Користувач:Yevgen Barannikov

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Книга «ПРОРИВ. 7 стратегій перетворення великих загроз у можливості для великого зростання»

[ред. | ред. код]

"Мить максимального ризику є для Вас водночас миттю максимальної нагоди" Адріан Сливоцький

Сьогодні, коли ваші статки можуть змінитися буквально за одну ніч, новим стратегічно необхідним підходом стає перетворення моменту максимального ризику на максимальну нагоду. У книзі «Прорив» Адріан Сливоцький виклав сміливі і оригінальні ідеї для кардинального зростання бізнесу, а також практичні засоби, які можна використати вже наступного тижня, а саме:

  • Як змінити шанси на успіх вашої наступної великої ініціативи і створити потенційний прорив у галузі, як це зробила Toyota зі своїм зростаючим модельним рядом автомобілів Prius.
  • Формулюйте і використовуйте ризики, а не ставайте їх заручниками. Станьте компанією з інтенсивними знаннями і постійно збільшуйте відрив у знаннях між вами та вашими конкурентами, як це переконливо продемонстрували Coach та японська Tsutaya.
  • Той, хто домінує в категорії, не може домінувати в тому, що не належить до його категорії. Коли легенді баскетболу Біллу Расселу довелося протистояти вищому, фізично потужнішому Вілту Чемберлену, він вигадав інакший спосіб ведення гри і зумів привести Бостон Селтікс до перемоги. Таке саме мислення компанії Target дозволяє їй процвітати у світі Wal-Mart - і може допомогти вам перевершити «непереможного» конкурента у вашій галузі.
  • Коли на своєму шляху дійдете до роздоріжжя, скористайтеся ним! Лише невелика частка компаній здатна вижити, коли в галузь приходять технологічні або стратегічні зміни. Щоб вижити, дізнайтеся секрет, який дав змогу компанії Microsoft витримати появу Інтернету - мистецтво робити подвійні ставки.
  • Застрягли в рамках свого бізнесу? Знайдіть ширші рамки, потім - найширші. Коли зростання припиняється, залучайте більше грошей своїх клієнтів через інновації в попиті і широкоформатне мислення. Беріть приклад з таких компаній, як Continental AG, Ikea і Procter & Gamble.
  • Ваші конкуренти можуть також найбільше посприяти вашому прибутку. Припиніть смертельну війну з конкурентами! Ключем до успіху є знання того, коли варто конкурувати, а коли - співпрацювати, як це показала компанія Apple своїм революційним підходом до співпраці у музичній індустрії.


Про автора

[ред. | ред. код]

Адріан Сливоцький народився 28 червня 1951 року в США. Американський економіст — син вихідців з Івано-Франківщини. Навчався в Гарвардській Юридичній школі та Гарвардській школі бізнесу.

Один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту, віце-президент, член ради директорів “Mercer Management Consulting, Inc.”, головний доповідач Forbes EO Forum, Fortune CІO Conference та Fortune CEO Conference протягом останніх років.

У 2007 р. увійшов до переліку п’ятдесяти світових бізнес-мислителів. Адріан Сливоцький – автор світових бестселерів з питань стратегічного управління “Чи є ваш бізнес цифровим?”, “Зразки отримання прибутків”, “Зона прибутку” (увійшла у десятку найкращих бізнес-книг 1998 року за рейтингом BusinessWeek), та “Міграція капіталу” (перекладена українською у 2001).

Він опублікував багато праць, в т.ч. статті у газеті Wall Street Journal і журналі Harvard Business Review, виступав за спеціальним запрошенням на Світовому економічному форумі у м. Давосі, на конференції керівництва Microsoft, на форумі керівників журналу Forbes і конференції керівництва журналу Fortune.


Відгуки про книгу

[ред. | ред. код]

«Прорив» дійсно є проривом - надзвичайно чітке мислення, в кращих традиціях Сливоцького. Чи ви наступаєте, чи очікуєте нападу - ця книга покаже вам, як зіграти на випередження і вигідно скористатися нагодами і загрозами, яких інші не змогли побачити.

Клейтон М. Крістенсен, Гарвардська бізнес-школа, автор книги «Дилема новатора»


Вітчизняні власники та управлінці лише два роки тому по-справжньому зіткнулися з дуже відчутною і дуже реальною загрозою для існування своїх бізнесів. Але насправді криза чи рецесія - далеко не єдиний виклик, який постає перед бізнесом... І сьогодні ми є свідками того, як змінюється стилістика українського бізнесу, як змінюються розуміння і підходи. Мабуть, до кризи цю книгу прочитало б невелике коло людей бізнесу. Натомість сьогодні, я вважаю, є велика потреба в такому дискурсі, і ця книга матиме в Україні неабиякий успіх.

Віталій Антонов, Президент «Концерну Галнафтогаз»


Ця книга дуже потрібна саме тій частині українського бізнес-середовища, яке має наміри розвивати свій бізнес в перспективі не лише року-двох, а реалізовувати амбітні, яскраві та проривні проекти та капіталізовувати свій бізнес в довгій перспективі.

Софія Опацька, директор Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS)