Користувач:The.smirnova/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Смірнов Олександр Борисович

український рекламіст, креатор, сценарист, креативний директор, публіцист.

Дата народження: 04 грудня 1980

Освіта: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Спеціальність: прикладна лінгвістика

Нагороди:

Грамота Верховної Ради України

Grand-prix Effie 2015

Grand-prix Silver Mercury 2012


Біографія

Олександр Смірнов народився в м. Харкові 4 грудня 1980 року. Закінчив Харківський університетський ліцей із золотою медаллю. З 1994 року бере участь у грі «Дебати» міжнародного фонду «Відродження». Один із лідерів дебатного руху в Україні, тренер команд спікерів Харківського університетського ліцею, Фізико-математичного ліцею №27, що неодноразово ставали переможцями всеукраїнських змагань. Соавтор методичної збірки про формати гри «Дебати». Представляв Україну на чемпіонаті з «Дебатів» Карла Поппера в 1997 р. (м. Брашов, Румунія) та Дебатному чемпіонаті європейських університетів (Rotterdam, Netherlands, Erasmus University, 8–11 April 1999) . У 2002 році з червоним дипломом закінчив філологічний факультет Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна за спеціальністю «прикладна лінгвістика». Переїжджає до міста Києва, де починає професійну діяльність у рекламі.

Ділова кар’єра

Креативні ідеї Смірнова, створені в команді агентства D'Arcy Україна (2002-2004 рр.), неодноразово отримували найвищі нагороди індустрії. Під час його роботи D'Arcy три роки поспіль нікому в країні не поступалося лідерством. Серед клієнтів: Наша Ряба, UMC, Coca-Сola, PZU Україна та багато інших.

З D'Arcy Олександр Смірнов переходить в агентство Euro RSCG (New Europe (зараз – Havas) на позицію креативного директора. За півроку роботи на цій позиції в портфоліо агентства з’являються клієнти Peugeot, LG і Life Business. З 2006 року Смірнов очолює креативний напрям TABASCO, а також згодом усієї CMS Group Для реклами пива «Білий ведмідь» TABASCO зняло справжнього білого ведмедя. Вага ведмедиці Agee з Ванкувера – 400 кг. TABASCO здійснювало запуск в Україні міжнародного банку Credit Agricole. На зйомки двох проектів приїжджав Жерар Депардьє. Одного разу його переодягли в жіноче плаття. Актор був дуже незадоволений. Для зйомок реклами чипсів «Люкс» TABASCO перевернуло перед Олімпійським стадіоном фуру з 3 тоннами картоплі. А потім посадило її на стадіоні. За цей агентство отримало National Diploma на фестивалі Каннські Леви. Коли російські війська з’явилися в Криму, TABASCO на замовлення РНБО за одну добу запустило кампанію 565, за що отримало подяку від Андрія Парубія.

У 2015 році до Дня перемоги TABASCO запустило кампанію, яку багато ЗМІ назвали шедевром реклами. Ця кампанія була удостоєна Grand-prix міжнародної премії Effie.

Олександр Смірнов став першим серед українських креаторів, що мав за честь виступати на міжнародному фестивалі реклами Eurobest, що проходив в Антверпені в грудні 2015 року. Його виступ був присвячений темі інформаційної війни і створенню пропаганди за мир, здатної зупинити агресію.

Державні нагороди

За значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху, створення і розвиток соціальних проектів із метою підтримки Збройних сил України і сил АТО, зміцнення обороноздатності Української держави Олександр Смірнов нагороджений Грамотою Верховної Ради України. Соціальна активність

У своїх роботах і статтях Олександр Смірнов приділяє особливу увагу соціальній рекламі. У ній він бачить можливість для рекламістів бути корисними для суспільства і покращувати його, користуючись доступним їм арсеналом.

Доповідь Олександра Смірнова на міжнародному фестивалі реклами Eurobest, що проходив в Антверпені в грудні 2015 року, була присвячена темі інформаційної війни і пропаганді за мир, здатній зупинити агресію.

Статті

Заработок как идеология: общее между мафией и рекламой в Украине[1]

Как отражать информационные атаки[2]

Король-лев[3]

Факты против гречки

Чуда не будет[4]

Несмешные фейки[5]

Страна условных патриотов[6]

Хунта, тебе не страшно?[7]

Как Бостон стал брендом[8]

Как сделать рекламу лучше[9]

Уроки рекламы от Жерара Депардье[10]

Несколько слов о ложном патриотизме в социальной рекламе и не только[11]

Партизанский маркетинг для Украины[12]

Два беспроигрышных закона рекламы, которые ни в коем случае нельзя соблюдать[13]

Шуты и любовники украинской политики[14]


Интервью

Александр Смирнов: Украинской рекламной индустрии необходимо вырабатывать самобытность[15]

Open People: Александр Смирнов (TABASCO)[16]

  1. Заработок как идеология: общее между мафией и рекламой в Украине. www.liga.net. 7 вересня 2015. Процитовано 24 травня 2016.
  2. Как отражать информационные атаки. Forbes.net.ua. Процитовано 24 травня 2016.
  3. Король Лев | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 4 серпня 2015. Процитовано 24 травня 2016.
  4. Чуда не будет | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 3 квітня 2015. Процитовано 24 травня 2016.
  5. Несмешные фейки | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 4 березня 2015. Процитовано 24 травня 2016.
  6. Страна условных патриотов | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 22 грудня 2014. Процитовано 24 травня 2016.
  7. Хунта, тебе не страшно? | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 14 листопада 2014. Процитовано 24 травня 2016.
  8. Как Бостон стал брендом. Forbes.net.ua. Процитовано 24 травня 2016.
  9. Уроки рекламы от Жерара Депардье — реклама и коммуникации. adpage.com.ua. Процитовано 24 травня 2016.
  10. Уроки рекламы от Жерара Депардье — реклама и коммуникации. adpage.com.ua. Процитовано 24 травня 2016.
  11. От крика «Слава Украине!» тошнит | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 7 листопада 2014. Процитовано 24 травня 2016.
  12. Партизанский маркетинг для Украины | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 15 вересня 2014. Процитовано 24 травня 2016.
  13. Два беспроигрышных закона рекламы, которые ни в коем случае нельзя соблюдать. Forbes.net.ua. Процитовано 24 травня 2016.
  14. Шуты и любовники украинской политики | hubs. Новости, достойные внимания. hubs. Новости, достойные внимания (ru-RU) . 29 травня 2014. Процитовано 24 травня 2016.
  15. Александр Смирнов: Украинской рекламной индустрии необходимо вырабатывать самобытность. reklamaster.com. Процитовано 24 травня 2016.
  16. Open People: Александр Смирнов (Tabasco). open.ua. Процитовано 24 травня 2016.