлюся добре. Намагаюсь у своїх статтях робити якомога їх менше. Можете перевірити мої правки - у всіх статтях після перекладу статті проходжуся по всіх червоних посиланнях й іноді ще додатково створюю статті, іноді просто розтавляю посилання, іноді перенаправлення. Так роблю і в статтях інших. Якби до мене створили ВСІ потрібні статті, то мені б у моїх доводилося б тільки ставити сині посилання, а так маємо ще простір для росту. :-) З космонавтами - роботи ВЗАГАЛІ непочатий край. Крім мене ще може, чоловік 5 пише на цю тематику. Більшість українських космонавтів (за походженням українець) навіть не мають своєї статті. Шаблон. Більшість, крім Берегового і ще кількох мають шаблон Особа, замість космонавт. У мене тільки 2 руки. І обмаль часу. Може допоможете із цим космічним питанням? Так. Я в курсі, що з естонською георафією робиться. Клоострі - то моя перша спроба. Гляньте на інші. Ми з Вісемом якось обговорювали це. Теж, бажаючі приєднатися будуть тільки вітатися! Джерела, шановний, на ЖАЛЬ!, не завжди і не скрізь є. У мене на сторінці обговорення ДіксонБот нещодавно прислав із десяток статтей без джерел. Я оперативно проставив на всі, крім двох. Допомога, як Ви розумієте, тільки вітається, оскільки в оригінальних статтях ЇХ (джерел) ТАКОЖ часто не було. Я гадаю, та тенденція останнього (2012-го) року чудова, що скільки чоловік кинулися наводити порядок в укрвікі. АЛЕ! Давайте будемо все сприймати у міру можливостей. І не дуже обурюватися там, де зробити фактично нічого не можна (принаймні я не можу. де можу, там роблю і буду тільки вдячний за підсказку, де що саме можна покращити, а ще більше буду вдячний за посильну допомогу.) Ок. Картіка. Теж розберуся. Сімёї - то огріх розкладки віндос хр. Іду і туди виправляти. Дякую, що помітили. Може, Ви помітили, що у документації Вікіфікатор, теж були помилки? Ні? Дивно! :-0 Вибачайте, якщо щось не так. І чекаю на відповідь! :-) --Nickispeaki (обговорення) 15:16, 3 січня 2013 (UTC)
    Погарячкував і не виправив всіх помилок (не вичитав ще раз текст! ;-0 ) Виправляюся! :-) --Nickispeaki (обговорення) 15:22, 3 січня 2013 (UTC)
    При обговоренні повинні братися до уваги тільки аргументи про невідповідність кандидата формальним критеріям (стаж роботи у Вікіпедії і кількість редагувань) та щодо наявності у кандидата випадків порушень правил Вікіпедії. - Я гадаю, що це і мали на увазі ті, хто голосував.--Nickispeaki (обговорення) 16:05, 3 січня 2013 (UTC)
    ВП:ПАТ — теж правило вікіпедії. а статті без джерел — порушення. як і шаблони без категорій. чи невільні файли без {{обґрунтування добропорядного використання}}. тому не тут і не Mr.Rosewater-у особисто варто щось доводити, а виправленнями у власному внеску. тож がんばって ) --アンタナナ 16:22, 3 січня 2013 (UTC)
    Добре. --Nickispeaki (обговорення) 17:36, 3 січня 2013 (UTC)
    Вибачте, я, напевно, не дуже зрозуміло висловив суть своїх зауважень, тому перша половина Вашої відповіді зовсім не про те, що я хотів почути. Ваші статті рясніють червоними категоріями і шаблонами тому, що Ви перекладаєте їх в статтях. Наведу приклад: стаття Соїчі Ногучі містить 4 неіснуючі шаблони: {{Ref-jp}}, {{Космонавти Японії}}, {{Медаль За заслуги в освоєнні космосу}}, {{Медаль «За космічний політ»}}. Для чого вони там? Вам не здається, що Вони тільки псують вигляд статті? До того ж для для вказання японської мови у посиланнях в українському розділі існує шаблон:Ref-ja. А ще у нас є Шаблон:Медаль «За заслуги в освоєнні космосу». Стаття Російський міст (дивно, що її назва не відповідає назві острова, до якого веде цей міст — Руський (острів, Японське море)) містить зокрема: Категорія:Зявилися у 2012 році і Категорія:Русский остров (Приморский край). Навряд чи вони колись у нас зявляться з'являться. Спробую ще раз: навіщо в статті про село ставити шаблон:Місто? Він відносить село до категорії Міста. Хіба це правильно? На жаль, у нас не заборонено перекладати. На превеликий жаль, у нас навіть не заборонено перекладати так як це робите Ви зі статтею Масутацу Ояма. Класичний приклад того, на що перетворився б цей розділ, якби всі так робили — просто спотворена («Заснувавши свій стиль, який швидко завоював «найсильнішого карате»...»), неоригінальна, бідна копія російської. Ще б з картки ім'я прибрали — було б взагалі прикольно. На щастя, є українці, які створюють статті, самостіно працюючи з авторитетними джерелами. Джерела, шановний, на ЩАСТЯ!, завжди і скрізь є, якщо працюєте з АД. Просто за визначенням. Російська вікі (будь-яка) до них не відноситься. Не перекладайте безджерельних статей з інших розділів — і не буде проблеми. --Олег (обговорення) 21:00, 4 січня 2013 (UTC)
    Доброго вечора! Так, по японському космонавту було дуже добре, що конктретно вказали, що саме треба поліпшити. Вже зробив. {{Космонавти Японії}} - планував доробити. Але так як це відклалося на невизначений час, то просто витер. Ще раз дякую за медаль. і за посилання на шаблон-позначник японської мови. Я гадав, що укр-вікі його немає. Так. З Російським мостом теж знаю ситуацію. Зараз буду виправляти. Добре. Ще раз дякую за Алекс Джонсон. І за пораду перекладати статті із джерелами. :-) Ну і до наступного японця дійду. --Nickispeaki (обговорення) 17:25, 5 січня 2013 (UTC)
    Російський міст YesТак Зроблено--Nickispeaki (обговорення) 03:03, 6 січня 2013 (UTC)
    Соїчі Ногучі YesТак Зроблено--Nickispeaki (обговорення) 03:03, 6 січня 2013 (UTC)
    А! То ціла історія - просто шаблон село не можна використовувати, як я ще тоді вияснив, то чисто український шаблон, з тих, що були НАЙКРАЩЕ підійшов Місто, але як Ви вже показали, краще було б і його не використовувати, працюю над естонським селом... ;-) --Nickispeaki (обговорення) 03:03, 6 січня 2013 (UTC)
    Картіка YesТак Зроблено--Nickispeaki (обговорення) 03:07, 6 січня 2013 (UTC)
    Алекс Джонсон YesТак Зроблено--Nickispeaki (обговорення) 03:07, 6 січня 2013 (UTC)
    {{Актриси Канади}} залишив, оскільки, дана категорія, поки що хоч і не існує у нас, але має багато інтервікі і тому є ймовірність, що таки її створять у найближчому майбутньому --Nickispeaki (обговорення) 03:13, 6 січня 2013 (UTC)
    Клоострі YesТак Зроблено --Nickispeaki (обговорення) 14:32, 12 січня 2013 (UTC)
  2. На жаль, змушений голосувати у цій секції. Багато шаблонів не відповідають формальним критеріям не будучи категоризованими; шаблон пещера про який наче на СО було домовлено, що його буде вилучено, досі існує; про те що багато навігаційних шаблонів рясніють редиректами промовчу (ще не входить до критеріїв ВП:ПАТ). Враховуючи, що також почув, що в основному просторі також не все гладко, змушений відмітитись тут. З задоволенням буду за, коли зауваження будуть враховані і користувач пройдеться по свому внеску співставляючи його з ВП:ПАТ. --Baseобговореннявнесок 16:54, 3 січня 2013 (UTC)
    Про Пещеру знаю. Я гадав, що без мене зроблять. Добре, сам зроблю. --Nickispeaki (обговорення) 17:36, 3 січня 2013 (UTC)
    так, а як без Тебе? шаблон {{db-author}} має автор ставить… ми відповідаємо за тих, кого приручили. чи породили ;) --アンタナナ 18:14, 3 січня 2013 (UTC)
    шаблон {{db-author}} поставив, от тільки питання таке - як там з інтервікі цього шаблону ({{Пещера}}, вже ж {{Печера}} є)? Я проходив вручну дивився - жах! Десь є, десь немає інтервікі, десь вірне, десь - ні. Я так розумію, до цих пір боти не можуть по інтервікам шаблонів ходити? А що тоді? Вручну скрізь проходити? Але це не діло. Я вже не раз стикався, що в інших вікі рідонлі на шаблоні стоїть. А ще й як невірне інтервікі - то повний капець! Треба це на міжнародному рівні питання вирішувати. --Nickispeaki (обговорення) 03:33, 6 січня 2013 (UTC)
    Дякую за зауваження! Дійсно, я не приділяв питанню категоризації уваги. Якось це мене тоді стороною обійшло. Зараз бачу, що треба інакше робити. --Nickispeaki (обговорення) 03:03, 6 січня 2013 (UTC)
  3. Невпевнені дії. --Олюсь (обговорення) 08:03, 4 березня 2013 (UTC)

 Утримуюсь[ред. | ред. код]

Особлива думка[ред. | ред. код]

Запитання[ред. | ред. код]

Так. Ще раз перечитав. --Nickispeaki (обговорення) 20:18, 31 грудня 2012 (UTC)
  • У чому відрізняються вимоги до версій із позначками «перевірена» (патрульний) і «автоматично перевірена» (автопатрульований)?
Гарне питання! ;-) Оскільки вимоги до статтей одні - Вікіпедія:Патрулювання#Вимоги до статей. То, виходить, що такі ж. Хоча, вимоги до автопатрульованого ще не сформовані. І не тільки у нас - у болгар, наприклад. У росіян та англійців трохи простіше. Португальці теж мають таких користувачів, але португальську не знаю, тому щось сказати може людина, що знає португальську. --Nickispeaki (обговорення) 11:18, 1 січня 2013 (UTC)
  • (поточн. • ост.) 08:05, 28 листопада 2012‎ EmausBot (обговорення • внесок)‎ м . . (3721 байт) (+13)‎ . . (r2.7.3 (робот додав: el:Τακτισμός; косметичні зміни) (скасувати)
  • (поточн. • ост.) 22:23, 27 листопада 2012‎ 93.183.202.127 (обговорення)‎ . . (3708 байтів) (+45)‎ . . (скасувати)
  • (поточн. • ост.) 22:05, 7 жовтня 2012‎ Користувач2 (обговорення • внесок)‎ . . (3663 байти) (+298)‎ . . (скасувати) [перевірена користувачем Користувач2]
  • Версія 93.183.202.127 — вандальна. Користувач1 — відкочувач. Чи міг Користувач1 скористатися швидким відкотом, якщо він:
  1. править ПІСЛЯ EmausBot-а?
    ні
  2. натрапив на редагування 93.183.202.127 ДО EmausBot-а?
    так (ну тут до мене вже відповідали... ;-) --Nickispeaki (обговорення) 15:14, 1 січня 2013 (UTC)
    головне, щоб Ти це знав. чи сам здогадався чи прочитав — не так важливо ;) --アンタナナ 18:35, 1 січня 2013 (UTC)
  • щодо інструментів: чи користуєшся Ти вікіфікатором? чи ввімкнена у Тебе функція для виділення посилань на неоднозначності? а додаток для «перенаправлень»? якщо ні, то ввімкни, будь ласка --アンタナナ 18:35, 1 січня 2013 (UTC)
    Так! Регулярно! От тільки є у мене одне зауваження-пропозиція - щоб вікіфікатор перестав ставити оті  . Воно мені таки добряче бува дошкуляє. У рувікі такого прикола немає. А неоднозначності і перенаправлення зараз гляну - в російській нещодавно почали працювати. Видно, автоматично увімкнулися. --Nickispeaki (обговорення) 16:39, 2 січня 2013 (UTC)
    слу, була ціла розмова у кнайпі, що треба нерозривний пробіл зробить видимим ;)) доведеться змиритися… ) --アンタナナ 22:45, 2 січня 2013 (UTC)
  • відпатрулюй (себто перевір на відповідність правилам 1, 2 та вимогам), будь ласка: Файл:Avz4.jpg, Файл:TinyCoreLinuxScreen.png, Файл:Asgarda.jpg. взагалі, передивився б усі. їх там мало у Тебе --アンタナナ 18:35, 1 січня 2013 (UTC)
    Затримка вийшла через ту Асгарду! Як глянув - а то діло 5 річної давнини! І питання більше до самої статті, а не до зображення.. Зображення - то як обкладинка книжки низької роздільної здатності. А от з текстом складніше. Я, видно, його просто скопіював із якось сайту (якого?) У гуглі повно тексту один в один. Офіційний сайт асгарди закритий. Розбираюся далі... --Nickispeaki (обговорення) 15:54, 5 січня 2013 (UTC)
    із зображеннями поки що неготовий. Часу не вистачило... Тінікорелінукс, можна і видалити, оскільки та версія не актуальна, вже на вікісховищі є актуальні, новіші версії. --Nickispeaki (обговорення) 03:36, 6 січня 2013 (UTC)
    Сильно зарозбирався! Так, що навіть на сайті креатів комонз зареєструвався! І там дещо правив. Ну і наші правила дещо поправив. З тінікорелінуксом теж прикол вийшов - Вільний лікукс, під Гну ліцензією, ну, я так розумію і скріншоти теж... Заходжу на сайт, а автори додумалися (!) поставити копірайт ( ;-( ) на Головну сторінку свого сайту! ;-0 Я в шоці, їх з переписки знаю, пишу листа і чекаю на відповідь. То яку зараз ліцензію ставити? Добропорядне користування? Якщо поміняють ліцензію сайту, міняти знову ліцензію зображення? (я коли переглядав інші зображення - просто в ступор впав! У нас що майже всі зображення абияк завантажуються?! ;-0 Розумію Агонка! ;-0 ) З Файл:Avz4.jpg простіше все наче так як треба. Ну хіба що теж кілька питань виникло. Куди (кому) можна задавати? Асгарда ще трохи чекає свого часу. З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 15:46, 19 січня 2013 (UTC)
  • відпатрулюй шаблони (Вікіпедія:Патрулювання#Вимоги до шаблонів, Вікіпедія:Документація шаблонів): Шаблон:Паровоз, Шаблон:Орбітальні станції, Шаблон:Свердловська область --アンタナナ 18:35, 1 січня 2013 (UTC)
    О, так! Про Паровоз я знаю, все ніяк руки не доходили. І зара вже 5-та ранку.. Завтра дороблю. А ті два, там питань менше. --Nickispeaki (обговорення) 03:36, 6 січня 2013 (UTC)
    Фуф! ;-0 Шаблон:Орбітальні станції YesТак Зроблено. Але все-таки мені потрібна ще допомога для вирішення кількох питань - перейменувати (?) Тяньгун-1 на Тяньгонг-1, бо вже існує Тянгонг-3. По-моєму, Тяньгун-1 - невдала калька з російської. Але краще, якби спеціаліст з китайської допоміг, бо там такі ньюанси... Зображення в шаблоні - від НАСА і використовується в купі статтей. Далі буде. --Nickispeaki (обговорення) 22:00, 6 січня 2013 (UTC)
Для перекладу китайських назв можна використовувати систему Палладія. Згідно з нею станції називаються Тяньгун.--Розум (обговорення) 14:49, 21 січня 2013 (UTC)
  • Відпатрулюйте, будь ласка, статтю Станіслав III. --yakudza 11:42, 21 січня 2013 (UTC)
    Станіслав III YesТак Зроблено. Але стаття потребує уваги, оскільки створена заблокованим анонімом. Він вносив неперевірені дані в інші статті. Тому є ймовірність, що ця стаття - вигадка. Але відкидати ймовірність, що така особа - реальна, теж не варто. Треба консультація спеціаліста (історика). Про це я і написав в Обговоренні статті. З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 10:35, 30 січня 2013 (UTC)
    Мав кількаденну відсутність інтернету. А потім ще кілька днів просто фізично мав мало часу для редагування. Гадаю, за пару днів справлюся. Дякую Антанані за підтримку і розуміння! --Nickispeaki (обговорення) 10:43, 30 січня 2013 (UTC)

Підсумок[ред. | ред. код]

  • Обговорення зайшло в глухий кут в тому сенсі, що вагомих доводів проти нема, на мою думку, користувач ще не знає всіх особливостей діяльності патрульного але сподіваюсь буде діяти у межах своєї компетенції. Його досвід у Вікіпедії досить великий. --yakudza 16:39, 16 квітня 2013 (UTC)
Дякую! --Nickispeaki (обговорення) 21:30, 17 квітня 2013 (UTC)