Користувач:Oleksandr Tahayev/Анатолій Векслярський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Анатолій Векслярський (нар. 8 березня 1960)[1],

Закінчив студію при Київському театрі оперети. Працював у хард-роковій групі «Галактика» вантажником, згодом її директором. 1988 року почав співати власні пісні у складі київського арт-рокового гурту «Тест».

Після того, як колектив полишили його лідери, «Тест» припинив існування, а Векслярський заснував з музикантами, що залишились, гурт «Красные». Їх музика була сумішшю з стьоб-року та «Red Wave» (червоної хвилі). На початку 1989 року «Красные» пройшли всі три тури фестивалю «Інтершанс», а в квітні записали альбом «Акт». На початку 1990 року група перебиралась в Москву в Рок-клуб О.Мелік-Пашаєва. Гурт помітили в Україні після того, як вони виконали пародію на на українські поп-шлягери «Полюби мене, Наталя». Після цього вони повернулись в Україну, але до кінця 1991 року гурт покинули всі музиканти крім Векслярського та басиста Юрія Конотовського.

Восени Векслярський співав у Парижі, а перед новим 1992 роком вдало дебютував на телеканалі «Мегапол» як теле-диск-жокея в авторській програмі «Джемікс». Після цього Векслярський взяв собі псевдонім «Джемікс» і разом з Конотовським створив однойменний гурт, куди ввійшов також гітарист та звукорежисер Володимир Мелехов (колишній учасник «Авеню»).

На початку літа 1992 року «Джемікс» заснував програму «Танцор диско», в якій окрім звичної для себе червоної хвилі почав крутити пісні в стилі фолк-панк (востаннє вийшла восени 1994 року). Телепрограма ж «Джемікс» тривалий час виходила на загальнонаціональному каналі, де пропагувала вітчизняну альтернативну музику, користувалася там заслуженим успіхом. Як продюсер провів кілька міні-фестивалів, але потім справи погіршились.

Влаштувався на «Гала-радіо» і став Ді-джеєм Толею. Там він виконував рейв-музику і підняв рейтинг радіостанції.

Протягом 1996 року він грав у складі гурту «Грін-Грей». Саме тоді колектив здобув популярнісь.

2000 року повернувся в шоу-бізнес і став продюсером гурту «Біла гарячка», яку перейменував на «БілкИ».

Примітки

[ред. | ред. код]