Коротка історія економіки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Коротка історія економіки (англ. A Little History of Economics) — книга британського письменника, економіста та історика Найла Кіштайні[1]. Українською книга була видана у 2022 році видавництвом «Наш Формат».

«Коротка історія економіки»
Автор Найл Кіштайні
Назва мовою оригіналу A Little History of Economics
Країна Великобританія
Мова англійська
Тема Економіка, історія економіки, економічна теорія, капіталізм
Жанр нонфікшн
Укр. видавництво Наш Формат
Видано українською 2022
Перекладач(і) Андрій Калинюк
Сторінок 256
ISBN 978-617-8115-06-7

Про книжку[ред. | ред. код]

Одна із найцікавіших книжок про економіку. Заощадить вам гроші, підніме самооцінку й розповість історію економіки від античності до сучасності. Яку одну книжку прочитати, щоб тямити в економіці й не плутати ідеї Адама Сміта з ідеями Кейнса чи Гаймана Мінські? І щоб не почуватися дурнем у середовищі людей, які читають класичні праці та розуміються на економічних теоріях? Якщо ви хоч раз думали про таке, то це видання для вас.[2]

Ви дізнаєтеся, чому економіка — це питання життя і смерті, як вивчення цієї науки може змінити світ на краще, чому давніх філософів і сучасних людей хвилюють ті самі питання та як економіст Елвін Рот уможливив вигідний обмін нирками. А також зможете чітко відрізнити погляди Маркса від ідей Фрідріха Гаєка, обережний капіталізм від безрозсудного та довідаєтеся, чому економічні знання потрібні всім, а не тільки фахівцям.[3]

Ця книжка дає можливість вирушити у подорож історією економіки від стародавніх часів до сьогодення. Ви побачите, як формувалася сучасна економіка і як вона впливає на наше життя. Книга є однією з найкращих праць про історію економіки і дає гарний фундамент для її розуміння.

Про автора[ред. | ред. код]

Найл Кіштайні — колишній радник з економічної політики уряду Великої Британії та Економічної комісії ООН для Африки, запрошений викладач факультету економічної історії Лондонської школи економіки.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Niall Kishtainy | Writer based in London, UK | About Niall. niallkishtainy (англ.). Архів оригіналу за 10 листопада 2022. Процитовано 10 листопада 2022.
  2. A Little History of Economics. Goodreads (англ.). Процитовано 11 листопада 2022.
  3. Niall Kishtainy. Little Histories (амер.). Процитовано 10 листопада 2022.