Коронний хрест

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коронний хрест
Зображення
CMNS: Коронний хрест у Вікісховищі

Коронний хрест — символ Діяконії Німеччини (Diakonie Deutschland)[1], Діяконії Австрії (Diakonie Österreich), польської Діяконії та європейської асоціації Євродіяконія (Eurodiaconia).

Символ був розроблений Річардом Боландом у 1925 році для внутрішньої місії. Символ був утворений шляхом поєднання перших літер внутрішньої місії, де I утворює поздовжню смугу, а уніціальна М утворює поперечину зі структурою. Після заснування Diakonisches Werk вона прийняла коронний хрест.[2]

Хрест є посиланням на труднощі та смерть, корона вказує на надію та воскресіння. Поєднання двох елементів має на меті вселити впевненість у тому, що труднощі та смерть можна подолати через віру в Ісуса Христа.

Коронний хрест Діяконії в золоті та Коронний хрест у Діяконії в сріблі — це нагороди Diakonisches Werk за багаторічне служіння в церкві та дияконії.

Золоті коронні хрести у вигляді шпильок у формі брошки або лацкана із золота 585 проби виготовляються вручну в майстернях фонду kreuznacher diakonie в Асбасі (Біркенфельд).[3]

Символ захищений законодавством про товарні знаки на користьПротестантської агенції дияконії та розвитку.

Геральдика[ред. | ред. код]

Коронний хрест як символ дияконії був включений до гербів деяких місць, які характеризуються установами внутрішньої місії або дияконії. Це негеральдична фігура в геральдиці. Показано стовп із прикріпленою короною. Може описуватися як стовп у короні.[4] Корона витримана строго просто.

У межах геральдики дозволені всі тинктури.

Фігуру герба можна відрізнити від корони з хрестом.

Див. також[ред. | ред. код]

Веб-посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kronenkreuz auf Diakonie.de Abgerufen am 14. November 2020
  2. Michael Häusler: Die Geschichte des Kronenkreuzes. 80 Jahre Corporate Identity der Diakonie. In: Diakonie Impulse. Bd. 30, Nr. 6, 2004, ISSN 1611-0137, S. 31–32.
  3. Kreuznacher Nachrichten vom 28. Mai 2013
  4. Erläuterungen der Heraldik, als ein Commentar über Gatterers Abriß dieser Wissenschaft. Band 1, Adam Gottlieb Schneiderschen Kunst- und Buchhandlung, Nürnberg 1789, S. 73.