Користувач:Oleksandr Tahayev/Брюс Дікінсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пол Брюс Дікінсон (англ. Paul Bruce Dickinson; 7 серпня 1958, Ворксоп, Велика Британія) — британський рок-музикант, письменник, спортсмен (фехтувальник), пілот цивільної авіації, теле - і радіоведучий, автор книг і сценарист, продюсер, насамперед відомий як фронтмен хеві-метал-гурту Iron Maiden (за версією журналу Classic Rock він посідає 8 місце в рейтингу найкращих фронтменів рок-музики).

Покинувши Iron Maiden в 1993 році на хвилі спаду популярності хеві-металу, Дікінсон пройшов довгий шлях творчого пошуку, в процесі якого безуспішно експериментував з новими музичними стилями (зокрема з гранджем). Після створення групи Skunkworks та її комерційного провалу відновив співпрацю з гітаристом Roy Z. Результатом співпраці стали успішні хеві-металічні альбоми Accident of Birth і The Chemical Wedding. У підсумку успіх Дікінсона як сольного вокаліста став зростати, тоді як покинута ним група поступово втрачала популярність. Його повернення в Iron Maiden в 1999 році повернуло колективу колишню популярність, але водночас не стало перешкодою для його сольної кар'єри і роботи пілотом цивільної авіації.

Дікінсон є одним з найвідоміших вокалістів в жанрі хеві-метал. Його сильний високий голос і стиль співу вплинули на становлення нового покоління музикантів, серед яких — Тімо Котіпелто (Stratovarius), Андре Матос (Angra) і багато інших.

За потужні вокальні дані Дікінсон дістав від уболівальників прізвисько Air Raid Siren (з англ. «Сирена протиповітряної оборони»).