Користувач:Shultsman

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

КАТЕРИНА КАРОЛЬ[ред. | ред. код]

Кароль Катерина Львівна – сучасний український митець, дизайнер та модельєр.

Народилася 2 серпня 1980 року в місті Львові, в родині архітекторів.

Навчалась в Львівській академічній гімназії, в Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша та Львівській національній академії мистецтв.

Спробувавши себе в різних видах мистецтва - кераміка, художнє скло та ін., в 2011 р. зупинилась на виготовленні аксесуарів та авторських прикрас, створивши бренд  «Katelion» .

Взяла участь у створенні етноколекції Петра Нестеренка-Ланька -  «Ukraine Fashion Hutsuly» .

В 2011 році, в рамках «Lviv Fashion Week», разом з львівською художницею Іриною Дзиндрою,  організувала спільний проект «Не Та Ке» та індивідуальний проект «reAKTION».

З 2014 року працює з дизайном одягу та аксесуарами - за цей час було представлено три колекції: дитячу – «Загублене мереживо», жіночу на «King Cross Fashion Day»  та прем’єрний показ на закритті сезону весна-літо 2015р. «Lviv Fashion Week», яку також було показано на «Proskyrov Fashion Days.

На сезоні 2015-16 рр. було презентовано колекцію чоловічого та жіночого одягу “Умбра Акварель” - яку можна було побачити у Франції на «Strasbourg Fashion Days» у травні 2015р.

Є співорганізатором «Lviv Fashion Week».

Працює у напрямку розвитку творчої здібностей дітей та молоді, веде авторські курси та навчальні програми для дітей з народного мистецтва - кераміки, писанкарства та ін.

Є розробником  адаптаційних занять для дітей з особливими потребами.

З 2014р. – директор філії дитячої студії «LFW Models Kids».

Аксесуари та одяг Катерини Кароль, в етнічному стилі, доповнюють образи багатьох українських модниць та світських леді.

Заміжня, виховує трьох дітей.