Користувач:Oleksandr Tahayev/Суб'єктивний погляд на долю української мови

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

На мою думку українська мова в Україні швидко зникає, набагато швидше, ніж у свій час ірландська і шотландська.

Влада і журналісти зрозуміли, що для дуже невеликого відсотку людей українська мова є справжньою цінністю, тобто що людей нічого не тримає докупи.

Економіка

[ред. | ред. код]

Зазвичай пригадують таку фразу, що "мову на хліб не намастиш". Навіть з цим би я посперечався, бо на моє глибоке переконання неконкурентність нашої економіки якраз і пов'язана зі значною часткою російськомовних громадян. Це можна пояснити з багатьох точок зору, починаючи з того, що неможливо встановити якоїсь єдиної термінології. В нас час скаженої конкуренції лише максимальне напруження всіх сил і гармонізація всього може дати шанси на успіх у цій боротьбі. Ми навіть цього не маємо. Кожне місто саме по собі. Величезна енергія йде на переклад. Те, що створюють російськомовні регіони, майже не йде на користь економіки України.

Культура

[ред. | ред. код]

Музика

[ред. | ред. код]

Причини непопулярності української української музики криються не лише в бажання українського керівництва разом з медіамагнатами повністю русифікувати Україну і зробити її частиною Росії. Особливо це стосується рок-музики. Справа в тому, що українські гурти конкурують не лише між собою. Зрозуміло, що дуже важко винайти щось нове в галузі музики. Людина, яка починає цікавитись рок-музикою, одразу ж приходить до тих часів, коли ніякої справжньої української музики бути не могло. До того часу, коли з'явилася українська рок-музика, на заході вона вже себе фактично вичерпала.

Інтернет

[ред. | ред. код]

Катастрофічна ситуація. Фактично неможливо щось прочитати українською в інтернеті й не натрапити на російську мову. Хіба що якщо на тому сайті не буде реклами й зовнішніх посилань. За відчуттями громадяни України більше читають російськомовні сторінки сайтів, навіть якщо в них є українська версія, а коментують майже завжди російською.